Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020

Να γιατί δεν πρέπει να σκοτώνετε τις αράχνες στο σπίτι σας

Κι όμως υπάρχει λόγος!

21 Οκτωβρίου 2020 17:11
Να γιατί δεν πρέπει να σκοτώνετε τις αράχνες στο σπίτι σας
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Σίγουρα σε ενοχλεί όταν βλέπεις αράχνες μέσα στο σπίτι. Και ειδικά όταν εντοπίζεις τις ίδιες και όχι μόνο τον ιστό τους. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, μπορεί να έπρεπε να τις… ευχαριστείς! Βέβαια, δεν είναι και όλες οι αράχνες τόσο...ακίνδυνες, δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένας άντρας βρήκε σπίτι του μια τεράστια μαύρη αράχνη.

Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην σκοτώνουμε τις αράχνες κι αν δεν τις θέλουμε στο σπίτι μας απλά να τις διώχνουμε. Δηλαδή, να προσπαθήσουμε να τις βγάλουμε έξω χωρίς να τις πειράξουμε.

αράχνη

Γιατί δεν πρέπει να σκοτώσεις τις αράχνες στο σπίτι; Οι αράχνες σε ένα διαμέρισμα, αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος της φύσης, αλλά κάνουν επίσης και… σημαντικές εργασίες. Με λίγα λόγια, δουλεύουν για σένα καθώς απομακρύνουν έντομα που μεταφέρουν βακτήρια, όπως οι κατσαρίδες, τα κουνούπια και ο σκώρος.

Με τον ιστό τους, τα παγιδεύουν και κάνουν… μια συλλογή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι αράχνες καταβροχθίζουν 800 εκατομμύρια τόνους έντομα κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο!

Του επιτέθηκε δηλητηριώδης αράχνη και δάγκωσε το μόριο του - Αυτό που ακολούθησε θα σας κάνει να "παγώσετε"

Τρόμο προκαλεί η είδηση αυτού του τραγικού ατυχήματος που συνέβη σε έναν άντρα από την Αυστραλία όταν επισκέφθηκε μια δημόσια τουαλέτα και του επιτέθηκε μια δηλητηριώδης αράχνη. Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι ανατριχιαστικό εμφανίζεται μέσα από μια λεκάνη, δείτε εδώ πώς μπορεί να βρεθεί ένα φίδι στη λεκάνη σας.

Ο άτυχος άνδρας χρησιμοποίησε μια χημική τουαλέτα σε υπό κατασκευή κτήριο του Σίδνει όταν τον δάγκωσε η αράχνη στο μόριο του.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου St George Hospital επιβεβαίωσε πως ο 21χρονος εισήχθη με δάγκωμα από δηλητηριώδη αράχνη και λαμβάνει αγωγή. Η εν λόγω αράχνη ξεχωρίζει ακριβώς λόγω του κόκκινου σημαδιού στην πλάτη της και το δάγκωμά της προκαλεί έντονο πόνο, εφίδρωση και ναυτία.

Σύμφωνα με το BBC οι αράχνες αυτές δεν σπανίζουν στην Αυστραλία και περίπου 2000 άνθρωποι δέχονται το δάγκωμά της κάθε χρόνο. Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί θάνατοι από δαγκώματα της εν λόγω αράχνης, αλλά κανένας μετά την ανάπτυξη του αντίδοτου του, το 1956.

Ανατριχιαστικό βίντεο: Απεγνωσμένη γυναίκα προσπαθεί να αφαιρέσει μια αράχνη η οποία είχε εισχωρήσει στο αυτί της

Σοκαριστικό φαίνεται να είναι το παρακάτω βίντεο αφού δείχνει πως μια γυναίκα σε απόγνωση προσπαθεί να αφαιρέσει μια αράχνη η οποία είχε εισχωρήσει στο αυτί της!

Οι ιστοί αράχνης σε ένα κεφάλι φαίνεται και είναι κάτι αρκετά ανατριχιαστικό. Αυτή η γυναίκα μόλις κατάλαβε ότι έχει κάτι μέσα στο αυτί της ζήτησε την βοήθεια ενός γιατρού στο Mianyang της Κίνας για να την βοηθήσει και να τις αφαιρέσει το επικίνδυνο ζώο. Ωστόσο το περιστατικό έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν,όπως και σε αυτήν την γυναίκα που στην αρχή νόμιζε πως έχει πονοκέφαλο αλλά τελικά είχε μια ταραντούλα στο αυτί.

Εκείνος βρήκε μια ζωντανή αράχνη 3 χιλιοστών η οποία σέρνεται στο αυτί της. Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πως ακριβώς με την βοήθεια ενός υγρού φαρμάκου και αφαιρέθηκε με ασφάλεια χωρίς να βλάψει την ακοή της σοκαρισμένης ασθενούς.

Δείτε το περιστατικό που δημοσιεύθηκε από την New York Post:

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share