Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το μωρό αυτό ήταν 5 μηνών όταν έκανε το απίθανο - Άφηνε «κάγκελο» γονείς και περαστικούς

Τι κάνει αυτό το παιδί-«θαύμα»;

20 Οκτωβρίου 2020 17:35
Το μωρό αυτό ήταν 5 μηνών όταν έκανε το απίθανο - Άφηνε «κάγκελο» γονείς και περαστικούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίθανο ήταν αυτό, που έκανε ένα μωρό, όταν ήταν μόλις πέντε μηνών, αφήνοντας «κάγκελο» τους γονείς του και τους περαστικούς, που διαπίστωναν πως πρόκειται για ένα παιδί-«θαύμα».

Συγκεκριμένα, ένα αταπληκτικό φαινόμενο εξαιρετικά πρόωρης πνευματικής ανάπτυξης απασχολούσε τους ψυχιάτρους της Βουδαπέστης, τον Σεπτέμβριο του 1938.

Ένα βρέφος, δηλαδή ένα κoριτσάκι μόλις πέντε μηνών, όχι μόνο μιλούσε καθαρότατα και εκφραζόταν με σαφήνεια, αλλά μπορούσε να συζητεί με ευχέρεια για πράγματα που γνώριζε, ενώ απίστευτό είναι αυτό που συνέβη σε ένα παιδί, του οποίου η καρδιά είχε σταματήσει για 15 ώρες.

Το πέντε μηνών κoριτσάκι ονομαζόταν Βέρα Κλην και οι ουγγρικές εφημερίδες δημοσίευαν τη φωτογραφία του στην αγκαλιά της μητέρας του.

Ο πλούτος του λεξιλογίου του βρέφους υπερέβαινε τις τριακόσιες λέξεις, στις οποίες, μάλιστα, περιλαμβάνονταν όλα τα αντικείμενα, τα οποία έβλεπε εντός του σπιτιού του, αλλά και εκείνες οι λέξεις, οι οποίες ήταν απαραίτητες για να εκφράσει όλες τις επιθυμίες του.

Η μικρούλα Βέρα Κλην είχε υπερμεγέθη κεφαλή και βλέμμα ζωηρό και διαπεραστικό.

Το πέντε μηνών βρέφος που μιλούσε και που είχε εκδηλώσει τόσο πρόωρη πνευματική ανάπτυξη, είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των Ούγγρων ψυχιάτρων, που αδημονούσαν να παρακολουθήσουν τη μετέπειτα εξέλιξή του.

Μωρό 3 εβδομάδων κλαίει μόλις ακούει ήχο για πρώτη φορά - Όμως «παγώνει» όταν η μητέρα του... (Video)

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίκρα για ένα γονιό να γεννήσει ένα μωρό με κάποια αναπηρία. Από το πρώτο λεπτό, αναρωτιέται αν θα καταφέρει το παιδί του να επιζήσει και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής, απορεί πώς είναι δυνατόν ένα μικρό αθώο πλάσμα να αξίζει μια τέτοια δύσκολη μοίρα.

Όμως, όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει και ελπίδα και φυσικά η επιστήμη έχει τον πρώτο λόγο! Ο μικρός Archer γεννήθηκε με πρόβλημα στην ακοή. Η μαμά και ο μπαμπάς του δεν το έμαθαν παρά 3 εβδομάδες μετά τη γέννηση, ότι το μωρό τους είχε γεννηθεί με μόνιμη βλάβη στην ακοή του.

Αντί όμως να αποδεχθούν αυτή τη σκληρή μοίρα, οι γονείς άρχισαν να ψάχνουν από νωρίς τρόπους να βελτιώσουν την κατάσταση του μωρού και την ποιότητα της ζωής του.

Μετά από 2 μήνες, ο μικρός Archer κατάφερε να φορέσει ακουστικά και να ακούσει τη φωνή της μαμάς του καθαρά, για πρώτη φορά. Από την έκφρασή του, όταν ακούει τη φωνή της μαμάς του, καταλαβαίνει κανείς ότι ο δεσμός μεταξύ τους είχε χτιστεί πριν καν υπάρξει για το μωράκι η αίσθηση του ήχου.

Είναι από τα πιο συγκινητικά βίντεο που έχουμε δει ως τώρα:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share