Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαϊμού κουβαλάει για μέρες το νεκρό μωρό της (video)

Συγκινητική ιστορία!

11 Νοεμβρίου 2020 15:14
Μαϊμού κουβαλάει για μέρες το νεκρό μωρό της (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μωρό σκοτώθηκε από τα τραύματα που του προκάλεσε αυτοκίνητο στην Ινδία, ενώ συγκίνηση έχουν προκαλέσει στο διαδίκτυο οι εικόνες με την αντίδραση της μητέρας του.

Βίντεο που δείχνει μαϊμού να κουβαλάει το νεκρό μωρό της για μέρες στους δρόμους πόλης στην Ινδία, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί συγκίνηση.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο στο Μπανσπάλ της Ινδίας, το μωρό μαϊμού έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Κάτοικοι δήλωσαν ότι η μαϊμού περιφερόταν πέντε ημέρες στους δρόμους της πόλης κουβαλώντας το νεκρό μωρό της.

Αξίζει να δείτε τι συνέβη όταν κατά τη διάρκεια που έτρωγαν σε εστιατόριο εμφανίστηκε ένας μπαμπουίνος. Απίστευτο!

Ατίθαση μαϊμού κάνει την επανάσταση της σε ζωολογικό κήπο...και σπάει το τζάμι στο κλουβί της!

Δεν υπάρχει χειρότερο βασανιστήριο για ένα ζώο από το να το κλείσεις για πάντα μέσα σε ένα κλουβί, χωρίς την ελευθερία του και την ανεξαρτησία που του δίνει το φυσικό του περιβάλλον. Μια μαϊμού, στην Κίνα, αγανάκτησε με αυτή την κατάσταση και έκανε την επανάσταση της!

Το περιστατικό που συνέβη στο ζωολογικό κήπο Zhengzhou Zoo στην Κεντρική Κίνα σόκαρε τους επισκέπτες που ήταν εκείνη την ώρα εκεί. Αφού, πήρε μια πέτραα προσπάθησε με αυτή να σπάσει την τζαμαρία του κλουβιού της.

Το ζώο μάλλον δεν άντεχε άλλο σε αυτή την αιχμαλωσία. Στην αιχμαλωσία τα ζώα έχουν τρομερό στρες, το οποίο τα οδηγεί στην κατάθλιψη και στην απόγνωση.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το συμβάν προς την Tia Shuliao, εργαζόμενη του συγκεκριμένου ζωολογικού κήπου, εκείνη είπε: “Αυτή η μαϊμού δεν είναι σαν τις άλλες μαϊμούδες. Έχει διαφορετική συμπεριφορά. Αλλά ποτέ δεν το είχε ξανακάνει αυτό. Είναι η πρώτη φορά. Οπότε θα πρέπει να πάρουμε από εκεί όλα τα πιθανά “πολεμοφόδια”

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι χιμπατζήδες χρησιμοποιούν πέτρες, συχνά για να κυνηγήσουν άλλα θηλαστικά.

Μαϊμούδες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν λεοπάρδαλη από πηγάδι βάθους 8 μέτρων!

Μια ηρωική πράξη έκαναν μαϊμούδες στην Δυτική Ινδία όταν είδαν μια λεοπάρδαλη σε ένα πηγάδι 8 μέτρων. Την έσωσαν κυριολεκτικά από σίγουρο πνιγμό!

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Το παιδί που κάνει παρέα με άγρια λεοπάρδαλη! (Βίντεο)

Κάποιες μαϊμούδες, λοιπόν, ειδοποίησαν τους ντόπιους για να βοηθήσουν την δύσμοιρη λεοπάρδαλη.Έβγαζαν ήχους και πήδαγαν πολύ γρήγορα γύρω από ένα πηγάδι στον ναό Σικάρ στο Ρατζαστάν της δυτικής Ινδίας.

Οι επισκέπτες πήγαν κοντά στο πηγάδι όταν είδαν την «ασυνήθιστη συμπεριφορά» των μαϊμούδων, θεωρώντας ότι έχει γίνει κάτι σοβαρό. Τότε είδαν την λεοπάρδαλη να πνίγεται στον πάτο του πηγαδιού!

Οι επισκέπτες αμέσως κάλεσαν ειδικούς για να βοηθήσουν και να απελευθερώσουν την λεοπάρδαλη. Μετά από πολλές προσπάθειες η λεοπάρδαλη κατάφερε να ανέβει στην σκάλα και να σκαρφαλώσει στην επιφάνεια.

«Ενημερωθήκαμε για το περιστατικό στις 6 π.μ. στις 11 Ιουνίου. Αμέσως στείλαμε μια σωστική ομάδα. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού διήρκεσε περίπου 1 ώρα», ανέφερε ο υπεύθυνος του κέντρου διάσωσης.

Οι ντόπιοι και οι διασώστες χρησιμοποίησαν σκοινί και μια σκάλα για να σώσουν την λεοπάρδαλη, που μόλις βγήκε έγινε καπνός!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share