Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτές τις έξτρα χρήσεις του νερού που βράζουμε τα μακαρόνια, δεν τις έχεις φανταστεί

Θα πάθετε πλάκα με τις χρήσεις του

3 Δεκεμβρίου 2020 23:22
Αυτές τις έξτρα χρήσεις του νερού που βράζουμε τα μακαρόνια, δεν τις έχεις φανταστεί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πού και πώς χρησιμεύει τελικά; Τα έβρασες τα μακαρόνια σου, έπειτα τα πέρασες από το σουρωτήρι όμως ΣΤΟΠ!

Αυτή η κακή συνήθεια να πετάς το νερό έφτασε στο τέλος της καθώς το βρασμένο νερό από τα μακαρόνια μας χρησιμεύει σε πολλά!

Επίσης διαβάστε στο Athensmagazine.gr για την δίαιτα με μακαρόνια, πως θα χάσε έως και 2 κιλά την εβδομάδα.

  1. Περισσότερα απ΄όσα γνώριζες έως τώρα, ναι! Τα 5 προτεινόμενα hacks που θα δεις παρακάτω είναι μια καλή συνήθεια που θα ΄πρεπε να μπει στο πρόγραμμά μας όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια…
  2. Το βρασμένο νερό από τα μακαρόνια έχει πολλά μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες που βοηθούν στην ανάπτυξη των φυτών σας! Μην ξεχάσετε να αφήσετε το νερό να κρυώσει και έπειτα να το ρίξετε στις γλάστρες σας.
  3. Το νερό εμπεριέχει το άμυλο των ζυμαρικών έτσι αυτό μπορεί να δώσει στη σπιτική σας ζύμη για πίτσα ή και το ψωμί, μια μοναδική γεύση! Μπορείτε επίσης στο ίδιο νερό να βράσετε και τα λαχανικά σας.
  4. Το άμυλο διαλύει τις βρωμιές των πιάτων σας και ενεργεί ως φυσικό καθαριστικό! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε τα πιάτα σας για λίγο «παρέα» με το βρασμένο νερό.
  5. Εάν νιώθετε κουρασμένοι στο τέλος της μέρας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζεστάνετε το νερό από τα μακαρόνια σας σε μια άνετη θερμοκρασία για τα πόδια σας και να τα «βυθίσετε» μέσα σε αυτό! Η θερμότητα σε συνδυασμό με τα μεταλλικά στοιχεία θα απαλύνει τους πόνους.
  6. Εάν τα μαλλιά σας δεν έχουν την επιθυμητή λάμψη που θα θέλατε μπορείτε να εφαρμόσετε το βρασμένο νερό για 10 λεπτά πάνω στα μαλλιά σας και έπειτα να εκπλαγείτε με τη λάμψη που θα αποκτήσουν!

Αν τρώτε αυτά τα μακαρόνια μπορείτε να σωθείτε από μεγάλο πρόβλημα υγείας

Τα μακαρόνια θεωρείται μια τροφή, που λόγω υδατανθράκων δεν πρέπει να καταναλώνουμε συνέχεια, αλλά απεναντίας ένα συγκεκριμένο είδος μπορεί να μας σώσει από ένα εκ των πιο σημαντικών προβλημάτων υγείας, αν και μια δίαιτα με αυτά μπορεί να σας φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες στην Ιταλία και την Ισπανία, δήλωσαν ότι ανέπτυξαν νέο είδος ζυμαρικών από αλεύρι κριθαριού, που μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας για τους λάτρεις των σπαγγέτι.

Το κριθάρι αποτελεί τέλεια πηγή ινών, αντιοξειδωτικών και βιταμίνης Ε. Είναι δημοφιλές ως συστατικό λειτουργικών τροφίμων που υποκαθιστώνται με υγιεινά πρόσθετα.

Τα λειτουργικά τρόφιμα θεωρούνται υγιεινά. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Χημικών, έγιναν δημοφιλή παγκοσμίως σε όσους ανησυχούν για την υγεία τους, δημιουργώντας μια νέα βιομηχανία που αναμένεται να φτάσει σε αξία τα 176 δισ. μέχρι το 2013.

Οι Vito Verardo, από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και Ana Maria Gomez-Caravaca, από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα, δήλωσαν ότι μπορεί να μην αργήσει η μέρα που θα δούμε πακέτα ζυμαρικών να αναγράφουν ότι μπορούν να μειώνουν πιθανώς τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και να αποτελούν καλή πηγή διαιτητικών ινών λόγω του κριθαριού.

Δημιουργώντας τα νέα ζυμαρικά, οι επιστήμονες πρώτα έπρεπε να διαπιστώσουν αν μπορούσαν να καταστήσουν τα σπαγγέτι λειτουργικό τρόφιμο χρησιμοποιώντας το κριθάρι για να προσθέσουν ίνες και αντιοξειδωτικά. Έτσι, ανέπτυξαν αλεύρι από κριθάρι, που περιείχε το πιό θρεπτικό μέρους του δημητριακού.

Όπως έλπιζαν, οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα σπαγγέτι που παρασκευάστηκαν με αλεύρι από κριθάρι είχαν περισσότερη δραστηριότητα από ίνες και αντιοξειδωτικά σε σχέση με παραδοσιακά σπαγγέτι.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα σπαγγέτι από κριθάρι έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις από τον FDA ώστε να αναγράφονται στο πακέτο τα οφέλη στην υγεία.

Τα συστατικά στο κριθάρι, όπως διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη E, είναι γνωστό πως βοηθούν την καρδιά των ανθρώπων και το πεπτικό σύστημα

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share