Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκύλος ήρωας βουτάει στο νερό και σώζει τη ζωή μικρού ελαφιού την στιγμή που πνιγόταν

Απίστευτη ιστορία

19 Οκτωβρίου 2020 08:19
Σκύλος ήρωας βουτάει στο νερό και σώζει τη ζωή μικρού ελαφιού την στιγμή που πνιγόταν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκύλος σώζει ελάφι: Ο Storm είναι το σκυλάκι που έγινε ήρωας στα μάτια όλων αφού πήδηξε στο νερό χωρίς δισταγμό για να σώσει ένα μικρό τραυματισμένο ελάφι.

Αυτός είναι ο Storm. Το σκυλάκι ήρωας που πήδηξε κατευθείαν στο νερό προσπαθώντας να σώσει ένα ζώο που πνιγόταν. Καθώς το πλησίαζε, είδε ότι ήταν ένα τραυματισμένο ελαφάκι.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο Mike Freeley, ο ιδιοκτήτης του Storm, είχε πάει μια βόλτα με τους σκύλους του. Ο Mike με το που είδε τον σκύλο του να λαμβάνει δράση αποφάσισε να απαθανατίσει την μοναδική στιγμή τραβώντας την βίντεο. Βλέπουμε τον μικρό Storm να τραβάει το ελαφάκι με το στόμα του όπως θα έκανε σε ένα κουτάβι.

Ακόμα και όταν το έβγαλε έξω, ο σκύλος έμεινε δίπλα στο ελαφάκι και το έγλειφε για να το ζεστάνει. Ο Mike και ο Storm έμειναν εκεί μέχρι που έφτασαν οι αντιπρόσωποι του καταφύγιου Strong Island, ενώ διαβάστε επίσης πως νιώθει ένα τετράποδο όταν εγκαταλείπεται.

Το ελαφάκι ήταν όπως θα ήταν και το λογικό πολύ ανήσυχο. Οι διασώστες που είχαν καταφθάσει δυσκολεύτηκαν να το βγάλουν την δεύτερη φορά που πήδηξε στο νερό και άρχισε να ξανά πνίγεται.

Παρόλα αυτά όμως σώθηκε χάρις τον Frankie Floridia που μπήκε μέσα για να το σώσει. Το ελαφάκι πλέον είναι ασφαλές και έχει σωθεί χάρις τις προσπάθειες του ηρωικού Storm αλλά και των διασωστών που κατέφθασαν.

Απίστευτο: Η πιο σπάνια και αρχαία ράτσα σκύλου στον κόσμο, εμφανίστηκε ξανά στην άγρια φύση. Άφωνοι οι επιστήμονες!

Ένα σπάνιο είδος άγριου σκύλου που φοβόμασταν ότι είχε εξαφανιστεί τα τελευταία 50 χρόνια, παρατηρήθηκε ξανά στα βουνά της Νέας Γουινέας.

Μετά τον εντοπισμό των σκύλων κατά τη διάρκεια μιας αποστολής το περασμένο φθινόπωρο, οι ερευνητές ξεκίνησαν μια έρευνα ταχείας αξιολόγησης, βάζοντας φωτογραφικές μηχανές και δολώματα σε ολόκληρη την περιοχή.

Και, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, είχαν λάβει «οριστικές αποδείξεις» για το νέο υγιή πληθυσμό των Άγριων Σκύλων της Νέας Γουινέας.

Αυτά τα σκυλιά λέγεται ότι είναι τα πιο σπάνια και αρχαιότερα στον κόσμο και σήμερα, οι ερευνητές έχουν πλέον τεκμηριώσει την παρουσία τουλάχιστον 15 σκύλων!

Η ομάδα έχει καταγράψει περισσότερες από 140 φωτογραφίες των άγριων σκύλων, οι οποίοι έχουν σπάνια χρώματα και οι ερευνητές έχουν καταλήξει σε ψευδώνυμα για τα σκυλιά με βάση τα σημάδια τους.

Η κάμερα αποκάλυψε την παρουσία ενηλίκων και των δύο φύλων, εγκύων θηλυκών και νεογνών που κυμαίνονταν σε ηλικία από περίπου 3-5 μήνες.

Στην έρευνα του Σεπτεμβρίου του 2016, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Παπούα και το Ίδρυμα Ερευνών Νοτιοδυτικού Ειρηνικού, ανακάλυψαν μια πληθώρα σημείων που δείχνουν την ύπαρξη των σκύλων σε απομακρυσμένες τοποθεσίες στα 3700-4600μ υψόμετρο.

Ενώ δύο «δυνητικά αξιόπιστες» φωτογραφίες είχαν προηγουμένως επισημάνει την ύπαρξή τους, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν την παρατήρηση τα τελευταία 50 χρόνια και λένε ότι φαίνεται να ακμάζουν.

Τα σκυλιά παρατηρήθηκαν τόσο ως μονάδες όσο και ως μέλη μικρών κοινωνικών ομάδων, οι οποίες αποτελούνταν από δύο, τρία και τέσσερα μέλη.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα κοπράνων, τα οποία θα τους επιτρέψουν να διεξάγουν ανάλυση αλληλουχίας και ανάλυση DNA για το είδος.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share