Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Είναι 10 ετών και μιλάει 10 γλώσσες!

21 Οκτωβρίου 2011
Είναι 10 ετών και μιλάει 10 γλώσσες!

Είναι μόλις 10 ετών και μπορεί να μιλήσει άπταιστα 10 γλώσσες, μεταξύ αυτών την γλώσσα Kazak και εκείνη της Ουγκάντα. Ο λόγος για την μικρή Sonia Yang με καταγωγή από την Ταϊβάν που αποστομώνει τους πάντες με το πολύγλωσσο λεξιλόγιό της.

Το 10χρονο κορίτσι που γεννήθηκε στην Ταϊβάν, κατοικεί σήμερα στο Cheadle Hulme της Αγγλίας, μετά από απόφαση των γονιών της, που ήθελαν να της προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Όταν έφτασε στα εδάφη του Ηνωμένου Βασιλείου μιλούσε ικανοποιητικά τα Ιαπωνικά,τα Κινέζικα και τα Αγγλικά και φυσικά την μητρική της γλώσσα. Σήμερα, μπορεί να μιλήσει άπταιστα τα Γερμανικά, τα Γαλλικά,τα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά.

Με την συμμετοχή της σε διαγωνισμό γνώσεων διαφορετικών γλωσσών πρόσθεσε στον ήδη μακρύ κατάλογό της, την γλώσσα Kazak και αυτή της Ουγκάντα που είναι αλλιώς γνωστή ως γλώσσα Lugandan.

Οι συγκεκριμένες είχαν ως σκοπό να διαπιστώσουν την ικανότητα των συμμετεχόντων να μάθουν εντελώς καινούριες γλώσσες.

Η μικρή Sonia ανέφερε πως η γλώσσα της Ουγκάντα δεν την δυσκόλεψε ιδιαίτερα, αφού είναι πιο κοντά σε εκείνη της Ταϊβάν που είναι και μητρική της. Η αγαπημένη της γλώσσα είναι ωστόσο τα Αγγλικά, γιατί έτσι μπορεί να επικοινωνήσει με όλους.

"Τα Αγγλικά είναι σίγουρα η αγαπημένη μου γλώσσα, ο καθένας μπορεί να σε καταλάβει", δήλωσε η κοπέλα.

Πηγή:news247.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share