Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ένα bar που σερβίρει κοκαίνη!!

23 Νοεμβρίου 2011
Ένα bar που σερβίρει κοκαίνη!!

Tο πιο παράξενο και ιδιαίτερο «αξιοθέατο» περιγράφει στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του, ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Guardian, Jonathan Franklin. Το στέκι με την ονομασία Route 36 που βρίσκεται στην πόλη La Paz της Βολιβίας αποτελεί μια στάση που -όπως αναφέρεται σε πολλά blogs- πρέπει να κάνουν όλοι οι ταξιδιώτες. Πρόκειται για ένα μπαρ-lounge όπου το «κυρίως γεύμα» είναι η κοκαΐνης. Ο Βρετανός δημοσιογράφος βρέθηκε στο Route 36 και περιγράφει πώς η κοκαΐνη είναι ένα πιάτο που σερβίρεται χωρίς καμία αναστολή σε όλους εκείνους που επισκέπτονται το συγκεκριμένο μπαρ.

«Σήμερα έχουμε δυο ειδών κοκαΐνης, την κανονική που στοιχίζει 100 Μπολιβιάνος (10 ευρώ) το γραμμάριο και την δυνατή που κοστίζει 150 Μπολιβιάνος (16 ευρώ) το γραμμάριο. Μόλις έχουμε δώσει στον σερβιτόρο την παραγγελία για το τι θέλουμε να πιούμε. Ο σερβιτόρος ανακεφαλαιώνει. Λοιπόν έχουμε δυο ρούμι με αναψυκτικό και σε λίγο θα περάσω να μου πείτε τι έχετε διαλέξει για «κυρίως πιάτο». Το νερό το κερνάει το μαγαζί» λέει και πηγαίνει στο διπλανό τραπέζι. Μετά από λίγα λεπτά επιστρέψει κρατώντας ένα δίσκο. Τοποθετεί μια άδεια μαύρη θήκη CD στη μέση του τραπεζιού. Δίπλα από την θήκη του CD είναι δύο καλαμάκια και δύο μικρά μαύρα πακέτα. Καλή όρεξη μας λέει! Το πρόσωπο του είναι ανέκφραστο. Λες και μόλις μας έχει αφήσει στο τραπέζι σάντουιτς και πατάτες. «Δεν μου κάνει καμιά αίσθηση. Πριν από λίγο καιρό είχαμε κάποιους Αυστραλούς, οι οποίοι έμειναν εδώ για τέσσερις ημέρες. Να φανταστείς ότι κοιμόντουσαν εκ περιτροπής. Ο μόνος λόγος που σηκώνονταν ήταν για να πάνε στο κοντινότερο ΑΤΜ », λέει ο Ρομπέρτο, ο οποίος εργάζεται στο Route 36 τους τελευταίους έξι μήνες . Κάθομαι και παρατηρώ τους υπόλοιπους θαμώνες του μπαρ. Σε κάθε τραπέζι βλέπεις νέα παιδιά οι περισσότεροι ταξιδιώτες από άλλες χώρες που είτε αποφάσισαν να ταξιδέψουν για ένα χρόνο, είτε βρίσκονται στη Βολιβία με την πεποίθηση ότι μπορούν να βρουν κάποια θέση εργασίας.

Η ατμόσφαιρα στο Route 36 είναι αρκετά χαλαρή. Μια ντισκομπάλα λούζει σποραδικά το δωμάτιο με κόκκινο και πράσινο φως. Κάθε τραπέζι έχει κεριά και ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. Στη γωνία, βρίσκονται διάσπαρτα επιτραπέζια παιχνίδια, σκάκι, τάβλι, Jenga κ.α. Ο καθένας εδώ έχει και μια ιστορία. «Ολοι γνωρίζουν αυτό το μέρος. Ο φίλος μου ήρθε πέρσι στη Βολιβία και μου είπε ότι το Route 36 είναι το καλύτερο μπαράκι της Νότιας Αμερικής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πιο παράξενα και περίεργα μέρη που έχω πάει ποτέ. Παρόλο που η κοκαΐνη είναι παράνομη στη Βολιβία το Route 36 είναι μια στάση που κάνουν όλοι για να δοκιμάσουν την αγνή κοκαΐνη της Βολιβίας. Το σκηνικό όπως βλέπετε και εσείς είναι πολύ ήρεμο. Δεν υπάρχει κανένας φόβος ότι μπορεί να σε συλλάβουν», καταλήγει ο Τζον ο οποίος έφτασε στη La Paz πριν από μερικές ώρες.
Μια κοπέλα από το Newcastle της Βρετανίας μπαίνει μέσα στο μπαράκι και κάθεται αναπαυτικά σε έναν από τους τέσσερις καναπέδες. «Είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμάσω κοκαΐνη και μου είπαν ότι πρέπει να την αλείψω στα χείλια μου πρώτα. Στο Λονδίνο δεν θα μπορούσαμε να βρούμε ποτέ τόσο καθαρή κοκαΐνη τόσο φθηνά», λέει η κοπέλα.

«Το Route 36 είναι ένα κινούμενο πανηγύρι» λέει ένας αρχισυντάκτης τοπικής εφημερίδας, «επειδή όπως είναι φυσικό οι γείτονες παραπονιούνται πολύ, οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να μετακινούν την επιχείρησή τους όλη την ώρα. Εάν σταθούν τυχεροί μπορεί και να παραμείνουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο έως τρεις μήνες» καταλήγει ο ίδιος

Πηγή:protothema.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share