Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μούλιασε τις κάλτσες του σε ένα μπολ με νερό και ξύδι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Σωτήρια λύση!

13 Οκτωβρίου 2020 20:59
Μούλιασε τις κάλτσες του σε ένα μπολ με νερό και ξύδι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Επειδή τα φάρμακα σώζουν ζωές αλλά κάποιες φορές θέλεις κάτι πιο ελαφρύ για πιο ελαφριά συμπτώματα δες πως μπορεί να σε βοηθήσει το παρακάτω. Και φυσικά αναφερόμαστε στο ξύδι που έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές θαυματουργό, δείτε εδώ 13 ακόμη απίστευτες χρήσεις του.

Αν έχεις ανεβάσει πυρετό, βρέξε τις κάλτσες σου με μηλόξιδο και φόρεσέ τις. Χρησιμοποίησε αυτό ως εναλλακτική απέναντι σε χάπια ή σιρόπι.

Το ξύδι αυξάνει τη ροή του αίματος και ρίχνει τον πυρετό. Επίσης βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Χρειάζεστε:

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες
  • 1-2 πετσέτες
  • 1-2κουταλιές της σούπας ξύδι.

Εκτέλεση:

  • Ρίξτε σε ένα μπωλ δύο φλιτζάνια νερό και μετά προσθέστε ξύδι.
  • Μουλιάστε τις κάλτσες και στραγγίξτε ελαφρά. Φορέστε τις κάλτσες και στρώστε την πετσέτα για να μη βρέξετε το κρεβάτι σας.
  • Μετά από 45 λεπτά, η θερμοκρασία σας θα αρχίσει να πέφτει.
  • Αν δε συμβεί αυτό, επαναλάβετε τη διαδικασία με νέο ζευγάρι κάλτσες. Αν αισθανθείτε ρίγος στα χέρια ή τα πόδια, αφαιρεστε αμέσως τις κάλτσες.

Απίστευτο: Έριξε ξύδι μέσα στο πλυντήριο γιατί... - Μόλις το δείτε θα το κάνετε αμέσως

Τι θα συμβεί αν βάλετε ξύδι μέσα στο πλυντήριο; Ελάχιστοι ξέρουν αυτό το φοβερό τέχνασμα. Το πλύσιμο των ρούχων πολλές φορές είναι δύσκολη εργασία: κάνουμε λάθη και δύσκολα βρίσκουμε το σωστό απορρυπαντικό, δείτε εδώ το κόλπο για να απολυμάνετε το πλυντήριό σας σε 10 λεπτά.

Ωστόσο, χρειάζεστε ένα μονάχα συστατικό σε κάθε πλύση για να εξοικονομήσετε κόπο, χρήματα και νεύρα. Απλά προσθέστε λίγο λευκό ξίδι στο πλυντήριο ρούχων και σύντομα θα δείτε τα παρακάτω 10 πλεονεκτήματα της χρήσης του.

1. Πριν βάλετε μέσα τα ρούχα σας, ρίξτε μισό φλιτζάνι ξίδι στα ρούχα. Αυτό θα ενισχύσει το κοινό απορρυπαντικό, εμποδίζοντας τα χρώματα να ξεθωριάσουν και μειώνει τη σαπουνάδα στα ρούχα, που καμιά φορά μένει μετά τη πλύση.

2. Ρίξτε λίγο ξίδι στο σχεδιασμένο θάλαμο, αντί για μαλακτικό. Το ξίδι έχει το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά είναι και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

3. Το ξίδι αφαιρεί και λεκέδες από ιδρώτα και αποσμητικό σε λευκά ρούχα.

4. Μερικές φορές μένουν σημάδια από τη σκόνη απορρυπαντικού στα ρούχα μετά τη πλύση. Αυτά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα. Προσθέτοντας μισή κούπα λευκό ξίδι στο πλύσιμο θα επιλύσει αυτό το πρόβλημα.

5. Το ξίδι εξουδετερώνει έντονες μυρωδιές, όπως τα τσιγάρα.

6. Βάλτε ρούχα με πολύ δύσκολους λεκέδες να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με μισό φλιτζάνι ξίδι. Αφήστε τα να μουλιάσουν όλο το βράδυ και στη συνέχεια πλύντε τα όπως κάνετε συνήθως.

7. Αν έχετε κατοικίδια ζώα, τότε γνωρίζετε ότι τα ρούχα σας γεμίζουν συχνά με τρίχες. Σε αυτή τη περίπτωση, το ξίδι μπορεί να βοηθήσει, προσθέτοντάς στη πλύση. Μετά το στέγνωμα των ρούχων, οι τρίχες δε θα κολλάνε τόσο εύκολα.

8. Κάποια υφάσματα τείνουν να δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό. Για άλλη μια φορά, το ξίδι μπορεί να βοηθήσει.

9. Προσθέστε 6 κουταλιές ξίδι όταν πλένετε στο χέρι ρούχα και αφήστε τα να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να πλύνετε και ευαίσθητα ρούχα, όπως εσώρουχα και μαγιό.

10. Τέλος, μπορείτε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε αποτελεσματικά το εσωτερικό του πλυντηρίου με ξίδι, χωρίς τη χρήση επικίνδυνων χημικών.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share