Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η γυναίκα που δεν έχει αποτυπώματα!!

18 Οκτωβρίου 2011
Η γυναίκα που δεν έχει αποτυπώματα!!

Tο 2007, μια νεαρή Ελβετίδα, που είχε μόλις φτάσει στις ΗΠΑ, δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να περάσει στη χώρα, καθώς οι υπάλληλοι στον έλεγχο διαβατηρίων δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά της. Η φωτογραφία βλέπετε στο διαβατήριό της απεικόνιζε την ίδια, αλλά τα χέρια της δεν διέθεταν δακτυλικά αποτυπώματα!

Τέσσερα χρόνια μετά Ισραηλινοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι μάλλον βρήκαν την απάντηση σε αυτό το σπάνιο φαινόμενο...

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Sourasky του Τελ Αβίβ, κ. Eli Sprecher, η ασθενής πάσχει από μια διαταραχή που ονομάζεται «αδερματογλυφία».

Η Ελβετίδα είναι μέλος μίας από τις μόλις τέσσερις οικογένειες στις οποίες έχει καταγραφεί αυτή η ιδιαιτερότητα. Οι ερευνητές εξέτασαν το DNA της ίδιας και άλλων εννέα μελών της οικογένειάς της, που επίσης δεν έχουν δακτυλικά αποτυπώματα. Αρχικά, μετά από τη σύγκριση με το DNA άλλων μελών της οικογένειας (με φυσιολογικά αποτυπώματα) δεν διαπιστώθηκε κάποια διαφοροποίηση. Όμως μια προσεκτικότερη εξέταση εντόπισε μια μετάλλαξη στο γονίδιο που ονομάζεται SMARCAD1.

Η φυσιολογική λειτουργία του SMARCAD1 παραμένει εντελώς άγνωστη. Δεδομένου όμως ότι το γονίδιο εκφράζεται μόνο στο δέρμα των χεριών, οι ερευνητές εικάζουν ότι βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να «διπλώνουν» το ένα πάνω στο άλλο στη διάρκεια της εμβρυακής ανάπτυξης.

Πλέον όμως η Ελβετίδα και τα μέλη της οικογένειάς της κάθε φορά που θα ταξιδεύουν, μαζί με το διαβατήριό τους, θα δείχνουν και τις σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις...

Πηγή:youkoufme.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share