Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Το IQ δεν είναι αλήθεια!!!

10 Δεκεμβρίου 2013
ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Το IQ δεν είναι αλήθεια!!!

Η ιδέα ότι η ανθρώπινη νοημοσύνη μπορεί να μετρηθεί και να χαρακτηριστεί από έναν μοναδικό αριθμό, το λεγόμενο IQ, είναι μια απλή φαντασίωση. Αυτό υποστηρίζει
νέα επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, αναφέρουν στη δημοσίευση τους στο περιοδικό Neuron, υπέβαλλαν 100.000 άτομα από όλον τν κόσμο σε 12 online γνωστικά τεστ. Παράλληλα με τα τεστ, ένας αριθμός από αυτά τα άτομα ήταν συνδεδεμένα με συσκευές σάρωσης του εγκεφάλου (fMRI) ώστε να εντοπιστεί -αν υπήρχε- κάτι στον εγκέφαλο που θα μπορούσε να συνδεθεί με το IQ.

Τα αποτελέσματα των τεστ κ των σαρώσεων του εγκεφάλου δείχνουν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Δρ. Άντριαν Όουεν πως «η όλη έννοια του IQ, το να έχεις μεγαλύτερο IQ από το δικό μου, είναι ένας μύθος». Κι αυτό γιατί «δεν υπάρχει μια μοναδική μέτρηση της ευφυίας».


Αντίθετα, η μελέτη κατέδειξε πως υπάρχουν τρεις παράγοντες -η λογική, η βραχυπρόθεσμη μνήμη και η ικανότητα λόγου- που συνδυαστικά αποτελούν την ανθρώπινη ευφυία ή αλλιώς το γνωστικό προφίλ κάθε ατόμου.


Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας:


Η ηλικία λειτουργεί αρνητικά για την λογική και την μνήμη, αλλά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στον λόγο.

Όσοι παίζουν βίντεοπαιχνίδια είχαν καλύτερες επιδόσεις στη λογική και στη μνήμη.
Το κάπνισμα είχε αρνητικές συνέπειες στο λόγο και στη μνήμη, αλλά δεν επιδρά αρνητικά στην λογική.

Τα άτομα που έπαιρναν πρόσθετα που υποτίθεται ότι αυξάνουν την ευφυία δεν παρουσίασαν καμία διαφορά σε σχέση με όσους δεν έπαιρναν τίποτα.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share