Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άστρα και... φήμες: Ποιοι είναι αναποφάσιστοι, ποιοι πεισματάρηδες και ποιοι ζηλεύουν;;; Τί ισχύει τελικά για κάθε ζώδιο;;;

23 Σεπτεμβρίου 2014
Άστρα και... φήμες: Ποιοι είναι αναποφάσιστοι, ποιοι πεισματάρηδες και ποιοι ζηλεύουν;;; Τί ισχύει τελικά για κάθε ζώδιο;;;

Tι ισχύει για κάθε ζώδιο και τι του καταμαρτυρούν;;;

Όλοι έχουμε ακούσει για το τι μπορεί να κάνει ένας Αιγόκερως προκειμένου να κατακτήσει την κορυφή, για το πόσο αναποφάσιστος είναι ένας Ζυγός, τον "έρωτα" της Παρθένου με τη χλωρίνη και πόσο αναίσθητος είναι ένας Υδροχόος.

Που τελειώνει η αλήθεια όμως και από που ξεκινάει η φήμη; Όπως σε όλα γύρω μας έτσι και στα ζώδια δεν πρέπει να τα κατηγοριοποιούμε ή να τους βάζουμε ταμπέλες που τα χαρακτηρίζουν.

Ας δούμε λοιπόν τι πραγματικά ισχύει για κάθε ζώδιο και τι με περίσσια ευκολία του προσάπτουν.

Κριός

Φέρεται ως: Ανυπόμονος, παρορμητικός και απότομος, ο Κριός πάει κατευθείαν σε αυτό που τραβάει την προσοχή του εκείνη τη στιγμή και με τις ενέργειές του βλάπτει συχνά τον εαυτό του ή τους άλλους που τον ακολουθούν.

Αλήθεια: Ως το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού, ο Κριός οφείλει να κάνει την αρχή. Είναι ο καταλύτης και ο υπαίτιος, εμπνέοντας στους άλλους τη δράση. Ο Κριός υποτίθεται ότι πρέπει να ξεκινά συνεχώς καινούργια πράγματα και να ρισκάρει για να μάθει τις ικανότητές του αλλά και τις δυνατότητες που κρύβονται μέσα του. Μεγαλώνοντας είναι πιο πιθανό να κατασταλάξει κάπου, διατηρώντας όμως την νεανικότητα, την ενέργεια και την προθυμία του, αν χρειαστεί να ξανακάνει το άλμα στο άγνωστο.

Ταύρος

Φέρεται ως: Πεισματάρης, ξεροκέφαλος, κολλημένος σε μια κατάσταση, απεχθάνεται τις αλλαγές.

Αλήθεια: Το υψηλότερο επίπεδο του πείσματος είναι η επιμονή, η αντοχή και η διάρκεια κι όλα αυτά ο Ταύρος τα διαθέτει. Είναι ο "οικοδόμος" και ο συντηρητής του ζωδιακού κύκλου, που μπορεί να αργεί να ξεκινήσει αλλά άπαξ και το κάνει δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν ολοκληρώσει το έργο του. Ναι, λίγο ευελιξία ή μια αλλαγή χρειάζεται αλλά αν ο Ταύρος πειστεί ότι είναι για καλό, θα το κάνει. Ας είμαστε ευγνώμονες για την επιμονή του γιατί χωρίς αυτόν δεν θα γίνονταν πράξη πολλά!

Δίδυμοι

Φέρεται ως: Ο Δρ Τζέκιλ και ο Μίστερ Χάιντ. Το άτομο με τις πολλαπλές και συνεχώς μεταβαλλόμενες προσωπικότητες, που διαστρεβλώνει την αλήθεια.

Αλήθεια: Η περιέργεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Διδύμου και ο ρόλος του είναι να ψάξει και να βρει διάφορους τρόπους σκέψης και να επικοινωνήσει με τον κόσμο. Μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε κατάσταση και να συνδεθεί με τον οποιοδήποτε, ανεξάρτητα από το πόσο διαφορετικός είναι από τον ίδιο. Προσφέρει ποικιλία προοπτικών, αναγνωρίζοντας ότι «η αλήθεια» καμιά φορά είναι υποκειμενική και εξαρτάται από ποια οπτική γωνία τη βλέπεις. Αλλά κάτω από όλα αυτά τα διαφορετικά πρόσωπα και απόψεις, υπάρχει ένα πραγματικό άτομο με τις δικές τους πεποιθήσεις, απλά πρέπει να ψάξεις σε βάθος για να το βρεις.

Καρκίνος

Φέρεται ως: Είναι ο κυκλοθυμικός, υπέρ-ευαίσθητος και τα παίρνει όλα προσωπικά γι' αυτό παρεξηγείται εύκολα.

Αλήθεια: Αυτό που ξεχνάμε συνήθως είναι ότι κυβερνάται από τη μεταβαλλόμενη Σελήνη γι' αυτό πηγαίνει σύμφωνα με την παλίρροια. Το συναισθηματικό του κομμάτι συχνά παρεξηγείται ή υποτιμάται αλλά ο ρόλος του Καρκίνου είναι να σε φέρει σε επαφή με το συναίσθημα είτε είναι θετικό, είτε αρνητικό, είτε κάτι ενδιάμεσο. Ακριβώς όπως αλλάζει η κυβερνήτης του μέρα με τη μέρα μέχρι να ολοκληρώσει τον κύκλο της, έτσι είναι και συναισθήματά του. Είναι αλήθεια ότι μπορεί μερικές φορές να κολλήσει σε αυτά, αλλά θα πρέπει να τα βιώσει βαθιά γι' αυτό το κάνει. Σίγουρα μόλις τελειώσει αυτή τη διαδικασία, θα αλλάξει αμέσως!

Λέων

Φέρεται ως: Ψωροπερήφανος και εγωκεντρικός, ο Λέοντας θέλει να τραβάει την προσοχή πάνω του και να κάνει συχνά επίδειξη.

Αλήθεια: Κυβερνάται από τον Ήλιο, το κέντρο του ηλιακού συστήματος, οπότε είναι λογικό να διαθέτει την έντονη επιθυμία να λάμπει, να αναγνωριστεί και να εκτιμάται από όλους. Ωστόσο, αυτό που αποφεύγεται ή αναφέρεται λίγο είναι ότι είναι επίσης ένα από τα πιο γενναιόδωρα ζώδια και δίνουν τα πάντα όταν κάποιος αγγίξει την καρδιά τους. Φυσικά και υπάρχει μια λεπτή γραμμή που χωρίζει τα πράγματα αλλά ένας «εξελιγμένος» Λέοντας φροντίζει να μην την ξεπερνά, με το να αποδέχεται την ανωτερότητα κάποιου και να είναι πρόθυμος, αν ο άλλος το αξίζει, να μοιραστεί ή να παραχωρήσει τη δόξα ενώ στην αντίθετη περίπτωση πρέπει κάποιος να τον βάζει στη θέση του.

Παρθένος

Φέρεται ως: Έχει μανία με την καθαριότητα που φτάνει σε ψυχαναγκαστικό σημείο, έχει τα πάντα σε τάξη και ανά πάσα στιγμή φρικάρει με τον παραμικρό κόκκο σκόνης.

Αλήθεια: Η αλήθεια είναι ότι η Παρθένος κατά κάποιο τρόπο επιβαρύνεται με το να δημιουργεί τάξη στο χάος και να «καθαρίζει» τις τσαπατσουλιές των άλλων ζωδίων. Αλλά, μόνο όταν έχεις στενή σχέση με ένα Παρθένο βλέπεις ότι όλα αυτά που λέγονται είναι υπερβολές και πολλοί που ανήκουν στο συγκεκριμένο ζώδιο δεν είναι πάντα τακτικοί και καθαροί, ούτε κυκλοφορούν με ένα μικροβιοκτόνο στο χέρι αλλά ακατάστατοι! Ο ρόλος της Παρθένου δεν είναι να τρελάνει όλους τους υπόλοιπους, αλλά να εξαλείψει πιθανές υπερβάσεις ή παρανοήσεις, ώστε να φτάσει κάποιος στην ουσία του τι είναι πραγματικά σημαντικό. Άρα τα πράγματα δεν αρκεί να είναι πεντακάθαρα και οργανωμένα αλλά αποτελεσματικά στη λειτουργία τους.

Ζυγός

Φέρεται ως: Αιωνίως αναποφάσιστος, βολοδέρνει από δω και από κει, αδυνατεί να δεσμευτεί σε μια θέση ή άποψη

Αλήθεια: Είναι τυχαίο ότι το σύμβολό του είναι μια ζυγαριά; Όχι βέβαια! Ο Ζυγός θα βάλει κάτω και θα ζυγίσει όλες τις πιθανές επιλογές για να κάνει την μία που θα είναι δίκαιη και θα έχει την μέγιστη ισορροπία και αρμονία και αυτό απαιτεί χρόνο, δεν γίνεται τσακ- μπαμ! Φυσικά, υπάρχει ένα σημείο, που πρέπει να δεσμευτεί σε μια πορεία δράσης - και οι περισσότεροι το κάνουν και φτάνουν στο τέρμα - αλλά δεν είσαι ευτυχής που κάποιος λαμβάνει υπόψη του όλες τις απόψεις και τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια κίνηση; Συν το ότι, όταν καταλήξει κάπου, θα κολλήσει στην απόφασή του και δεν θα την αλλάξει στην πορεία.

Σκορπιός

Φέρεται ως: Σκοτεινός, απόμακρος, μυστήριος.

Αλήθεια: Δεδομένου ότι είναι το ζώδιο που σχετίζεται με το σεξ αλλά και το θάνατο, ο ρόλος του Σκορπιού είναι να ψάξει κάτω από την επιφάνεια, να ανακαλύψει τι κρύβεται στο σκοτάδι και να φέρει στο φως αυτό που όλοι οι άλλοι φοβούνται να αναγνωρίσουν. Ο σκοπός όλης αυτής της έντασης είναι στο να αγγίξει ένα βαθύτερο επίπεδο και φυσικά υπάρχει ο θάνατος αλλά υπάρχει και η αναγέννηση, ας μην το ξεχνάμε! Σίγουρα δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμος, όμως έχει αρκετές θετικές πλευρές αλλά αν αναζητά κάποιος «γιούχου» καταστάσεις και πανηγύρια ας ψάξει σε άλλο ζώδιο.

Τοξότης

Φέρεται ως: Ο επιπόλαιος τοξοβόλος, που είναι πάντα έτοιμος να πάρει το πρώτο αεροπλάνο να την κάνει για οπουδήποτε, αν τα πράγματα σοβαρέψουν.

Αλήθεια: Είναι - ας πούμε - ο τυχοδιώκτης του ζωδιακού κύκλου, για να επεκταθεί πέρα από τα όρια και τα σύνορα και να εξερευνήσει άγνωστα εδάφη. Τα ταξίδια για έναν Τοξότη εξισώνονται στο μυαλό του με την ελευθερία. Μερικές φορές όμως ξεχνά ότι η πραγματική αίσθηση της ελευθερίας πηγάζει από μέσα μας και καμιά φορά χρειάζεται κάποιον να του υπενθυμίζει ότι όπου κι αν πάει, ό, τι υπάρχει θα το κουβαλάει μαζί του. Ωστόσο, αν βρει κάποιο τρόπο (πολλοί το κάνουν) να εκφράσει το περιπετειώδες πνεύμα του, θα μείνει σε ένα μέρος και με έναν σύντροφο.

Αιγόκερως

Φέρεται ως: Ανηλεώς φιλόδοξος, αναρριχάται κοινωνικά, θα ποδοπατήσει όποιον σταθεί στον δρόμο του και του ανακόψει την πορεία του προς την κορυφή.

Αλήθεια: Το αρχικό σύμβολο του Αιγόκερω ήταν ένα κατσίκι με ουρά ψαριού. Το νερό συμβολίζει τη συνείδηση ​​και τον μυστικισμό, οπότε, σε αντίθεση με τα δημοφιλή στερεότυπα, ο Αιγόκερως είναι στην πραγματικότητα ένα βαθιά πνευματικό ζώδιο ή τουλάχιστον έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει. Αν και μερικοί από αυτούς ενδιαφέρονται μόνο να κατακτήσουν την κορυφή, οι περισσότεροι έχουν ένα βάθος στη ζωή τους και τους ενδιαφέρει περισσότερο να μαθαίνουν, να γίνονται σοφότεροι και πιο έμπειροι, ειδικά όσο μεγαλώνουν.

Υδροχόος

Φέρεται ως: Κρύος, ανεξάρτητος και εκλογικευμένος, υπολογιστής, στερείται αισθημάτων.

Αλήθεια: Παρότι θεωρείται ο ανθρωπιστής του ζωδιακού, ο Υδροχόος παραδόξως κατηγορείται συχνά ως μισάνθρωπος ή ότι ο ίδιος... αποκλείεται να είναι άνθρωπος. Όπως όλα τα ζώδια του αέρα, ο Νεροκουβαλητής τείνει να εξορθολογίσει τα συναισθήματά του, δεν ξέρει πώς να τα εκδηλώσει και πολλές φορές νιώθει άβολα με τις έντονες συναισθηματικές καταστάσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι δεν αισθάνεται τίποτα, ούτε ότι δεν είναι ευαίσθητος σε αυτά που νιώθουν οι άλλοι. Αν κάποιος παρατηρήσει μια Υδροχόα μητέρα πώς είναι με τα παιδιά της, θα δει σίγουρα την άλλη, πιο συναισθηματική, πλευρά του ζωδίου και θα καταλάβει ότι όσα του καταμαρτυρούν είναι υπερβολικά.

Ιχθύες

Φέρεται ως: Είναι της απόδρασης και στον κόσμο του, συχνά πνίγει τον καημό του στο ποτό.

Αλήθεια: Η «δουλειά» ενός Ιχθύ είναι να ξεφεύγει από την καθημερινότητα, να επικοινωνεί με τον κόσμο της φαντασίας και των αισθήσεων και να αναφέρει στα άλλα ζώδια τι ανακάλυψε. Συχνά, φαίνεται ότι δεν κάνει κάτι «χρήσιμο», αλλά στην πραγματικότητα κάνει αυτό για το οποίο είναι φτιαγμένος. Λόγω του ότι απορροφά σαν σφουγγάρι την ενέργεια των άλλων και της ευαισθησίας του στις σκέψεις και τα συναισθήματα, χρειάζεται ανάπαυση και τακτά χρονικά διαλείμματα. Το να «ταξιδεύει» συνειδητά κάπου αλλού, τον βοηθά να ξεπερνά τις δυσκολίες της ζωής κι αν επιλέξει έναν πιο καλλιτεχνικό ή πνευματικό τρόπο, δεν πρόκειται να τραπεί σε άλλους δρόμους «φυγής».

πηγή: Yahoo

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share