Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Υπάρχει Αγία για τις πανδημίες τύπου κορωνοϊού: Και λέγεται μάλιστα και "Αγία Κορώνα"

Αγία Κορώνα σώσε μας!

11 Ιανουαρίου 2021 14:07
Υπάρχει Αγία για τις πανδημίες τύπου κορωνοϊού: Και λέγεται μάλιστα και
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο και όμως όχι απλώς υπάρχει Αγία για τις πανδημίες κατά του κορωνοϊού, αλλά λέγεται μάλιστα και Αγία Κορώνα.

Οπως γράφει σε ρεπορτάζ του ο Σταύρος Τζίμας στην κυριακάτικη Καθημερινή, " στο αγιολόγιο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι καταχωρισμένη ώς προστάτις του ανθρώπου από τις επιδημίες η Αγία Κορώνα, η οποία γιορτάζεται στις 14 Μαΐου.” Στο ορθόδοξο εορτολόγιο καταγράφεται ως Αγία Στεφανίδα και τιμάται στην Ορθόδοξη εκκλησία στις 11 Νοεμβρίου. Μαζί με τους μαάρτυρες Μηνά, Βίκτωρα και Βικέντιο.

Εως ότου ενσκήψει η επιδημία του κορωνοϊού, η Αγία Κορώνα/ Στεφανίδα, με πλήθος παρεκκλησίων από την εποχή του Μεσαίωνα στην Κεντρική Ευρώπη και ειδικά στη Βαυαρία και στην Αυστρία, τελούσε μάλλον σε αχρηστία. Αφού για τελευταία φορά που παρακλήθηκε υπέρ προστασίας των πιστών ήταν η ισπανική γρίπη του 1916. Τώρα οι άνθρωποι καταφεύγουν και πάλι στα ανα τα δάση εκκλησάκια της, επιζητώντας την άνωθεν σωτηρία. Μεταξύ των πρώτων που έσπευσαν να απευθύνουν έκκληση στην Αγία Κορώνα του Μονάχου με την εμφάνιση της πανδημίας ήταν δυο ορθόδοξοι ιερείς, οι Γιώργος Βλέτσης και Απόστολος Μαλαμούσης.

Αγία Κορώνα

Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση η Αγία Κορώνα η Στεφανίδα όπως αναφέρετα στο Ορθόδοξο Συναξάριο, ήταν γυναίκα στρατιωτικού και έζησε στα μέσα του 2ου αιώνα μετά Χριστόν, πιθανότητα στη σημερινή Συρία. Χρήσα ούσα παρέστη στο μαρτύριο του Αγίου Βίκτωρα, τον οποίο προέτρεπε και ενθάρρυνε να υποστεί με θάρρος το μαρτύριο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τους ειδωλολάτρες που την συνέλαβαν και την οδήγησαν στον ηγεμόνα και αφού εκεί ομολόγησε τη πίστη της στον Χριστό, της έδεσαν τα χέρια στις κορυφές δυο δέντρων που με τη βία λύγισαν. Ακολούθως άφησαν ελεύθερες τις κορυφές των δέντρων που επανήλθαν στην αρχική θέση τους, σχίζοντας το σώμα της μάρτυρος σε δυο μέρη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share