Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το κουίζ που έχει τρελάνει το διαδίκτυο - Εσείς τι βλέπετε; Πάπια ή κουνέλι;

Έχουν πάρει "φωτιά" τα social media!

9 Νοεμβρίου 2020 16:09
Το κουίζ που έχει τρελάνει το διαδίκτυο - Εσείς τι βλέπετε; Πάπια ή κουνέλι;

Αυτή η ερώτηση έχει βάλει «φωτιά» στα social media, καθώς οι χρήστες αναζητούν την πραγματική σημασία της εικόνας στο κουίζ, δείτε εδώ έναν ακόμη γρίφο που έχει προκαλέσει χαμό στο διαδίκτυο.

Η εικόνα είναι μια οφθαλμαπάτη που μπορεί να πει πολλά για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός σας. Ανάλογα με το αν ο παρατηρητής βλέπει μια πάπια ή ένα κουνέλι πρώτα και την ταχύτητα που βλέπει το άλλο, αποτελεί ένας δείκτης της δημιουργικότητάς σας και της ταχύτητας που λειτουργεί το μυαλό σας.

Παρότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα γερμανικό περιοδικό το 1892, η εικόνα έγινε γνωστή από τον διάσημο Αμερικανό ψυχολόγο Τζόζεφ Τζάστροου το 1899.

Ο Τζάστροου χρησιμοποιούσε την εικόνα για να καταλάβουμε ότι «βλέπουμε» τόσο με τα μάτια μας όσο και με το μυαλό μας. Η έρευνα έδειξε ότι οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι μπορούσαν να δουν την εναλλαγή των δύο ζώων πιο γρήγορα από τους άλλους.

Μπορείτε να εντοπίσετε το ζώο στο δάσος; - Μόνο το 5% έχει καταφέρει να κάνει αυτό το κουίζ

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα αρκετοί άνθρωποι μπορούν να εντοπίσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια στο οτιδήποτε δουν. Δοκιμάστε να λύσετε έναν ακόμη γρίφο μέσα σε 10 δευτερόλεπτα αν μπορείτε.

Όμως υπάρχουν και φορές που γίνονται δύσκολα τα πράγματα όταν ειδικά μέσα σε μία εικόνα έχει "καμουφλαριστεί" αρκετά καλά αυτό που ψάχνεις. Συγκεκριμένα στο κουίζ που ακολουθεί, μόλις το 5% των ανθρώπων που το έχει κάνει, απέδειξε πως διαθέτει εξαιρετική όραση, καθώς βρήκε το ζώο που είναι κρυμμένο στο δάσος σε λιγότερο από 1 λεπτό. Εσείς σε πόσα λεπτά μπορείτε να το εντοπίσετε;

Δείτε παρακάτω το κουίζ:

Αν καταφέρεις να το βρεις σε λιγότερο από 1 λεπτό η όρασή σου είναι εξαιρετική, ενώ αν σου πάρει πάνω από 3 θα χρειαστείς μία... εξέταση

Η απάντηση:

Μπορείτε να λύσετε τους δύο γρίφους που βάζει η Google στους υποψήφιους εργαζομένους της;

Αρκετές φήμες υπάρχουν σχετικά με τον χώρο εργασίας της Google με μία από αυτές να είναι το ότι οι υπεύθυνοι τεστάρουν τους υποψηφίους εργαζομένους με δύο συγκεκριμένους γρίφους.

Συγκεκριμένα μεταξύ των πολύωρων συνεντεύξεων και των βιογραφικών, θρυλείται ότι ο κάθε υποψήφιος εργαζόμενος πρέπει να λύσει δύο γρίφους. Και μάλιστα, αρκετά δύσκολους, κρίνοντας πως ελάχιστοι είναι εκείνοι που καταφέρνουν να τους λύσουν. Επίσης δείτε αν μπορείτε να περάσετε και το τεστ της CIA που βάζει κάθε εβδομάδα στα social media.

Παρακάτω, παρατίθενται οι δύο γρίφοι:

Ο πρώτος γρίφος

Υπάρχουν 100 κρατούμενοι που έχουν δημιουργήσει μια ουρά για να μπουν στην φυλακή. Κάθε κρατούμενος φοράει ένα καπέλο που είναι, είτε μαύρο, είτε άσπρο. Ο κάθε κρατούμενος ΔΕΝ γνωρίζει τι χρώμα καπέλο φοράει, παρά μόνο το χρώμα που έχει το καπέλο εκείνων που είναι μπροστά του στην σειρά (ο πρώτος κρατούμενος στην ουρά δεν μπορεί φυσικά να δει το καπέλο κανενός άλλου κρατούμενου και ο τελευταίος κρατούμενος μπορεί να δει όλων των υπολοίπων εκτός, φυσικά, του δικού του).

Ξεκινώντας από το πίσω μέρος, ένας από τους φρουρούς ζητά από τον κάθε κρατούμενο να του πει τι χρώμα καπέλο φοράει. Αν ο κρατούμενος απαντήσει σωστά, τότε τον αφήνει ελεύθερο και δεν μπαίνει στην φυλακή. Αλλά αν απαντήσει λάθος, τότε τον βάζει στο κελί. Αν επιτραπεί στους κρατούμενους να οργανώσουν κάποιο σχέδιο, πώς θα καταφέρουν να αφεθούν ελεύθεροι τουλάχιστον οι 99 από αυτούς;

Ο δεύτερος γρίφος

Υπάρχουν 100 κρατούμενοι και ο καθένας είναι κλεισμένος σε ένα ξεχωριστό κελί στην απομόνωση. Υπάρχει ένα κεντρικό “σαλόνι” με μία λάμπα. Αυτή η λάμπα είναι αρχικά απενεργοποιημένη. Κανείς κρατούμενος δεν μπορεί να δει την λάμπα από το κελί του. Καθημερινά, ο αρχιφύλακας επιλέγει τυχαία έναν κρατούμενο, ο οποίος και μπαίνει στο σαλόνι.

Ενώ βρίσκεται εκεί, ο κρατούμενος μπορεί να ακουμπήσει την λάμπα, εφόσον το επιθυμεί. Ο αρχιφύλακας δίνει στον κρατούμενο την επιλογή να απαντήσει στο αν και οι 100 κρατούμενοι έχουν πάει στο σαλόνι μέχρι τώρα. Αν ο κρατούμενος επιλέξει να απαντήσει και κάνει λάθος, τότε ο αρχιφύλακας θα εκτελέσει και τους 100 κρατούμενους. Ωστόσο, αν δώσει την σωστή απάντηση, τότε όλοι οι κρατούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι.

Αυτό σημαίνει ότι ο κρατούμενος θα πρέπει να επιλέξει να απαντήσει μόνο αν είναι 100% σίγουρος για την απάντηση που θα δώσει. Ο αρχιφύλακας δίνει στους κρατούμενους την δυνατότητα να συγκεντρωθούν όλοι μαζί ένα βράδυ στο προαύλιο, για να οργανώσουν κάποιο σχέδιο. Ποιο σχέδιο θα είναι αυτό, ώστε, τελικά, κάποιος να επιλέξει να απαντήσει και να δώσει την σωστή απάντηση;

Οι λύσεις των γρίφων

α) Ο τελευταίος κρατούμενος θα φωνάξει “μαύρο”, αν υπάρχει μονός αριθμός από μαύρα καπέλα μπροστά του και “λευκό” αν είναι άρτιος ο αριθμός από μαύρα καπέλα μπροστά του. Ο επόμενος κρατούμενος τότε θα μετρήσει με την σειρά του τον αριθμό των μαύρων καπέλων μπροστά του και αν είναι πριν ήταν μονός, αλλά τώρα είναι άρτιος, ή το αντίστροφο, τότε αυτόματα θα γνωρίζει τι χρώμα είναι το καπέλο του.

Ο επόμενος κρατούμενος (ο 3ος πλέον από πίσω στην σειρά) θα ξέρει το χρώμα του καπέλου του με βάση το τι απάντησε ο προηγούμενος και μετρώντας πόσα μαύρα καπέλα είναι ακόμα μπροστά του. Με τον τρόπο αυτό οι μπροστινοί 99 κρατούμενοι θα γνωρίζουν το χρώμα του καπέλου τους και θα απελευθερωθούν. Ο κρατούμενος στο πίσω μέρος, εκείνος δηλαδή που καλείται να απαντήσει πρώτος, έχει 50% πιθανότητα να απελευθερωθεί.

β) Στην αρχή, οι κρατούμενοι επιλέγουν έναν αρχηγό. Κάθε φορά που ένα άτομο (με εξαίρεση τον αρχηγό) μπαίνει στο σαλόνι, ανάβει το φως (αλλά το κάνει αυτό μόνο μία φορά). Αν μπει στο σαλόνι και δει ότι το φως είναι ήδη αναμμένο, τότε δεν κάνει τίποτα. Όταν κάποια στιγμή μπει στο σαλόνι ο αρχηγός, σβήνει το φως. Όταν ο αρχηγός θα έχει φτάσει να σβήσει το φως 99 φορές, θα είναι 100% σίγουρος ότι ο καθένας από τους 100 κρατούμενους έχει μπει στο δωμάτιο.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share