Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Αυτή η αγελάδα έφυγε από το χωράφι - Μόλις δείτε πού βρέθηκε θα πάθετε πλάκα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

29 Οκτωβρίου 2020 20:24
Αυτή η αγελάδα έφυγε από το χωράφι - Μόλις δείτε πού βρέθηκε θα πάθετε πλάκα!
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Η Λιν είναι γνωστή αγελάδα στην πόλη Doomadgee, στο βόρειο τμήμα του Queensland, και συχνά περνάει από το αστυνομικό τμήμα για μια επίσκεψη, ενώ μια άλλη αγελάδα έκανε "ντου" σε ένα αυτοκίνητο όπου έτρωγε ένα ζευγάρι.

Αλλά την περασμένη Παρασκευή, το ζώο εντοπίστηκε να κυνηγάει ζιζάνια έξω από το τμήμα πριν μπει μέσα. Όπως φαίνεται στο βίντεο η Λιν σταμάτησε στην πόρτα, κοίταξε αριστερά και δεξιά, χωρίς να ξέρει που να πάει.

Στην συνέχεια μπαίνει μέσα, κάνει την βόλτα της και οι αστυνομικοί τραβούν βίντεο και φωτογραφίες.

Αυτή η αγελάδα είχε τρομάξει και άρχισε να κλαίει - Όταν δείτε που πήγαινε, θα δακρύσετε και εσείς

Αυτή η αγελάδα τρόμαξε τόσο πολύ, που ξεκίνησε να κλαίει. Όταν δείτε που την πήγαιναν, σίγουρα θα σας "λυγίσει".

Όταν μία φάρμα κλείνει, το μέλλον των αγελάδων είναι προκαθορισμένο. Εάν δεν μπορούν να τις πάνε σε άλλη φάρμα ή αν αυτή η επιλογή είναι ακριβή, συνήθως μεταφέρονται σε ένα σφαγείο. Για λίγο, αυτό ακριβώς ήταν αυτό που θα γινόταν και σε μία αγελάδα με το όνομα Emma.

Η φάρμα στην οποία είχε περάσει όλη της τη ζωή θα έκλεινε για πάντα. Η Emma θα είχε την ίδια μοίρα με όλες τις άλλες αγελάδες. Τα ζώα μπορούν να παράγουν γάλα μόνο αφού γεννήσουν. Τότε, τους παίρνουν τα μωρά τους και το γάλα τους πάει στην βιομηχανία τροφίμων.

Αυτό είναι κάτι πολύ τραυματικό για τα ζώα και δεν συμβαίνει μόνο μία φορά, αλλά μέχρι να μην μπορεί η αγελάδα να παράγει άλλο γάλα.

Μετά από χρόνια που της κλέβουν τα μικρά και την εκμεταλλεύονται, η Emma τώρα θα πήγαινε προς το σφαγείο για να καταναλώσουν και το κρέας της. Μάλιστα εικόνες μέσα από το σφαγείο, όπου κακομεταχειρίζονται τα ζώα, είναι σοκαριστικές.

Αλλά εκεί ήταν μία πολύ ιδιαίτερη οργάνωση με το όνομα «Kuhrettung Rhein-Berg – Lebenshof für Tiere» η οποία σώζει αγελάδες. Η οργάνωση λειτουργεί σαν καταφύγιο ζώων όπου μπορούν να ζήσουν τις τελευταίες τους μέρες σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Πριν την μεταφέρουν στο σφαγείο, η οργάνωση την αγόρασε και την έφερε στο καταφύγιο.

Καθώς την ανέβασαν στο τρέιλερ δεν είχε ιδέα τι θα της συνέβαινε και φοβήθηκε τόσο πολύ που άρχισε να κλαίει. Όταν έφτασε στο καταφύγιο, οι άλλες αγελάδες την κοιτούσαν επίμονα. Εκείνη, είχε περάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής της σε ένα πολύ μικρό χώρο και της πήρε αρκετό χρόνο για να συνηθίσει το νέο της περιβάλλον.

Οι άλλες αγελάδες ήταν περίεργες και πλησίασαν για να την γνωρίσουν. Τότε άρχισε και εκείνη να χαλαρώνει και να καταλαβαίνει πως όλα θα πάνε καλά.

Όπως και τα άλογα, οι αγελάδες ζουν σε κοπάδια και τους αρέσει η επικοινωνία. Μία ζωή στη φυλακή είναι πολύ δύσκολη, ειδικά αφού τους έπαιρναν και τα μικρά. Δείτε αναλυτικά το ταξίδι της στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share