Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κρεμάει μια σακούλα με νερό πάνω από την πόρτα - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς!

Κάντε το και εσείς!

22 Δεκεμβρίου 2020 13:20
Κρεμάει μια σακούλα με νερό πάνω από την πόρτα - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλες οι μύγες που εισβάλλουν στην ζωή μας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι ενοχλητικές. Όχι μόνο ο ήχος που κάνουν - περπατάνε πάνω στο φαγητό μας και γεννάνε αβγά, ενδεχομένως μεταφέροντας ασθένειες.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν φυσικοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να τις ξεφορτωθείτε. Παράλληλα δημιουργήστε μόνοι σας το φυσικό εντομοαπωθητικό που θα σας βοηθήσει να εξαφανίσετε άμεσα κουνούπια, μύγες και κατσαρίδες από το σπίτι σας.

Μύγες: Δείτε πέντε τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτές

Σακούλα με νερό

Οι μύγες έχουν πολύ καλή όραση και μπορούν να εντοπίσουν τις παραμικρές αλλαγές στο φως. Μια διαφανής σακούλα γεμάτη νερό πάνω από την πόρτα θα στείλει αντανακλάσεις του φωτός παντού. Αυτό μπερδεύει τις μύγες και τις διώχνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραλλαγές αυτής της μεθόδου για να ξεφορτωθείτε άλλα έντομα.

Γεμίστε μια σακούλα με μπίρα και κάντε μια μικρή τρύπα πάνω από το υγρό, αρκετή ώστε να χωράει ένα έντομο. Κρεμάστε την σακούλα κάπου στην αυλή σας. Θα τραβήξει τις σφήκες, τις μύγες και τις σκνίπες, οι οποίες θα μπουν για να πιουν και θα παγιδευτούν.

Δύσοσμα φυτά

Ο βασιλικός και η μέντα έχουν μυρωδιά που δεν αρέσει στις μύγες. Βάζοντας τέτοια φυτά στον κήπο σας ή την αυλή σας, μπορείτε να διώξετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Μπορείτε επίσης να ρίξετε αιθέριο έλαιο μέντας γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα για να μην μπουν στο σπίτι σας. Και το αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό.

Σίτες και κουνουπιέρες

Τα πιο σύγχρονα παράθυρα και πόρτες διαθέτουν σίτες για να κρατούν έξω τα έντομα. Αλλά αν το κτίριο σας είναι παλιό, μπορεί να μην έχετε σίτες. Μπορείτε να αγοράσετε και να κρεμάσετε στα παράθυρα σας. Αν ζείτε σε περιοχή με πολλά κουνούπια, μπορείτε να κρεμάσετε μια κουνουπιέρα πάνω από το κρεβάτι σας.

Ανεμιστήρες

Οι μύγες και τα υπόλοιπα έντομα μισούν την κίνηση του αέρα. Βάλτε μερικούς ανεμιστήρες στο σπίτι σας ή κρεμάστε ανεμιστήρες οροφής και θα διώξετε όλα τα έντομα.

Λεβάντα και κρεμμύδι

Αν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά, κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε τον χυμό στους τοίχους γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες σας.

Η μυρωδιά θα κρατήσει τις μύγες έξω, αλλά μπορεί να διώξει και τους φίλους σας. Μια πιο ευχάριστη εναλλακτική είναι να έχετε ματσάκια λεβάντας σε όλο το σπίτι σας. Ένας άλλος τρόπος να διώξετε τις μύγες από την κουζίνα σας είναι να την διατηρείτε πολύ καθαρή.

Μην αφήνετε τα βρόμικα πιάτα να μαζεύονται και βγάζετε έξω τα σκουπίδια τακτικά. Με αυτά τα απλά κόλπα θα μπορέσετε να απολαύσετε το καλοκαίρι χωρίς να ανησυχείτε για τις ενοχλητικές μύγες.

Ανακάτεψε σε ένα μπουκάλι σαμπουάν με ελαιόλαδο και απαλλάχτηκε από το μεγαλύτερο μαρτύριο του καλοκαιριού

Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε πως μισούμε τις μύγες, τα κουνούπια και τις κατσαρίδες, σωστά; Όλα αυτά τα έντομα είναι αηδιαστικά και ενοχλητικά, χωρίς να αναφέρουμε πως μπορούν να βλάψουν και την υγεία μας. Ο μόνος τρόπος να σιγουρέψουμε πως θα μείνουν μακρυά από το σπίτι μας είναι να το έχουμε απόλυτα καθαρό, αλλά λόγω του πιεσμένου μας προγράμματος, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο.

Πριν βιαστείτε να προμηθευτείτε εντομοαπωθητικά σπρέι, ηλεκτρικές συσκευές που υπόσχονται να εξαφανίσουν όλα τα έντομα ή το κλασσικό και διαχρονικό φιδάκι, εμείς σας βρήκαμε την πιο απλή λύση με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι με πρώτο και κύριο το ελαιόλαδο.

Θα σας δείξουμε λοιπόν μία απλή σπιτική συνταγή που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα έντομα αυτά μακρυά από το σπίτι σας.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κούπα ξύδι
  • 1/2 κούπα σαμπουάν
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  • Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπουκάλι σπρέι, κλείστε το και ανακινείστε καλά. Ψεκάστε το μείγμα οπουδήποτε στο σπίτι – είναι ασφαλές για τα παιδιά και τα κατοικίδια, οπότε δεν χρειάζεται να φοβάστε για τυχόν δηλητηρίαση.
  • Αρχίστε να χρησιμοποιείτε το μείγμα από σήμερα και θα παρατηρήσετε σύντομα τις μύγες, τα κουνούπια και τις κατσαρίδες να εξαφανίζονται από το σπίτι σας.
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share