Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πήγε για σαφάρι με σκοπό να δει το μεγαλύτερο ελέφαντα - Αυτό που ακολούθησε θα σας "κόψει την ανάσα"

Αδιανόητο!

5 Νοεμβρίου 2020 17:46
Πήγε για σαφάρι με σκοπό να δει το μεγαλύτερο ελέφαντα - Αυτό που ακολούθησε θα σας

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει η είδηση που αναφέρει ένα Γερμανό τουρίστα να πληρώνει 60.000 ευρώ για μια βόλτα ανάμεσα σε ελέφαντες. Προφανώς και το πρόβλημα δεν ήταν η βόλτα αλλά ο σκοπός της, ο οποίος μόλις είδε το φως της δημοσιότητας άφησε τους πάντες άφωνους.

Ο Γερμανός τουρίστας φωτογραφίζεται υπερήφανος κρατώντας σφιχτά το χέρι του οδηγού του μπροστά από το πτώμα ενός από τους πιο μεγάλους ελέφαντες που έχουν βρεθεί ποτέ στη Ζιμπάμπουε. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο θηλαστικό θανατώνεται με τον πλέον χειρότερο τρόπο, δείτε εδώ τον απίστευτο λόγο που εκατοντάδες ελέφαντες βρίσκονται νεκροί στην Αφρική.

Ο ελέφαντας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού σαφάρι στο οποίο πλήρωσε 60.000 δολάρια για τη σχετική άδεια που θα του επέτρεπε να σκοτώσει έναν ελέφαντα.

Το περιστατικό έγινε στο Εθνικό Πάρκο Gonarezhou της Ζιμπάμπουε ωστόσο οι διοργανωτές αρνούνται να αποκαλύψουν το όνομα του Γερμανού υπηκόου

"Πρόκειται για ένα νόμιμο κυνήγι και ο πελάτης δεν έκανε τίποτα λάθος", δήλωσε για τον Γερμανό υπήκοο ένας από τους διοργανωτές, προχωρώντας σε μία πιο προκλητική δήλωση, καθώς είπε ότι ο νεκρός ελέφαντας ήταν ήδη 60 ετών και είχε «σπείρει πολλές φορές τους καρπούς του».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Conservation Task Force της Ζιμπαμπουέ, επιβεβαίωσε το θάνατο του ελέφαντα.

Το βίντεο που έχει συγκινήσει όλο το διαδίκτυο - Ελέφαντες κάνουν κηδεία στο μικρό ελεφαντάκι τους

Στο twitter ο Parveen Kaswan, ένας δασονόμος της αρμόδιας υπηρεσίας της Ινδίας ανέβασε ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο αποδεικνύει μέσα σε λίγα λεπτά πως οι ελέφαντες είναι πλάσματα εξαιρετικής ευφυΐας και ευαισθησίας.

Στο βίντεο, που έχει γίνει viral, φαίνεται ένας ελέφαντας να διασχίζει το δρόμο μεταφέροντας με την προβοσκίδα του το νεκρό μωρό του. Ενώ σε ένα άλλο βίντεο ένα μωρό ελέφαντας δεν έχει προβοσκίδα και ανησυχούν μήπως το χτύπησε κάποιος λαθροκυνηγός ή κάποιο άγριο ζώο.

Συγκεκριμένα κάποια στιγμή αφήνει το μωρό κάτω και φαίνεται σαν να περιμένει τους υπόλοιπους ελέφαντες του κοπαδιού να φτάσουν, ενώ τον παρακολουθεί μια ομάδα ανθρώπων από απόσταση. Λίγο αργότερα από το δάσος ξεπροβάλλουν κι άλλοι ενήλικοι ελέφαντες πραγματοποιώντας μια ιεροτελεστία που μοιάζει με την ανθρώπινη κηδεία.

«Αυτό θα σας συγκινήσει. Κηδεία από ελέφαντες που θρηνούν, μεταφέροντας το νεκρό σώμα ενός μωρού. Η οικογένεια απλώς δε θέλει να αφήσει το μωρό», γράφει ο Parveen Kaswan κάτω από το βίντεο. Σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian, οι ελέφαντες πενθούν τους νεκρούς τους και τιμούν τις σορούς τους.

Υπάρχουν βίντεο που τους δείχνουν να περικυκλώνουν το νεκρό μέλος της αγέλης και στη συνέχεια να το μυρίζουν και το ακουμπούν με την προβοσκίδα τους.

Δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου και συγκινεί:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share