Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Προσοχή: Αυτό είναι το τυρί που απαγορεύεται δια ροπάλου να φάτε σε ταβέρνες

Κινδυνεύετε από...

13 Οκτωβρίου 2020 22:31
Προσοχή: Αυτό είναι το τυρί που απαγορεύεται δια ροπάλου να φάτε σε ταβέρνες

Κάποια από τα φαγητά στις ταβέρνες δεν είναι αυτά που νομίζαμε. Ένα από αυτά είναι και το τυρί φέτα, και σας έχουμε τον λόγο για να μην φάτε ξανά απ'έξω.

Εκτός, λοιπόν, από τα μπιφτέκια και τον κιμά που υπάλληλοι εστιατορίων προειδοποιούν να μην τρώτε σε ταβέρνες, στην λίστα των απαγορευμένων προστίθεται και η φέτα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και σε ποσοστό 40% των δειγμάτων είχαν βρεθεί το 2017 με ληγμένες ημερομηνίες και μολυσμένα με κολοβακτηρίδια, ενώ το 48% από αυτά είχαν σημαντική επιβάρυνση από αντιβιοτικά.

Ακόμα ένα 55% των δειγμάτων αυτών νοθεύτηκε με λιγότερη περιεκτικότητα σε λίπος, ενώ σε γιαούρτια διαπιστώθηκε ύπαρξη συντηρητικών και σε πολλά παγωτά η ανυπαρξία γάλακτος και η προσθήκη σκόνης γάλακτος και συνθετικών χρωμάτων.

Παρατηρήθηκε, επίσης νοθεία στη φέτα που σερβίρεται σε ταβέρνες και εστιατόρια η οποία παρότι είναι λευκό τυρί, πωλείται σαν τυρί φέτα από αιγοπρόβειο γάλα. Δυστυχώς στην περίοδο του καλοκαιριού και μέχρι και τον Νοέμβριο κυκλοφορούν σε όλα τα μαγαζιά και super market γάλατα και γιαούρτια, πρόβειου και κατσικίσιου, πράγμα το οποίο απαγορεύεται, επειδή, την περίοδο αυτή δεν γαλακτοφορούν τα ζώα αυτά.

Αυτά είναι τα 5 πιο υγιεινά τυριά - Δείτε γιατί

Τα τυριά αποτελούν αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων. Παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά, τα τυριά είναι πολύ θρεπτικά, καθώς περιέχουν πρωτεΐνες και ασβέστιο. Ποια τυριά είναι πιο υγιεινά; Τα λευκά ή τα κίτρινα; Πρόκειται για μια απορία που καλούνται συχνά να λύσουν οι διαιτολόγοι.

Φυσικά, όλα τα τυριά δεν έχουν την ίδια σύσταση, τόσο σε λιπαρά, όσο και σε θρεπτικά συστατικά. Το έγκριτο επιστημονικό σάιτ Medical Daily, λοιπόν, έφτιαξε μία λίστα με τα 5 τυριά, που είναι τα πιο υγιεινά και αιτιολογεί το γιατί.

Δείτε ποια είναι:

Κατσικίσιο τυρί

Περιέχει λιγότερη λακτόζη συγκριτικά με το τυρί που φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα, γι’ αυτό αποτελεί καλύτερη επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα λόγω της περιεκτικότητάς του σε καζεΐνη Α2. Το κατσικίσιο τυρί είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μοτσαρέλα

Η μοτσαρέλα είναι εξαιρετικά αγαπητή στους περισσότερους καταναλωτές. Έχει γαλακτώδη γεύση και απαλή υφή. Ταυτόχρονα, έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι) από άλλους τύπους τυριών. Καλύπτει επίσης το 15% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο ανά μερίδα.

Παρμεζάνα

Ανήκει στην κατηγορία των τυριών που όσο ωριμάζουν γίνονται καλύτερα. Η περιεκτικότητά της σε λακτόζη μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτό αποτελεί καλή επιλογή για τα άτομα με ευαισθησίες και δυσανεξία στη λακτόζη. Η παρμεζάνα περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο,. Μάλιστα, είναι η καλύτερη επιλογή για αθλητές και άτομα με έντονο πρόγραμμα.

Τσένταρ

Αυτό το τυρί μοιάζει με την παρμεζάνα, καθώς ανήκειστα τυριά ωρίμανσης και αποτελεί καλή επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Επίσης αποτελεί πηγή βιταμίνης Κ2, που βοηθά στην πρόληψη της συσσώρευσης ασβεστίου στις αρτηρίες που περιβάλλουν την καρδιά.

Ρικότα

Παρότι συνήθως παρασκευάζεται από υπολείμματα άλλων τυριών, είναι πιο υγιεινή από άλλα είδη τυριών. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των μυών. Επιπλέον, αποτελεί πηγή ορισμένων αμινοξέων όπως η λευκίνη, που προάγει την αποκατάσταση των μυών και των οστών. Η ρικότα είναι επίσης πλούσια σε ασβέστιο και έχει χαμηλά επίπεδα νατρίου.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share