Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η φωτογραφία που έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά: Νεογέννητο τραβάει τη μάσκα του μαιευτήρα

Το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας μέσα από τα μάτια ενός μωρού

16 Οκτωβρίου 2020 13:10
Η φωτογραφία που έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά: Νεογέννητο τραβάει τη μάσκα του μαιευτήρα

Viral έχει γίνει μία φωτογραφία ενός Άραβα γυναικολόγου με ένα μωράκι που μόλις γεννήθηκε. Ο λόγος φυσικά δεν είναι γιατί είναι ένα νεογέννητο μωρό, αλλά επειδή το νεογνό τραβά τη μάσκα του γιατρού την ώρα που το κρατάει στα χέρια του. Αυτή δεν είναι η μοναδική φωτογραφία μέσα από μια αίθουσα τοκετού που γίνεται viral, δείτε εδώ μια φωτογραφία που δείχνει πως "ανοίγουν" τα κόκκαλα μιας γυναίκας την ώρα της γέννας.

Ο γυναικολόγος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν αυτός που μοιράστηκε τη φωτογραφία και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε αμέσως viral.

Η φωτογραφία αποτυπώνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τη χρονιά που πέρασε, τη χρονιάς της πανδημίας και της μάσκας που όλοι περιμένουμε να φύγει και να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Δεν περίμενε όμως ότι αυτή η μοναδική στιγμή θα έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, με το Sky News και τα social media να την αναδημοσιεύουν και να φτάνει σε όλο τον κόσμο.

Ο γιατρός μοιράστηκε το υπέροχο κλικ στο Instagram του γράφοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι θέλουμε ένα σημάδι ότι θα βγάλουμε τη μάσκα σύντομα».

Δεν είναι μια συνηθισμένη γέννα - Μόλις αυτή έγινε το μωρό…

Καθόλου συνηθισμένη δεν είναι η γέννα, που συνέβη στη Βρετανία, με κάτι απίστευτο να γίνεται με το μωρό, μόλις εκείνο ήρθε στη ζωή.

Όταν διαπιστώθηκε ότι το αγέννητο κοριτσάκι μόλις 20 εβδομάδων έπασχε από μία γενετική ανωμαλία, που ονομάζεται spina bifida (δισχιδής ράχη), οι χειρουργοί επενέβησαν και πραγματοποίησαν μία άκρως επιτυχημένη αλλά ριψοκίνδυνη επέμβαση, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε πώς ανοίγουν τα κόκκαλα μιας γυναίκας στη γέννα.

Έβγαλαν από τη μήτρα της μητέρας το παιδί της για να το θεραπεύσουν και στη συνέχεια το επανατοποθέτησαν πίσω για να ολοκληρωθεί η κύηση.

Το αγέννητο κοριτσάκι ήταν μόλις 20 εβδομάδων, όταν το υπερηχογράφημα Β΄ επιπέδου της Μπέθαν Σίμπσον από το Έσσεξ εντόπισε ένα πρόβλημα που είχε στη σπονδυλική του στήλη.

Η αθένεια από την οποία έπασχε το μωρό επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό και εμπόδιζε τη σωστή ανάπτυξή του.

Η νεαρή μητέρα και ο άνδρας της είχαν τρεις επιλογές. Να συνεχίσουν κανονικά την κύηση γνωρίζοντας ότι το παιδί θα αντιμετώπιζε μετέπειτα προβλήματα, να προχωρήσουν σε άμβλωση ή να ρισκάρουν την πρωτοποριακή αυτή επέμβαση στο έμβρυο.

«Έπρεπε να το κάνουμε», ανέφερε η 26χρονη μητέρα η οποία πλέον περιμένει να φέρει το μωρό της στον κόσμο τον Απρίλιο.

Η πρωτοποριακή αυτή χειρουργική μέθοδος πραγματοποιείται μόνο στο Βέλγιο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share