Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόσο πουλιούνται κέρματα των 100 δραχμών με το αστέρι της Βεργίνας; Απίστευτη αξία

Δώστε βάση!

27 Οκτωβρίου 2020 08:59
Πόσο πουλιούνται κέρματα των 100 δραχμών με το αστέρι της Βεργίνας; Απίστευτη αξία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσο πουλιούνται κέρματα των 100 δραχμών με τον Μ. Αλέξανδρο και το αστέρι της Βεργίνας;

Μοσχοπουλιούνται για τους συλλέκτες οι δραχμές που έχουν απομείνει ως αναμνηστικά μιας άλλης οικονομικής εποχής στα συρτάρια των Ελλήνων.

Σε ιστοσελίδα αγγελιών γίνεται πραγματικό… παζάρι με τα ελληνικά νομίσματα.

Σε μία από αυτές τις αγγελίες, τέσσερα κέρματα των 100 δραχμών, κοπής 2.000 με τον Μέγα Αλέξανδρο και το αστέρι της Βεργίνας, πωλούνται προς 5.000 ευρώ.

Δείτε με την ευκαιρία: Βόμβα από Τράπεζα της Ελλάδος: Δισεκατομμύρια δραχμές κρυμμένες σε…

Δείτε την αγγελία στο Athensmagazine.gr:

Ανατριχιάζει το κρυφό σύμβολο που υπήρχε στο χαρτονόμισμα των 500 δραχμών με τον Καποδίστρια! Θα σοκαριστείτε!

Είχατε παρατηρήσει ποτέ το κρυφό σύμβολο που έκρυβε το χαρτονόμισμα των 500 δραχμών με τον Καποδίστρια; Θα ανατριχιάσετε με αυτό που ανακαλύπτουμε πολλά χρόνια μετά.

Χαρτονομίσματα με κρυφά σύμβολα, λάθος υπογραφές, δαίμονες, μασονικά σύμβολα και αριθμοί των Ιλλουμινάτι.

Στο χαρτονόμισμα των 500 δραχμών με τον Καποδίστρια, στην άνω δεξιά γωνία σχηματίζεται ένα εξάκτινο αστέρι ενώ κάτω δεξιά υπήρχε ένα κτίριο χωρίς να αναγράφεται η ταυτότητά του. «Πρόκειται για το θέατρο της Κέρκυρας που καταστράφηκε κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου Πολέμου και αποτέλεσε το πρώτο σημείο συνάντησης της στοάς «Ανατολή», της πρώτης μασονικής στοάς της Ελλάδας.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Καλύτερα Δραχμές: Αυτό θα είναι το νέο 5ευρώ - Τραγική αλλαγή

Εντύπωση προκαλούσε και το κεντρικό σημείο του χαρτονομίσματος, όπου υπήρχε μια μασονική χειραψία δυο χεριών που περιβάλλονται από ένα ουροβορο όφι – χαρακτηριστικό μασονικό σύμβολο – και όλα αυτά πάνω από ένα βιβλίο όπου πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την «Σολομωνική» υποστηρίζει ο Χρήστος Κασταμονίτης.

Έχετε παρατηρήσει το χαρτονόμισμα των 5.000 δραχμών; Θα μείνετε άφωνοι όταν δείτε τι απεικονίζεται

Δεν είναι λίγοι αυτοί, που αναπολούν τις δραχμές και σήμερα... θα τις ήθελαν ξανά έναντι του ευρώ, αν και είναι αρκετά τα σύμβολα που ανατριχιάζουν, όπως σε αυτό των 5.000 δραχμών, οι οποίες όμως κρύβουν κι άλλες εκπλήξεις.

Οι δραχμές πλέον μπορεί να αξίζουν μια περιουσία, και πολλοί Έλληνες έχουν κρατήσει κάποια χαρτονομίσματα. Μήπως θυμάστε, λοιπόν, τι απεικόνιζε το χαρτονόμισμα των 5.000 δραχμών; Ναι, σωστά, ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μπροστά, αλλά το ζήτημα είναι η λεπτομέρεια, που υπήρχε στην πίσω όψη.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει ένα χωριό. Αυτό είναι η Καρύταινα, η οποία βρίσκεται στην Ορεινή Αρκαδία. Πρόκειται για ένα μέρος, που έχει αναγνωριστεί ως παραδοσιακός οικισμός και σήμερα σφύζει από τουρισμό, ιδιαίτερα στους χειμερινούς μήνες.

Από την Καρύταινα καταγόταν ο Άγιος Αθανάσιος Χριστιανουπόλεως, ο οποίος υπήρξε επίσκοπος Χριστιανουπόλεως και έχει ανακηρυχθεί άγιος από την ορθόδοξη εκκλησία. Είναι πολιούχος της Καρύταινας και η μνήμη του εορτάζεται στις 17 Μαΐου. Επίσης από την Καρύταινα καταγόταν ο πολιτικός και νομομαθής Νικόλαος Δημητρακόπουλος.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share