Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Απάτη με το ελαιόλαδο στα τραπέζια των μαγαζιών

Σας αφορά!

18 Οκτωβρίου 2020 12:59
Προσοχή: Απάτη με το ελαιόλαδο στα τραπέζια των μαγαζιών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός μπορεί να έχει αλλάξει τα δεδομένα των επισκέψεων μας σε εστιατόρια και ταβέρνες, έχει αλλάξει και κάτι ακόμα όμως, που μάλλον ελάχιστοι θα έχουν παρατηρήσει. Από τα τραπέζια μας πλέον λείπουν τα χαρακτηριστικά δύο γυάλινα μπουκαλάκια με το ελαιόλαδο και το ξύδι που αποτελούσαν σήμα κατατεθέν για όλες τις ταβέρνες. Ποιος είναι όμως ο λόγος;

Απαγορεύεται η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών με ελαιόλαδο στον κλάδο της εστίασης και αντιθέτως είναι υποχρεωτική η χρήση συσκευασιών μιας χρήσης με επώνυμο προϊόν. Οι λόγοι είναι καθαρά για την προστασία του πελάτη, καθώς το ελαιόλαδο πόσο μάλλον όταν δεν είναι καν εμφιαλωμένο δεν πρέπει να μένει εκτεθειμένο.

Οι φιάλες πρέπει να φέρουν στην ετικέτα όλες τις απαιτούμενες σημάνσεις που έχουν οι συσκευασίες επώνυμου ελαιόλαδου. Έτσι πάνω στα τραπέζια των εστιατορίων υπάρχει λάδι μόνο σε σφραγισμένες, μη επαναγεμιζόμενες συσκευασίες, ή σε συσκευασίες μιας χρήσης. Ως εδώ καλά.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία όμως, ο κάθε εστιάτορας είναι υποχρεωμένος, όταν σερβίρει ένα πιάτο όπως σαλάτα ή χόρτα, να περιλαμβάνει σε αυτό λάδι, ξύδι ή λεμόνι σε κανονικές ποσότητες, και φυσικά να μην χρεώνει εξτρά το πιάτο της σαλάτας, π.χ., για τη χρήση του λαδιού.

Αυτό που παρατηρείται παρόλα αυτά σε πολλές περιπτώσεις είναι ότι εστιάτορες προσφέρουν αυτά τα πιάτα χωρίς… σταγόνα λαδιού ή ξυδιού, ώστε τελικά ο καταναλωτής να υποχρεώνεται να το παραγγείλει ξεχωριστά, και φυσικά να χρεωθεί για κάτι, το οποίο δικαιούται και περιλαμβάνεται ήδη στη συνολική τιμή του πιάτου του. Για αυτό προσοχή! Εκτός όμως, από αυτή την είδηση, δείτε εδώ τι μπορείτε να φτιάξετε με λάδι και πορτοκάλι.

Άφησε τη φέτα μισή ώρα έξω από το ψυγείο κι έριξε από πάνω ελαιόλαδο - Ο λόγος; Μοναδικός!

Σε ποιον δεν αρέσει η φέτα με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη; Η φέτα και όχι το λευκό τυρί που σερβίρουν καποια εστιατόρια παράγεται από πρόβειο γάλα, ενώ το λευκό τυρί από αγελαδινό είναι ένα ΠΟΠ Ελληνικό τυρί και υπάρχουν πολλά είδη φέτας.

Πικάντικη, πιπεράτη, μαλακή, βουτυράτη, αλμυρή ή σκληρή η φέτα είναι ιδανική με ελαιόλαδο και ρίγανη
Πως όμως θα κάνεις τη γεύση ακόμα πιο έντονη;

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις τη φέτα από το ψυγείο μισή περίπου ώρα πριν τη φας για να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Στη συνέχεια θα ρίξεις το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και θα μας θυμηθείς!

Όλα τα τυριά αν τα τρως στη σωστή θερμοκρασία να ξέρεις βγάζουν τα αρώματά τους πιο έντονα! Αν πάλι είσαι της πιο... γκουρμέ κουζίνας, δες εδώ πώς θα πετύχεις το τέλειο σαγανάκι φέτας σε φύλλο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share