Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το γιγαντιαίο λιοντάρι που χάραξαν από ένα δέντρο 20 άνθρωποι σε 3 χρόνια γίνεται το μεγαλύτερο γλυπτό κοκκινόξυλο στον κόσμο

Μοναδικό έργο!

26 Οκτωβρίου 2020 14:57
Το γιγαντιαίο λιοντάρι που χάραξαν από ένα δέντρο 20 άνθρωποι σε 3 χρόνια γίνεται το μεγαλύτερο γλυπτό κοκκινόξυλο στον κόσμο

Ένα γιγάντιο ξύλινο γλυπτό ενός λιονταριού στέκεται περήφανα σε μια πλατεία της κεντρικής κινεζικής πόλης, ενώ σάλος επικράτησε πριν λίγες ημέρες με μια ακατάλληλη φωτογραφία ενός λιονταριού.

Το Oriental Lion, όπως έχει μεταγλωττιστεί, ήταν σκαλισμένο από ένα ενιαίο κορμό δέντρου redwood για το διάστημα των 3 ετών. Ο Κινέζος αρχιτέκτονας Dengding Rui Yao, που υποστηρίχθηκε από περισσότερους από 20 ανθρώπους, ξεκίνησε το έργο στη Μιανμάρ.

Τέλος, όταν τελείωσε τον Δεκέμβριο του 2015, μεταφέρθηκε σε απόσταση άνω των 3000 μιλίων για να φτάσει στο Wuhan’s Fortune Plaza Times Square. Με μήκος 47,5 πόδια, ύψος 16,5 πόδια και πλάτος 13 πόδια, το Oriental Lion είναι μια δύναμη που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Τα λιοντάρια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα. Όταν ο Βουδισμός εξαπλώθηκε από την Ινδία στην Κίνα, το ίδιο συνέβη και με πολλά από τα σύμβολά του, συμπεριλαμβανομένου του λιονταριού. Θεωρούμενοι ως προστάτες, τα αγάλματα των λιονταριών έγιναν μια κοινή εγκατάσταση στις πύλες των αυτοκρατορικών παλατιών, συμπεριλαμβανομένης της θρυλικής Απαγορευμένης Πόλης στο Πεκίνο.

Λιοντάρι προσπαθεί να ανοίξει πόρτα αυτοκινήτου ενώ οι οδηγοί είναι σοκαρισμένοι

Σοκαριστικά πλάνα δείχνουν ένα ατίθασο λιοντάρι να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα ενός αυτοκινήτου με τα δόντια του.

Το λιοντάρι φαίνεται να βάζει τα πόδια του στο αυτοκίνητο και να πειράζει με τα δόντια του το χερούλι της πόρτας.

Το βίντεο τραβήχτηκε σε ένα πάρκο σαφάρι στην Νότια Αφρική. Οι επιβάτες του αυτοκινήτου αρχικά φαίνονται σαστισμένοι και σταματάνε για να δουν τι θα κάνει μετά το λιοντάρι.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Αυτό το λιοντάρι κοιμόταν στην είσοδο ενός κτιρίου - Λίγα λεπτά μετά...

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Η γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητο βάζει το χέρι της στο κεφάλι, όταν καταλαβαίνει ότι το λιοντάρι θέλει να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου.

Το βίντεο τραβήχτηκε από τους επιβάτες του μπροστινού αυτοκινήτου.

Δυο λιοντάρια περπατούσαν στην μέση του δρόμου όταν το ένα από αυτά έδειξε ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο με τους κίτρινους καθρέπτες.

«Μπορούσες να ακούσεις το χερούλι να ανοίγει και να κλείνει. Ήταν σαν να το είχε κάνει πολλές φορές», ανέφερε η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο στο Latestsightings.com.

Το βίντεο τελειώνει με το λιοντάρι να κάνει κύκλους γύρω από το αυτοκίνητο, ενώ ο οδηγός βάζει μπροστά σιγά σιγά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share