Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ζώδια και ΖΗΛΙΑ: Ποια ζηλεύουν αφόρητα και ποια είναι...συγκρατημένα;

2 Οκτωβρίου 2014
Ζώδια και ΖΗΛΙΑ: Ποια ζηλεύουν αφόρητα και ποια είναι...συγκρατημένα;
Πώς ζηλεύει το κάθε ζώδιο; Παράφορα ή διακριτικά; Ποιος από τον ζωδιακό κύκλο είναι συνέχεια με το μάτι να γυαλίζει από την έμμονη ζήλια του; Όλοι οι άνθρωποι ζηλεύουν, μην κρυβόμαστε. Άρα, όλα τα ζώδια, αφού όλοι κάποιο ζώδιο έχουμε που μας αντιπροσωπεύει.
Είναι δεδομένο πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές στον τρόπο που το κάθε ζώδιο αντιμετωπίζει το ζήτημα της ζήλιας. Και αυτό γιατί το παιχνίδι της αγάπης πρέπει όντως να παιχτεί σε όλες τις αποχρώσεις, από το βαθύ κόκκινο του πάθους μέχρι το βιολέ των ανώτερων αιθερικών πεδίων. Η αγάπη, ο έρωτας και η κτητικότητα είναι μέσα στις εμπειρίες που πρέπει να δώσουμε και να πάρουμε, ώστε να το καταφέρουμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο εξέλιξης. Όσο και αν μας φαίνεται ότι η ζήλια είναι ένα περιττό απομεινάρι της προηγούμενης εξέλιξής μας, δεν είναι έτσι. Στην πραγματικότητα η ζήλια παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχική μας εξέλιξη. Κάθε φορά που νιώθουμε ερωτικό πόνο, το δάγκωμα της ζήλιας, παίρνουμε και ένα μεγάλο μάθημα. Αυτός είναι και ο λόγος που τελικά, όσο και αν έχουμε πονέσει κάποια στιγμή στη ζωή μας από ένα ταίρι μας, τελικά – συνήθως – το θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη. Έχουμε πάρει το μάθημα που μας έδωσε. Ας δούμε λοιπόν, πώς νιώθει κάθε ζώδιο αυτήν την απαραίτητη αλλά οδυνηρή εμπειρία.
Κριός
Ζηλεύουν πάρα πολύ κι έχουν μία έμφυτη ζήλια γενικότερα σε πράγματα που τους κάνουν να μην νιώθουν ότι είναι πρώτοι. Οι ίδιοι δεν είναι πιστοί, αλλά δεν δέχονται σε καμία περίπτωση την απιστία . Είναι πολύ εγωιστές, σαν αιώνια παιδιά που είναι, για να παραδεχτούν ότι δεν πρέπει να απιστούν από τη μια, και ότι μπορούν να συγχωρούν από την άλλη. Είναι ορμητικοί και διαλύουν τη σχέση σε περίπτωση που έστω και υποψιαστούν ότι έχει παίξει λίγο το μάτι του συντρόφου τους.
Ταύρος
Είναι πάρα πολύ ζηλιάρηδες στα αισθηματικά τους ζητήματα. Λόγω της κτητικότητάς τους μπορεί να ζηλέψουν με το παραμικρό μιας και ο σύντροφός τους είναι το αντικείμενο λατρείας τους και δεν πρέπει κανεις άλλος να το κοιτάζει και βέβαια να το ακουμπήσει.
Δίδυμοι
Είναι πολύ φιλελεύθεροι άνθρωποι και δεν κοιτούν τους άλλους. Είναι τα άτομα που δύσκολα θα φερθούν με μικρότητα και πολύ δύσκολα θα καταπιέσουν ή θα στραβοκοιτάξουν κάποιους άλλους ανθρώπους.
Καρκίνος
Οι Καρκίνοι είναι τα ζώδια που θα ζηλέψουν εύκολα και πρώτα - πρώτα τη μαμά τους. Δεν θέλουν να μοιράζονται τους ανθρώπους τους καθόλου. Θέλουν να τους αγαπούν όλοι και όταν αγαπήσουν ζηλεύουν ακόμα και τον αέρα που χαϊδεύει τα μαλλιά του συντρόφου τους. Μπορεί να μην το δείξουν, ή ακόμα και να υποβάλλουν σε δοκιμασία την πίστη του συντρόφου τους. Αλίμονό του αν νομίσει ότι ο Καρκίνος είναι άνετος, και δέχεται το ταίρι του να φλερτάρει. Θα το πληρώσουν πανάκριβα.
Λέων
Οι Λέοντες είναι οι βασιλιάδες του ζωδιακού και βέβαια είναι βασιλιάδες και στη ζήλια. Είναι τα άτομα που θα ζηλέψουν τα πάντα, από τα ακριβά παπούτσια και ένα φαγητό μέχρι και το ίδιο το ταίρι τους.
Παρθένος
Οι Παρθένοι δεν ζηλεύουν πολύ. Αντιθέτως είναι άτομα χαλαρά και δεν τους ενδιαφέρει πολύ τι κάνουν οι άλλοι. Επιφανειακά τουλάχιστον. Σε δεύτερο επίπεδο θεωρούν πως έτσι κι αλλιώς όλοι οι άνθρωποι είναι άπιστοι. Δεν το δέχονται ακριβώς, τους ενοχλεί, αλλά έχουν συμβιβαστεί με την «κατωτερότητα» του ανθρώπινου είδους.
Ζυγός
Οι Ζυγοί είναι άτομα ιδιαίτερα καλλιτεχνικά και ευαίσθητα. Παρόλα αυτά δεν είναι άτομα που θα ζηλέψουν ιδιαίτερα. Το μόνο που μπορεί να ζηλέψουν λίγο είναι η άνεση που μπορεί να έχουν οι άλλοι άνθρωποι. Σε επίπεδο σχέσεων οι ίδιοι είναι άπιστοι, οπότε συγχωρούν και την απιστία. Αυτό που τους ενοχλεί πάρα πολύ, είναι κάποιος να καταφέρει εύκολα όσα οι ίδιοι επιδιώκουν. Αυτό τους πεθαίνει.
Σκορπιός
Οι Σκορπιοί είναι ιδιαίτερα ζηλιάρηδες με πολλά πράγματα. Εκεί όμως που έχουν ιδιαίτερες υπερβολές στη συμπεριφορά τους είναι στα αισθηματικά τους ζητήματα. Ζηλεύουν και τον ίδιο τους τον εαυτό, κυριολεκτικά. Δεν είναι σπάνιο για έναν Σκορπιό να κάνει σκηνή στον σύντροφό του, γιατί ευχαριστήθηκε περισσότερο την προηγούμενη φορά…
Τοξότης
Οι Τοξότες ζηλεύουν και αυτοί πάρα πολύ και είναι άτομα που θέλουν μονίμως να επεκτείνονται. Πάει να πει, οι ίδιοι είναι άπιστοι. Δεν μπορούν να αφοσιωθούν απόλυτα σε μία σχέση. Δεν παίρνουν εύκολα μυρωδιά αν φλερτάρει το ταίρι τους. Αν όμως το καταλάβουν, τρελαίνονται και γίνονται αυτοκαταστροφικοί.
Αιγόκερως
Οι Αιγόκεροι είναι άτομα τα οποία δύσκολα θα ζηλέψουν τους άλλους. Παρόλα αυτά το μοναδικό που μπορεί να ζηλέψουν είναι τα χρήματα και την οικονομική άνεση, χωρίς όμως να μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ξεκάθαρα ζήλια.
Υδροχόος
Οι Υδροχόοι είναι και αυτοί άνθρωποι που σπανίως θα ζηλέψουν τους άλλους και δεν θα πέσουν στην παγίδα να ζηλέψουν κόσμο. Θεωρούν τον εαυτό τους μια χαρά, είναι πολύ συμφιλιωμένοι με όλη την πραγματικότητα και δεν θεωρούν πως υπάρχει καν απιστία. Θεωρούν τις ανθρώπινες σχέσεις ρευστές και μεταλλασσόμενες, οπότε η απιστία είναι για αυτούς μέσα στο παιχνίδι.
Ιχθείς
Οι Ιχθείς θα ζηλέψουν πολύ, ιδιαίτερα τις σχέσεις των άλλων ανθρώπων. Όταν δεν έχουν να λάβουν αγάπη η ερωτικό ενδιαφέρον είναι τα άτομα τα οποία και θα ζηλέψουν τη σχέση ενός φίλου τους σε τέτοιο βαθμό που να θέλουν και να την πάρουν.
 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share