Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Οι μεγαλύτεροι σεφ προειδοποιούν: Μην παραγγέλνετε μακαρόνια σε αυτά τα εστιατόρια

Προσοχή!

25 Οκτωβρίου 2020 19:32
Οι μεγαλύτεροι σεφ προειδοποιούν: Μην παραγγέλνετε μακαρόνια σε αυτά τα εστιατόρια
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Μια νέα αποκάλυψη έκαναν γνωστοί σεφ της Νέας Υόρκης, και έχει να κάνει με τα φαγητά που δεν πρέπει να παραγγέλνουμε από ταβέρνες και εστιατόρια. Ένα από αυτά είναι τα μακαρόνια...

Ο σεφ Μίχαελ Άρμστρονγκ της Νέας Υόρκης, συμβουλεύει να παραγγέλνετε πιάτα που είναι η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Μην περιμένετε τίποτα καλό όταν παραγγέλνετε ζυμαρικά σε μια πιτσαρία ή ψάρι σε ένα ψητοπωλείο».

μακαρόνια εστιατόρια

Τα υλικά για τα πιάτα που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, καταλήγουν να μένουν στα ψυγεία για μεγάλο διάστημα. Έτσι, αυξάνεται ο κίνδυνος να μην είναι καλά, και επίσης εδώ θα δείτε το τυρί που δεν πρέπει να παραγγέλνετε στις ταβέρνες.

Προσοχή: Μην βάλετε ποτέ ξανά βούτυρο στα μακαρόνια σας

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει σχεδόν μηχανικά πλέον μετά το σούρωμα των μακαρονιών να "καίμε" στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο και εκεί να ρίχνουμε τα μακαρόνια. Λάθος! Γιατί όμως μπορεί να αποτελεί λάθος μια τόσο απλή πράξη; Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που μπορούμε να κάνουμε μαγειρεύοντας μακαρόνια, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να στραγγίζετε τα μακαρόνια στο νεροχύτη.

μακαρόνια βούτυρο

Τσιγαρίζοντας λοιπόν τα μακαρόνια σας σε καμένο βούτυρο το μόνο που θα καταφέρετε είναι τα μακαρόνια σας να "λασπώσουν" και όλα τα λιπαρά να πάνε κατευθείαν στο στομάχι σας.

Είναι προτιμότερο λοιπόν αντί για καμμένα βούτυρο να ρίξετε λίγο ωμό λάδι από πάνω του οποίου τα οφέλη είναι ευεργετικά και παράλληλα τα λιπαρά του ελάχιστα.

Άφησε μια ξύλινη κουτάλα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Υπάρχουν κάποια καθημερινά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε όλοι μας, αλλά το κάνουμε με τον πιο λάθος τρόπο, γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει. Ένα από αυτά είναι η πιρούνα για τα μακαρόνια.

Αφού ανακαλύψαμε γιατί η κουτάλα των μακαρονιών έχει τρύπα στη μέση, σήμερα θα σας αποκαλύψουμε και την αλήθεια για την ξύλινη πιρούνα. Η χρήση της ξύλινης πιρούνας εκτός από το να ανακατεύεις τα μακαρόνια είναι να την τοποθετείς επάνω από την κατσαρόλα που βράζει, ώστε να πέφτει ο αφρός και να μην βγαίνει έξω.

μακαρόνια κουτάλα

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share