Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Απίστευτο: Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο όργανο στον άνθρωπο

Μέσα από μελέτη για τον καρκίνο του προστάτη

22 Οκτωβρίου 2020 13:50
Απίστευτο: Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο όργανο στον άνθρωπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια μοναδική και παράλληλα απίστευτη ανακάλυψη έγινε εντελώς συμπτωματικά από Ολλανδούς επιστήμονες όπου και έχει να κάνει με ένα νέο όργανο στον ανθρώπινο λαιμό. Επίσης δείτε και δέκα αντικείμενα που παρασκευάζονται από ανθρώπινα μέλη και μπορούν να πουληθούν σε μεγάλες τιμές.

Μια νέα απεικονιστική τεχνική για τον καρκίνο του προστάτη έλεγχαν οι ερευνητές όταν εντόπισαν ένα ζεύγος σιελογόνων αδένων βαθιά μέσα στο άνω τμήμα του λαιμού. Και θεωρούν τώρα πως οι δύο αδένες βρίσκονται εκεί για να λιπαίνουν την περιοχή πίσω από τη μύτη.

Ένα νέο ανθρώπινο όργανο ανακαλύφθηκε μέσα από μελέτη για τον καρκίνο του προστάτη

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Radiotherapy and Oncology», είναι αποφασιστικής σημασίας να αποφεύγονται αυτοί οι αδένες σε όσους ασθενείς λαμβάνουν καρκινική θεραπεία με ακτινοβολία, καθώς κάτι τέτοιο «μπορεί να παρέχει την ευκαιρία να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους».

Οι επιστήμονες του Ολλανδικού Ινστιτούτου Καρκίνου στο Άμστερνταμ έλεγχαν μια νέα απεικονιστική τεχνική (PSMA PET-CT) με σκιαγραφικό που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση των μεταστάσεων του καρκίνου του προστάτη. Με τη βοήθεια του σκιαγραφικού ανακαλύφθηκαν οι νέοι σιελογόνοι αδένες μέσα στον ρινοφάρυγγα.

«Ο άνθρωπος έχει τρία ζευγάρια μεγάλων σιελογόνων αδένων, αλλά όχι εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ογκολόγος Wouter Vogel, «όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι μόνοι σιελογόνοι ή βλεννογόνοι αδένες του ρινοφάρυγγα είναι μικροσκοπικοί. Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μας όταν βρήκαμε αυτούς». Οι αδένες ήταν ορατοί και στους 100 ασθενείς που υπέβαλαν στη νέα απεικονιστική μέθοδο...

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share