Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Από 2 ετών πάλευε με τον καρκίνο - Τον νίκησε και επέστρεψε ως νοσοκόμα στο νοσοκομείο που γιατρεύτηκε

Η ιστορία που αναρτήθηκε στο Facebook και συγκίνησε πλήθος κόσμου

14 Ιανουαρίου 2021 10:52
Από 2 ετών πάλευε με τον καρκίνο - Τον νίκησε και επέστρεψε ως νοσοκόμα στο νοσοκομείο που γιατρεύτηκε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καρκίνος δεν κατάφερε να λυγίσει την Μοντάνα Μπράουν παρόλο που μπήκε για να ταράξει και ανατρέψει τη ζωή της από πολύ νωρίς. Η Μοντάνα ήταν μόλις δύο ετών όταν διαγνώσθηκε με ραβδομυοσάρκωμα, έναν καρκίνο που προσβάλλει τα εμβρυικά κύτταρα. Κατάφερε, όμως, να τον ξεπεράσει και χτίσει τη ζωή της γύρω από θεραπεία και τη φροντίδα των ανθρώπων: έγινε νοσοκόμα.

Η συγκινητική της ιστορία αναρτήθηκε στο Facebook και συγκίνησε πλήθος κόσμου. Μετά την πρώτη διάγνωση η Μοντάνα έκανε χημειοθεραπεία για ένα χρόνο και ο καρκίνος υποχώρησε. Ωστόσο, δεν τον είχε νικήσει ολοκληρωτικά. Το 2008 μαθήτρια πλέον στο Λύκειο η αρρώστια επέστρεψε στη ζωή της.

Σε όλη της την εφηβεία, η Μοντάνα Μπράουν αθλούταν συστηματικά και είχε εξαιρετικές επιδόσεις στις γυμναστικές δραστηριότητες και κανείς δεν περίμενε την επανεμφάνιση του καρκίνου. Παράλληλα δείτε και άλλη μια συγκινητική ιστορία όπου μάνα αποχαιρετά τον γιο της που σβήνει από καρκίνο και τα τελευταία λόγια του ραγίζουν και τις πιο σκληρές καρδιές.

Η γυναίκα που πάλευε με τον καρκίνο από 2 ετών και τώρα είναι νοσοκόμα στο νοσοκομείο που γιατρεύτηκε

Καρκίνος: Τι αναφέρει η 24χρονη Μοντάνα

«Είχα μόλις δώσει εξετάσεις για να μπω στις μαζορέτες τουσχολείου», λέει η 24χρονη σήμερα Μοντάνα. «Μάλιστα είχε τύχει να τρέξω και σε αγώνες ενώ είχα καρκίνο. Δεν είχα ιδέα γιατί δεν είχα συμπτώματα. Παρόλα αυτά οι γονείς μου μπορούσαν να δουν ότι κάτι έχει αλλάξει πάνω μου και καταλάβαιναν ότι κάτι δεν πάει καλά».

Επέστρεψε στο ίδιο νοσοκομείο που είχε νοσηλευτεί και ως παιδί για χημειοθεραπεία και ακτίνες. Οι θεραπείες είχαν αποτέλεσμα και ο καρκίνος υποχώρησε για άλλη μια φορά. Η δεύτερη «συνάντηση» της με τον καρκίνο στάθηκε η αφορμή να πάρει μια μεγάλη απόφαση: να γίνει νοσοκόμα για να ανταποδώσει τη φροντίδα και την περίθαλψη που ή ίδια είχε βιώσει.

«Η αγάπη που πήρα από τις νοσοκόμες, τόσο όταν ήμουν 2 χρονών, όσο και πρόσφατα, με έκανε να γίνω τόσο ευγενική και συμπονετική όσο ήταν εκείνες για εμένα». Μπήκε σε σχολή νοσηλευτικής και ειδικεύτηκε πάνω στην παιδιατρική ογκολογία. Μετά από σπουδές και σκληρή δουλειά, έκανε το όνειρό της πράξη: Ξεκίνησε την καριέρα της ως νοσοκόμα στο νοσοκομείο που την ενέπνευσε να το κάνει. Αυτό στο οποίο είχε νοσηλευτεί και θεραπευθεί και τις 2 φορές που ο καρκίνος τη «χτύπησε».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share