Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι πλανητικές όψεις του Αυγούστου και πως επηρεάζουν τα ζώδια!

16 Αυγούστου 2014
Οι πλανητικές όψεις του Αυγούστου και πως επηρεάζουν τα ζώδια!

Γνωρίζεις πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να σε ευνοούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Πρόκειται αντίστοιχα για τις Mainstream και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα σου. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης σου. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία σου.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμόζεσαι κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Να ξέρεις ότι η ενέργεια δεν χάνεται και αν τυχόν γίνεις «στόχος» μιας δύσκολης επιρροής, τα ευχολόγια δεν θα σε βοηθήσουν. Εκείνο που πρέπει να κάνεις, όσο βέβαια περνάει από το χέρι σου είναι το να χρησιμοποιήσεις έγκαιρα το εκάστοτε mainstream ενεργειακό ισοδύναμο, ώστε να αποτρέψεις μια ανεπιθύμητη SOS εκδήλωση. Ο δημιουργός κυβερνάει τα άστρα, αυτό είναι το μήνυμα και... καλή σου επιτυχία!

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να σε επηρεάσουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών).

Από 1/8 έως 28/8

Ένεκα των θερινών διακοπών και της ξεκούρασης που όλοι έχουμε ανάγκη, αυτή τη φορά τα «SOS» είναι μηνιαία και ως εκ τούτου λιγότερο αναλυτικά.

Από τα ουράνια δρώμενα του Αυγούστου, έχω ξεχωρίσει τα πιο σημαντικά, ρίχνοντας πια το κέντρο βάρους σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε, τις δημιουργικές εφαρμογές δηλαδή, και όχι στα ενδεχόμενα προβλήματα.
Και ξεκινώ με δύο εκ των βασικών πρωταγωνιστών του μήνα, που όταν «στραβώνουν» η εκ παραλλήλου δράση τους συνδέεται άρρηκτα με καταστάσεις και ενέργειες πραξικοπηματικού τύπου. Αυτό όμως συμβαίνει σχεδόν σίγουρα σε συλλογικό (κοινωνικό) επίπεδο. Επί προσωπικού, είναι στην διακριτική σου ευχέρεια να αξιοποιήσεις κάθε διαθέσιμη λύση, αφού τα προβλήματα είναι που γεννούν τις λύσεις.
Σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις, οι «προσωπικοί» δείκτες ενεργοποιούν ταυτόχρονα τον Κρόνο και τον Ουρανό και στην κάθε μια από αυτές καλείσαι να συνδυάσεις το παλιό με το νέο και την παράδοση με την ανανέωση.
Πρώτη και καλύτερη η Αφροδίτη στον Καρκίνο, με την είσοδο του Αυγούστου, σου ζητά να το πράξεις στις σχέσεις σου. Συναισθηματικά βέβαια, μπορεί να γίνεις «λάστιχο» αλλά αν ψάχνεις για καλοκαιρινές περιπέτειες, νομίζω ότι θα έχεις αυτό που ζητάς. Μπορείς επίσης να εντρυφήσεις στις κρίσεις σχέσεων φίλων και γνωστών, εξασκώντας τις άτυπες ψυχαναλυτικές σου δεξιότητες!
Αν πάλι δεν θέλεις να μπλεχτείς καθόλου με τα ερωτικά, σου προτείνω να δουλέψεις πάνω σε ενδιαφέροντα ή εφαρμογές, που «είναι» της Αφροδίτης, όπως για παράδειγμα οι τέχνες, η διακόσμηση, η μόδα, η διατροφή, η αισθητική κλπ.
Στο πλάνο μπαίνει και οτιδήποτε αφορά στην οικογένεια και το σπίτι, ιδιαίτερα αν απαιτούνται αποφάσεις, ξεκαθαρίσματα και αλλαγές.
Η «Ωραία» βέβαια, σου επιφυλάσσει και μια... άκρως συναρπαστική ρελάνς προς το τέλος του μήνα (γύρω στις 25/8), όταν από τον Λέοντα πια, θα βρεθεί μεταξύ... τριών πυρών! Εδώ εκτός από τον Κρόνο και τον Ουρανό, συμμετέχει και ο Άρης, κάνοντας το ερωτικό παιχνίδι ακόμη πιο... καυτό και θέτοντας τις σχέσεις σου μεταξύ σφύρας και άκμονος.
Αν μπεις στο παιχνίδι, το «μπλέξιμο» με ένα άτομο ήδη δεσμευμένο είναι ότι πιο... απλό, μπορεί να σου συμβεί! Κατά τα άλλα, πίκρες, απογοητεύσεις και... μαζοχισμοί θα διαδέχονται τις εκστατικές ερωτικές σου εμπειρίες κι όποιος αντέξει...
Ζήσε το σήμερα κι άσε το αύριο στους... άλλους, αυτό είναι το μήνυμα της συγκεκριμένης Αφροδίτης, που είναι πολύ εύκολο να σε παρασύρει σε εξαιρετικά έντονους ρυθμούς, ακόμη κι αν δεν το θέλεις. Οπότε πρόσεξε τις παρέες σου, αφού σίγουρα θα υπάρξουν κάποιοι που θα θελήσουν να σου επιβάλλουν τα θέλω τους με το ζόρι.
Λίγο νωρίτερα πάντως, κοντά στις 18/8, η Αφροδίτη συναντιέται με τον Δία στον Λέοντα, εξαντλώντας τα περιθώρια της τύχης ή της καλοπέρασης σου. Στα δε αισθηματικά ζητήματα, αν και δεν σου εξασφαλίζει κάποια ποιότητα συναισθημάτων, σε διαβεβαιώνει ότι μπορείς να το γλεντήσεις με την ψυχή σου!

Οι εύκολες λύσεις και τα «τυχερά» σε περιμένουν, είτε είναι καρπός της μοίρας σου, είτε της θετικής ψυχολογίας σου.
Εκτός όμως από την Αφροδίτη με τα «προικιά» της, είναι και ο Ήλιος με τον Ερμή, που αναπαράγουν την δυναμική του Κρόνου και του Ουρανού.

Από τις 8 έως τις 11 Αυγούστου (στις 10 έχουμε και την Πανσέληνο), αναλαμβάνουν να σε... πείσουν ότι σε αυτήν την ζωή δεν θα πλήξεις ποτέ!

Τα καλά νέα είναι ότι οι ποικίλες πιέσεις θα σε σπρώξουν να αναζητήσεις ή να ενεργοποιήσεις εναλλακτικές λύσεις, καθ' όλα αρεστές και επαρκείς. Ακόμη αυτή η περίοδος είναι ιδανική για έρευνες και μελέτες, που μπορεί να σε οδηγήσουν σε ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις. Το ίδιο καλά μπορεί να σου πάνε και τα ενδιαφέροντα σου σχετικά με τις επιστήμες ή την τεχνολογία.

Από την άλλη πλευρά όμως στην καθημερινότητα σου καλείσαι να διαχειριστείς ένα πλήθος από αναποδιές και αντινομίες, με τις καταστάσεις να αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Όσο για την επικοινωνία σου και τις συνεννοήσεις σου, μη «δένεις» τίποτα.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου φέρει κι αυτή την σφραγίδα της παράλληλης δράσης Κρόνου και Ουρανού. Ο πρώτος πιέζει και καταστέλλει, δίνοντας το δικαίωμα στον δεύτερο να επέμβει ως καλός... επαναστάτης. Ή αντίστροφα, ο δεύτερος κάνει «τα τρελά του», επισείοντας την μήνη και τα περιοριστικά μέτρα του πρώτου.
Πρακτικά, ο κόσμος χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα και σε όποιο κι αν ανήκεις κινδυνεύεις να... υποστείς τα αντίμετρα της άλλης πλευράς.

Κι εδώ είναι που απαιτείται να εξαντλήσεις τις διαχειριστικές σου ικανότητες. Γιατί σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορεί να βελτιωθούν, χωρίς να έρθουν τα πάνω, κάτω. Να κρατήσεις τον βασικό κορμό, αλλάζοντας παράλληλα αυτά που αποδείχτηκαν μη λειτουργικά, αυτό είναι που σου ζητάνε ο Κρόνος με τον Ουρανό. Να εφαρμόσεις δηλαδή τις καινοτομίες σου, χωρίς να γκρεμίσεις το... σύμπαν! Κι αντίστροφα να μην «τα στυλώσεις» αρνούμενος οποιαδήποτε αλλαγή.

Και καταλαβαίνεις βέβαια, ότι οι ακρότητες δεν θα βοηθήσουν κανέναν.

Πολλά θα εξαρτηθούν αυτόν τον μήνα και από την ικανότητα σου να παράγεις δημιουργικά αποτελέσματα, μέσα από συγκρούσεις ή διαμάχες. Ο καθ' ύλην αρμόδιος, ο Άρης, σου δείχνει δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα και σε κάθε περίπτωση η αντίδραση σου οφείλει να είναι διαφορετική.
Το τετράγωνο του με τον Δία, το οποίο δεσπόζει στις εξελίξεις μέχρι τις 24/8 είναι φασαριόζικο και υπέρ του δέοντος... πύρινο (έχε τον νου σου λοιπόν στις πυρκαγιές), από την άλλη πλευρά όμως είναι ιδανικό για να πετύχεις μια μεγάλη επίδοση-νίκη. Το αν θα τα καταφέρεις έχει να κάνει αφ' ενός με την τύχη σου και αφ' ετέρου με την γνώση των ορίων σου. Σίγουρα μπορείς να τα υπερβείς αλλά όχι να τα... καταργήσεις! Διαφορετικά μπορεί να διαπιστώσεις ότι ο θρίαμβος από το ρεζίλεμα δεν απέχει και πολύ...
Σχεδόν ταυτόχρονα με την Νέα Σελήνη του μήνα (στις 25/8), ο Άρης αλλάζει ρότα... επί το συντηρητικότερον!
Η σύνοδος του με τον Κρόνο, επιτάσσει σύνεση και στρατηγική, έχοντας σαν δεδομένο ότι αν κάνεις «μαγκιές» θα... φας τα μούτρα σου!
Ενεργειακά, η όψη είναι χαμηλών ρυθμών κι αν νοιώσεις κουρασμένος είναι καλύτερα να αποσυρθείς από μια προσπάθεια, παρά να επιμείνεις, διακινδυνεύοντας την σωματική σου ακεραιότητα. Ακόμη και στο σεξ...
Πρόσεξε λοιπόν τις κινήσεις σου, ενώ αν κάτι «στραβώσει» στα οικονομικά σου (Σκορπιός είναι αυτός) προσπάθησε απλά να διασώσεις τα απαραίτητα. Όλα δεν γίνεται...
Στο περιθώριο των «συνδιασκέψεων» με τον Δία και τον Κρόνο, ο Άρης έχει ακόμη δύο επαφές (όψεις) με πρώτο κοινό γνώρισμα τους την συναισθηματική φόρτιση και το ξύπνημα των αισθήσεων. Το δεύτερο κοινό είναι η διερεύνηση σε βάθος και η ανάδυση κρυμμένων αλλά ενεργών περιεχομένων.
Το εξάγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα (15/8) σε εξωθεί σε δημιουργικές «βουτιές» στα άγνωστα νερά του κόσμου. Μπορείς να αποκαλύψεις πολλά, από τα μυστήρια του σύμπαντος ή της ψυχής σου, μέχρι τα άτομα που σε υπονομεύουν ή οτιδήποτε βρωμίζει το χώρο σου. Μπορείς να ξεριζώσεις το «κακό» αλλά εδώ είναι που θα μετρήσει πολύ ο «εξοπλισμός» σου. Αν λοιπόν δεν έχεις τα προσόντα ενός «πολεμιστή», προσπάθησε απλά να αποφύγεις τις κακοτοπιές και ανάθεσε τα δύσκολα σε αυτούς που έχουν τα προσόντα. Για να μην μπορεί κανείς να σου λέει μετά «εμ καημένε, που πήγες γυμνός στα αγγούρια;»
Κυριολεκτώντας πια, το... σεξ είναι μια ιδανική επιλογή για κάθε «φουντωμένο» Άρη, με μόνο προαπαιτούμενο την κοινή συναίνεση.
Το δε τρίγωνο του με τον Χείρωνα (23/8) σου ζητά να ανοίξεις την δυνατή αγκαλιά σου ή να... ενδώσεις στις εξ ίσου δυνατές αγκαλιές των άλλων. Εδώ έχεις την μοναδική ευκαιρία να συνδυάσεις την σεξουαλικότητα με την τρυφερότητα κι ελπίζω να μην την χάσεις.

Παράλληλα, η όψη θα σε βοηθήσει να αναμοχλεύσεις το παρελθόν, με σκοπό βέβαια να διορθώσεις τα κακώς κείμενα κι όχι να «κολλήσεις» σε αυτό.

Πάντως, έχε τον νου σου, αφού κάποιες θαμμένες καταστάσεις ή θαμμένα αντικείμενα, μπορεί να κρύβουν κινδύνους. Αν η όψη δεν σου φερθεί με τον πιο... ευγενικό τρόπο, μπορεί ακόμη να βιώσεις εντάσεις κι επιθέσεις μέσα στο σπίτι σου ή σε έναν κλειστό χώρο.

Όσο για την Νέα Σελήνη του μήνα (στην Παρθένο), που η επιρροή της απλώνεται χρονικά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα σταθώ κυρίως στα γενικά χαρακτηριστικά της.

Και η αλήθεια είναι ότι έχοντας τον Σκορπιό «κορώνα στο κεφάλι της», δείχνει αρκετά «στρυφνή» και κρίσιμη για τα οικονομικά κυρίως θέματα. Φόροι, ακίνητα, καταθέσεις, ασφαλιστικές εισφορές, χρηματιστήριο, όλα μέσα είναι και να δούμε ποιος και αν θα... γλιτώσει!

Είναι και τα Φώτα, που παραπέμπουν σε ένα ακόμη «ριφιφί». Για τις συντεταγμένες των Αθηνών πέφτουν στον 8ο οίκο, έχοντας τον Ποσειδώνα απέναντι τους.

Κατά τα άλλα, λίγο ο Πλούτωνας στον Ωροσκόπο, λίγο το Μεσουράνημα, ο Άρης και ο Κρόνος στον Σκορπιό, δεν θέλει και πολύ για να γίνουν όλα... στάχτη!

Μάλιστα, η παρουσία και της Δήμητρας στον Σκορπιό σε σύνοδο με το Μεσουράνημα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας «διακεκριμένης» καταστροφής, είτε φυσικής, είτε από ανθρώπινο χέρι.

Μακριά από εμάς... Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που εύχεσαι να «βγει» όλη η δυναμική του Σκορπιού στο σεξ και τα σκάνδαλα που το συνοδεύουν. Ή έστω στην κατασκοπεία, ακόμη και την εγκληματικότητα των λίγων, η οποία δείχνει πταίσμα μπροστά στα εγκλήματα πολέμου που συντελούνται στις μέρες μας.

Παράλληλα βέβαια αναμένεται να αποκαλυφθούν πολλά γύρω από «υπόγειες διαδρομές» του χρήματος, συμφέροντα και διαπλοκές. Κι εδώ που έχεις -που έχουμε- φτάσει, λέμε να είμαστε καλά, να «πέφτουμε απ' τα σύννεφα»!

astrology.gr

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share