Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Άστρα και... σχολείο: Πώς συμπεριφέρεται το κάθε ζώδιο στο προαύλιο του Λυκείου;;;

11 Σεπτεμβρίου 2014
Άστρα και... σχολείο: Πώς συμπεριφέρεται το κάθε ζώδιο στο προαύλιο του Λυκείου;;;

Με αφορμή την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς ας δούμε πως συμπεριφέρεται ένας μαθητής Λυκείου μέσα στην τάξη ή έξω στο προαύλιο του σχολείου!

Κριός: Σηκώνει το χέρι του πιο γρήγορα απ' όλους, ακόμα κι αν δεν ξέρει την σωστή απάντηση. Συχνά «δουλεύει» τους άλλους, κοροϊδεύει τη νοημοσύνη τους και βέβαια θα «πουλήσει μαγκιά» με το «καλημέρα». Στους «τσαμπουκάδες» είναι επίσης πρώτος ίσως και στα σκληρά αθλήματα ενώ έχει την τάση να αμφισβητεί την όποια εξουσία. Τα αγόρια είναι «άντρες» ενώ τα κορίτσια είναι «αντράκια», τσαούσες και αλίμονο σε όποιον πάει να τα στριμώξει ή να τους «την πέσει» που δεν τους αρέσει ενώ από εμφάνιση μάλλον ανήκουν στην κατηγορία ροκ-μέταλ, με τζιν, δερμάτινα και αλυσίδες.

Ταύρος: Συνήθως το αγόρι είναι «ντούρο» και το κορίτσι «μπαμπάτσικο» που συχνά ερωτεύεται κάποιο παιδί από την τελευταία τάξη και στην διάρκεια του μαθήματος σχεδιάζει καρδούλες με τα αρχικά τους. Δεν αποκλείεται να βγάζει χαρακτηριστικά κακομαθημένου πλουσιόπαιδου που ο πατέρας του θα του αγοράσει το καινούργιο... οτιδήποτε. Πάντα έχει χαρτζιλίκι αρκετό για να αγοράσει όλη την καντίνα και δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θετικά παρά στα θεωρητικά μαθήματα.

Δίδυμοι: Πάντα ξέρει ποιος πήγε με ποια και το ανάποδο. Γενικώς τα ξέρει όλα και ίσως είναι και αυτός ή αυτή που θα κυκλοφορούσε διάφορα ανυπόστατα κουτσομπολιά για τον οποιοδήποτε συμμαθητή του/ης - ιδιαίτερα αν τσακωθούν. Αγόρια και κορίτσια φλερτάρουν ασύστολα, έχουν τους πάντες γνωστούς, δεν βρίσκουν ησυχία, μιλάνε πολύ και πετάγονται διαρκώς στην ώρα του μαθήματος.
Καρκίνος: Το ήσυχο καλό κορίτσι/αγόρι. Συνήθως απέχουν από καυγάδες, εκτός αν κάποιος τους θίξει την οικογένειά τους. Τότε μάλλον μεταλλάσσονται σε «άγρια θάλασσα». Πάντως δεν είναι απίθανο να είναι και το «φρικιό» της τάξης με το μαλλί μοϊκάνα ή τα τρουκς και να ακούει πανκ και ροκ μουσική συνεχώς. Αντίθετα, τα κορίτσια είναι και φαίνονται κορίτσια και δείχνουν ιδιαίτερη έμφαση στη θηλυκότητά τους.

Λέων: Θα περάσει από οντισιόν και θα πρωταγωνιστήσει σε όλες τις σχολικές παραστάσεις. Συνήθως είναι το κέντρο της παρέας, έχει τουπέ και οικονομική άνεση, οπότε κι η επίδειξη επώνυμων ρούχων, παπουτσιών κι αξεσουάρ είναι σχεδόν καθημερινή (δεν είναι διόλου απίθανο να τα ψωνίζουν από εδώ!). Πάντα όμως είναι πρόθυμοι να υπερασπιστούν τον αδύνατο και να κεράσουν ή να τσοντάρουν χρήματα, αν κάποιος συμμαθητής τους δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει κάτι από την καντίνα. Αγόρια και κορίτσια έχουν μανία με τα μαλλιά τους και είναι πάντα στην «τρίχα».

Παρθένος: Επιμελή και προσεγμένα, τα παιδιά της Παρθένου είναι από εκείνα που κάθε καθηγητής θέλει στην τάξη. Προσέχουν στην παράδοση, κρατούν σημειώσεις μανιωδώς ενώ σπάνε τα νεύρα όλων των υπολοίπων με τις διευκρινιστικές ερωτήσεις τους. Ενδεχομένως να είναι γραμματείς του 15μελούς παρότι δεν σκίζουν από δημοφιλία αλλά όλοι τρέχουν σε αυτά ζητώντας τη βοήθειά τους σε επικείμενο διαγώνισμα.


Ζυγός: Είναι εξαιρετικά δημοφιλής κι όλοι μιλούν γι' αυτόν με τα καλύτερα λόγια, εκτός από τον Κριό γιατί του τη «σπάει» που τα έχει καλά με όλους και τον θεωρεί διπλωμάτη και υποκριτή. Είναι το fashion icon του σχολείου (ίσως κι εκείνος ψωνίζει από εδώ!) κι η μόνη περίπτωση να πει κάτι άσχημο είναι αν κάποιος/α είναι άσχετος από μόδα, καλούς τρόπους ή «βρωμάει». Δείχνει αρκετό ενδιαφέρον για τα καλλιτεχνικά κι έχει καλό γούστο ενώ απαρτίζεται από άτομα με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά.

Σκορπιός: Σιωπηλός, απόμακρος, με σαρκαστικό ή black χιούμορ, σχεδόν φοβίζει τους συμμαθητές του, είναι πιθανό να μη βγάζει τα μαύρα γυαλιά ηλίου ούτε μέσα στην τάξη ενώ υπάρχει μεγάλη περίπτωση να είναι goth. Έχει έναν ή δύο κολλητούς ή κολλητές που ήταν μαζί από το νήπιο και δεν ενδιαφέρεται να κάνει άλλους. Παρ' όλα αυτά δεν ξεφεύγει τίποτα της προσοχής του, αφού όσο δε μιλάει παρατηρεί και καταγράφει, οπότε και ξέρει τα πάντα για τον οποιοδήποτε, χωρίς καν να ρωτήσει.

Τοξότης: Είναι το άτομο που θα κάνει τις περισσότερες και ενίοτε τις χειρότερες πλάκες στους άλλους. Ο γνωστός «κάφρος» που θα πει αυτό που του έρχεται στο κεφάλι χωρίς να ενδιαφέρεται αν προσβάλλει κάποιον από τους συμμαθητές του αλλά όλοι θέλουν να τον κάνουν παρέα (εκτός από τον Σκορπιό που θα ήθελε να τον κτυπήσει) γιατί έχει χιούμορ. Τα «πιάνει» από την παράδοση ενώ οι σχολικές εκδρομές μένουν αξέχαστες εξαιτίας του.

Αιγόκερως: Σοβαρός, μετρημένος, λιγομίλητος και από τους καλύτερους μαθητές, προκαλεί την αντιπάθεια των υπολοίπων, αφού περισσότερο κάνει παρέα ή συζητά με τους καθηγητές (τα κορίτσια ίσως ερωτεύονται κιόλας κάποιον από αυτούς) ή με μεγαλύτερα παιδιά για να μαθαίνει περισσότερα παρά με τους συμμαθητές του. Είναι μόνιμα αγχωμένος μήπως και δεν γράψει τέλεια στο διαγώνισμα. Δεν μετέχει σε πλάκες ή κοπάνες, συνήθως είναι ο απουσιολόγος της τάξης και συχνά «το παίζει» αυθεντία σε όλα.

Υδροχόος: Ίσως κάνει παρέα με τον Τοξότη ή τον Κριό γιατί είναι ο πιο πρόθυμος να κάνει κοπάνα στην ώρα των αρχαίων ή της έκθεσης. Αμφισβητίας των πάντων, τελείως ροκ και χύμα, πίνει, καπνίζει και πρωτοστατεί σε όποια αποχή ή διαμαρτυρία γίνει αλλά τα καινούργια gadgets τα 'χει. Δεν δείχνει να πτοείται από παρατηρήσεις καθηγητών κι η μόνη περίπτωση να κάνει κάτι είναι να του το απαγορεύσεις. Έχει αρκετά εξωσχολικά ενδιαφέροντα ενώ κορίτσια και αγόρια είναι πολύ «προχώ» σε αντιλήψεις που σκανδαλίζουν τους άλλους.

Ιχθύες: Ο ήσυχος, αθόρυβος και σχεδόν απών από τα πάντα. Κοιμάται τις πρώτες ώρες πάνω στο θρανίο και δε μιλάει ποτέ, εκτός κι αν τον ρωτήσουν. Με τα ακουστικά μόνιμα καρφωμένα στα αφτιά, ζωγραφίζει στις σελίδες των βιβλίων και γενικά είναι στον κόσμο του. Τα κορίτσια είναι πιο κοινωνικά, ερωτεύονται τον «αλήτη» της τάξης και κάνουν όνειρα να βαδίσουν μαζί στο ηλιοβασίλεμα ενώ πάντα έχουν ένα πρόχειρο χαρτομάντιλο αφού συνέχεια ακούν «τον πόνο» των άλλων συμμαθητριών/φιλενάδων τους για το Μήτσο, Τάκη, Κώστα που δεν τις θέλει.


Πηγή: www.astrology.gr

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share