Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεληνιακή επιστροφή: Τί σημαίνει και πώς επηρεάζει ακριβώς το κάθε ζώδιο;;;

26 Σεπτεμβρίου 2014
Σεληνιακή επιστροφή: Τί σημαίνει και πώς επηρεάζει ακριβώς το κάθε ζώδιο;;;

Για να κατανοήσουμε την σεληνιακή επιστροφή, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε απόλυτα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη μας. Η Σελήνη συμβολίζει το υποσυνείδητό μας, τα συναισθήματά μας, την ενστικτώδη μας αντίδραση στα πράγματα. Είναι η σχέση μας με τη μητέρα μας, αλλά και τα πρώτα χρόνια της παιδικής μας ηλικίας. Κατά συνέπεια, αντιλαμβανόμαστε ότι η Σελήνη είναι το ίδιο σημαντική όσο και ο Ήλιος και μάλιστα, ορισμένες φορές τον επισκιάζει, όταν υπάρχει "έντονη" τοποθέτηση αυτής στον αστρολογικό γενέθλιο χάρτη.

Για να αποκτήσετε μια πιο καθαρή εικόνα, μπορείτε να βρείτε σε ποιο ζώδιο, σε ποιον οίκο, καθώς και ποιες όψεις με άλλους πλανήτες σχηματίζει η Σελήνη στον αστρολογικό χάρτη σας. Στην συνέχεια δείτε στο άρθρο μας λεπτομερείς οδηγίες, ώστε να υπολογίσετε πότε έχετε την επόμενη σεληνιακή επιστροφή και μάθετε πως σας επηρεάζει.
Τι εννοούμε με τον όρο "σεληνιακή επιστροφή";

Η Σεληνιακή επιστροφή, η οποία πραγματοποιείται κάθε 28 μέρες, είναι μία μέθοδος πρόβλεψης, που μας βοηθά να σχηματίσουμε μία εικόνα των εξελίξεων της καθημερινότητας μας για τον επόμενο μήνα. Πιο συγκεκριμένα, είναι η στιγμή της επιστροφής της Σελήνης στην ίδια θέση, που την είχε το άτομο κατά την γέννησή του.
Τι μπορούμε να ερμηνεύσουμε μέσω της σεληνιακής επιστροφής;

Μέσω της σεληνιακής επιστροφής μπορούμε να αντιληφθούμε τις επιρροές που θα δεχτεί το άτομο τον ερχόμενο μήνα. Η βασική ανάλυση του μήνα μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένη, όταν γνωρίζουμε πιο συγκεκριμένα τη θέση της Σελήνης στον χάρτη μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποκαλυφθούν οι τομείς της ζωής, που επηρεάζονται περισσότερο το συγκεκριμένο διάστημα. Π.χ. ενδέχεται για κάποιο άτομο η επιρροή να αφορά στον τομέα των επαγγελματικών ενώ για κάποιο άλλο η ενέργεια να εστιάζει στον προσωπικό τομέα κάτι που φαίνεται από το ζώδιο, τον οίκο αλλά και τις όψεις που σχηματίζει η σελήνη του με τους υπόλοιπους πλανήτες.
Η διαφορά της σεληνιακής με την ηλιακή επιστροφή.

Η διαφορά βρίσκεται στον χρόνο, καθώς η ηλιακή επιστροφή αφορά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ η σεληνιακή αφορά γεγονότα του επόμενου μήνα. Ακόμη, στην ηλιακή επιστροφή το γεγονός είναι περισσότερο αόριστο χρονικά μιας και πρόκειται να συμβεί κάποια στιγμή μέσα στο έτος, ενώ στη σεληνιακή επιστροφή η πρόβλεψη θα αφορά μόνο στις επόμενες 28 μέρες.
Τι είναι η Σελήνη κενή πορείας;

Φανταστείτε τη χρονική στιγμή όπου ένα αεροπλάνο πρόκειται να απογειωθεί έχοντας διασχίσει όλο τον διάδρομο απογείωσης. Αυτή η στιγμή, δηλαδή όταν η Σελήνη φτάνει στο τέλος του σχηματισμού της τελευταίας της όψης με κάποιον πλανήτη και είναι έτοιμη να περάσει στο επόμενο ζώδιο, είναι η φάση όπου βρίσκεται σε κενή πορεία. Μέσα στο διάστημα αυτό, που μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως και περίπου 1 ημέρα, καλό θα είναι να αποφεύγονται οι σημαντικές αποφάσεις ή νέες ενάρξεις, γιατί η Σελήνη δεν «πατά σε σταθερό έδαφος».
Τι πρέπει να προσέχουμε στην ερμηνεία της σεληνιακής επιστροφής.

Καταρχήν σχηματίζουμε έναν νέο αστρολογικό χάρτη, επιλέγοντας στο πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε το Lunar return chart, δηλαδή τον χάρτη της σεληνιακής επιστροφής, και στη συνέχεια παρατηρούμε:

1. Τους πλανήτες που βρίσκονται κοντά στο σημείο επιστροφής, τις όψεις που δέχονται αλλά και σε ποιους οίκους βρίσκονται.

2. Τις συνόδους άλλων πλανητών μεταξύ τους και αν βρίσκονται κοντά σε γωνιακούς οίκους.

Όσο για τον χρόνο που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, τα όποια γεγονότα, κοιτάμε:

1. Πότε θα πραγματοποιήσει κάποιος άλλος πλανήτης όψη συνόδου ή αντίθεσης με τη Σελήνη.

2. Τους γωνιακούς οίκους (δηλαδή τους 1ο, 4ο, 7ο και 10ο) και αν βρίσκονται πλανήτες μέσα σε αυτούς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τοποθεσία που βρίσκεται το άτομο τη στιγμή του σχηματισμού του χάρτη της σεληνιακής επιστροφής είναι απαραίτητο να σημειωθεί, για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια τη θέση της Σελήνης

πηγή: myastro.gr

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share