Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ζώδια και Βροχή: Σε ποια αρέσει, ποια την μισούν και ποια επηρεάζονται;

16 Σεπτεμβρίου 2014
Ζώδια και Βροχή: Σε ποια αρέσει, ποια την μισούν και ποια επηρεάζονται;

Οι καιρικές συνθήκες είναι από τους εξωγενείς εκείνους παράγοντες που επηρεάζουν όλους τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο. Πέρα από το κλίμα που επικρατεί στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, και άρα το έχουμε συνηθίσει σε ένα μεγάλο βαθμό, η στάση μας απέναντι στις καιρικές συνθήκες είναι, εν μέρει, και επήρεια του προσωπικού μας ωροσκοπίου.

Οι ΚΡΙΟΙ ως ζώδια βαριούνται την επανάληψη και τη στασιμότητα και φροντίζουν να χρωματίζουν την καθημερινότητά τους μέσα από την εναλλαγή. Το ιδανικό κλίμα για τους Κριούς θα είχε συχνές, ακόμη και ακραίες εναλλαγές. Οι δυνατές βροχές, οι καταιγίδες και οι δυνατοί άνεμοι είναι το στοιχείο τους.

Ολο αυτό το σκηνικό θα ήταν ο εφιάλτης του ΤΑΥΡΟΥ, που αναζητά την ηρεμία και τη σταθερότητα. Ως παραδοσιακός τύπος και το κατ' εξοχήν γήινο ζώδιο, ένας καθαρόαιμος Ταύρος θα λάτρευε το κλίμα μιας περιοχής με διακριτές τις τέσσερις εποχές, με τα χρώματα και αρώματα που αυτές φέρνουν μαζί τους.

Στους λίγο ψυχολογικά ασταθείς ΔΙΔΥΜΟΥΣ δεν θα ταίριαζε καθόλου η ομίχλη ή η βροχή διαρκείας, γιατί θα τους έφερνε ένα βήμα πιο κοντά στην εκ γενετής προδιάθεσή τους για μελαγχολία. Ας έχει συννεφιά, η βροχή όμως να τους λείπει. Και ας μην κρατήσει πολύ…

Τους ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ δεν μπορεί να τους ικανοποιήσει κανείς εύκολα, ιδίως εάν βρισκόμαστε σε φάση Πανσελήνου, οπότε τους ενοχλούν τα πάντα. Σε γενικές γραμμές πάντως τους «πάει» η ανέφελη μέρα και λατρεύουν την καλοκαιρινή ζέστη, ακόμη και με υγρασία.

Ο ήλιος και η ζέστη είναι οι καιρικές συνθήκες που ταιριάζουν και στα ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ! Ως ζώδιο του καλοκαιριού, με στοιχείο τη φωτιά και πλανήτη τον Ηλιο δεν θα μπορούσε να μην του αρέσει. Μην τους μιλάτε για χειμώνα και βροχές. Μπορούν να μεταναστεύσουν.

Στους ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ δεν έχουν ιδιαίτερη επίδραση οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, εκτός και αν είναι ακραίες, οπότε θα τους αναγκάσουν να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμά τους. Και βέβαια η βροχή θα τους εκνευρίσει, γιατί ή θα χαλάσει το μαλλί ή θα λερωθούν τα παπούτσια τους.

Το ιδανικό κλίμα για τους ΖΥΓΟΥΣ θα ήταν να επικρατούν ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της μέρα, με τη φύση ήρεμη και ολάνθιστη, και φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες με βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αντε τώρα να το βρεις…

Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ αισθάνεται υπέροχα στην καταχνιά και τη βροχή. Οσο πιο γκρίζα και πυκνά τα σύννεφα τόσο είναι τα κέφια τους καλύτερα. Και αν μετά από μια δυνατή νεροποντή με κεραυνούς και αστραπές βγει κανένας ήλιος που θα αρχίσει να εξατμίζει όλη αυτή την υγρασία και να πνίγει τον τόπο, εκεί μιλάμε ότι βρίσκεται στον παράδεισο.

Τα δυναμικά καιρικά φαινόμενα και οι εναλλαγές είναι αυτές που εξιτάρουν τον ΤΟΞΟΤΗ. Οσο πιο άγρια η καταιγίδα τόσο με μεγαλύτερο δέος και πρωτόγονη χαρά την απολαμβάνει. Ως παιδί της φωτιάς λατρεύει τους κεραυνούς και τις αστραπές, αρκεί να μη στέκονται εμπόδιο στα ταξίδια του. Εκεί γίνεται έξαλλος…

Εάν μπορούσε ένας ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ να επιβάλει διά νόμου ένα σταθερό κλίμα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, θα το είχε κάνει ήδη. Οι εναλλαγές κλιματολογικών συνθηκών και θερμοκρασιών είναι και πρωτόγονες και καταδικαστέες! Δεν τον ενδιαφέρει η εποχή του χρόνου, δεν τον αφορά εάν βρέχει ή χιονίζει, σταθερότητα και συνέχεια να υπάρχει.

Οι εναλλαγές του καιρού είναι η χαρά και του ΥΔΡΟΧΟΟΥ! Το ανιαρό και μονότονο καιρικό μοτίβο τον κουράζει και του φέρνει δυσθυμία. Οσο πιο ακραίες οι εναλλαγές τόσο το καλύτερο. Μπορεί να ζει τις τέσσερις εποχές συμπυκνωμένες σε μία και μόνη μέρα; Βρήκε τη χαρά του…

Οσο για τους ΙΧΘΕΙΣ, οι καιρικές συνθήκες δίνουν τροφή στη φαντασία τους και σαφώς θα πρέπει να έχουν έντονο το στοιχείο του νερού. Τι καλύτερο λοιπόν από μια πυκνή ομίχλη, η υγρασία της οποίας διαπερνά τα πάντα και σε κάνει να φαντάζεσαι όλα αυτά που δεν μπορείς να δεις. Η ομίχλη που καμουφλάρει τις ασχήμιες της ζωής και σε βοηθάει να ξεφεύγεις από τη δυσάρεστη πραγματικότητα..

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share