Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δείτε τι θα συμβεί αν προσθέσετε λίγο αλάτι μέσα στον καφέ σας! Δεν πάει το μυαλό σας!

Δώστε βάση!

23 Δεκεμβρίου 2020 12:55
Δείτε τι θα συμβεί αν προσθέσετε λίγο αλάτι μέσα στον καφέ σας! Δεν πάει το μυαλό σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να πιστεύετε ότι το αλάτι έχει ένα μοναδικό σκοπό: να νοστιμίζει το φαγητό. Όμως δεν πρέπει να υποτιμάτε το επιτραπέζιο αλάτι καθώς έχει περισσότερες χρήσεις από ό,τι μπορεί να φαντάζεστε.

Μάθετε τρεις χρήσιμους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το αλάτι στη μαγειρική, εκτός από αλάτισμα.

Πιο ζωντανό χρώμα στα φασολάκια

Κατά το βράσιμο, η χλωροφύλλη στα φασολάκια διασπάται και αποκτούν ένα καθόλου ελκυστικό χρώμα. Οι σεφ προτείνουν να προσθέσετε μία κουταλιά αλάτι για να παραμείνουν τραγανά στην υφή και να διατηρήσουν το ζωντανό τους χρώμα.

Γλυκάνετε τον καφέ σας

Δεν είναι πολύ γνωστό, αλλά το αλάτι μειώνει την πίκρα. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στον καφέ πριν τον προσθέσετε στη καφετιέρα και ο καφές σας θα γίνει πιο γλυκός.

Τέλεια αυγά scrambled

Πασπαλήστε τα αυγά scrambled με αλάτι για να κάνετε τα αυγά τρυφερά και για να μη στεγνώσουν. Το αλάτι διαλύει την πρωτεΐνη στα αυγά με αποτέλεσμα τα αυγά να μη σφίξουν πολύ.

Επιπλέον, το αλάτι στη κουζίνα μπορεί να εξουδετερώσει τη μυρωδιά των ψαριών, την άσχημη μυρωδιά του πάγκου κοπής, την ανάπτυξη μούχλας στα τρόφιμα, να κρατήσει το γάλα φρέσκο για περισσότερο καιρό και όσον αφορά την καθαριότητα μπορεί να διαλύσει το λίπος κατά το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών καθώς και την σκουριά.

Για προσωπική χρήση, δοκιμάστε να προσθέσετε αλάτι για την περιποίηση των ποδιών σας. Ρίξτε μια ποσότητα αλατιού στη λεκάνη όπου μουλιάζετε τα πόδια σας για να κάνετε απολέπιση το νεκρό δέρμα και να αποκτήσετε απαλά πόδια. Χρησιμοποιήστε το αλάτι για να ανακουφίσετε τσίμπημα μέλισσας.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share