Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επικίνδυνα βακτήρια σε κινητά τηλέφωνα!!

19 Οκτωβρίου 2011
Επικίνδυνα βακτήρια σε κινητά τηλέφωνα!!

Ερευνητές από το London School of Hygiene & Tropical Medicine και το Queen Mary, University of London ταξίδεψαν σε 12 πόλεις στη Βρετανία, πήραν δείγματα από 390 κινητά τηλέφωνα και χέρια και στη συνέχεια ανέλυσαν τα δείγματα στο εργαστήριο για να καταγράψουν το είδος και τον αριθμό των μικροβίων.

Τα ευρήματα ήταν τα εξής:

- Παρά το γεγονός ότι το 95% των ανθρώπων δήλωσαν ότι έπλυναν τα χέρια τους με σαπούνι, όταν είναι δυνατόν, το 92% των κινητών και 82% των χεριών τους είχαν βακτήρια.

- 16% των χεριών και 16% των τηλεφώνων, όπως διαπιστώθηκε, φιλοξενούσαν βακτήρια Ε. coli που σχετίζονται με στομαχικές διαταραχές.

- Όσοι είχαν τα βακτήρια στα χέρια τους είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να έχουν τα βακτήρια και στα τηλέφωνά τους.

"Το κινητό τηλέφωνο είναι μια τέλεια περιοχή για να κατοικήσουν τα βακτήρια που πραγματικά άρχισαν να αυξάνονται", δήλωσε ο Δρ Ron Cutler από το London School of Hygiene & Tropical Medicine.

"Καθώς μιλάτε στο κινητό σας πάρα πολύ, θερμαίνεται"

Βακτήρια κοπράνων έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν στα χέρια και τις επιφάνειες πολλές ώρες, ειδικά σε υψηλότερες θερμοκρασίες και μακριά από το φως του ήλιου. Έτσι καθίσταται εύκολο να μεταφερθούν με την αφή σε πόμολα, τρόφιμα και κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τι συνέπειες όμως έχουν τα συγκεκριμένα βακτήρια αν "εισβάλλουν" στον οργανισμό μας;

Σε περίπτωση κατάποσης βακτηρίων E.coli μπορεί αυτά να προκαλέσουν διάρροια, υπερβολικό κοιλιακό πόνο και κράμπες, ναυτία και εμετό, και σε ακραίες περιπτώσεις, θάνατο.

Να σημειωθεί ότι ένα στέλεχος της E. coli O157 ενεπλάκη σε θανατηφόρο κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης στη Γερμανία τον περασμένο Ιούνιο.

Πηγή:cosmo.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share