Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κοριτσάκια γεννήθηκαν με 4 χέρια και 2 πόδια - Εικόνα-σοκ

Σοκ

12 Οκτωβρίου 2020 15:02
Κοριτσάκια γεννήθηκαν με 4 χέρια και 2 πόδια - Εικόνα-σοκ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δύο σιαμαία δίδυμα γεννήθηκαν τη Δευτέρα σε ιδιωτική κλινική στο Σατζάχανπουρ της Ινδίας. Τα κοριτσάκια έχουν τέσσερα χέρια και δύο πόδια, καθώς είναι ενωμένα στο κάτω μισό του σώματός τους. Ενώ σε μία σοκαριστική ιστορία ένα ζευγάρι γονιών περίμεναν να θάψουν το μωρό τους αμέσως μετά τη γέννα.

«Στον υπέρηχο δεν ήταν ξεκάθαρο ότι τα δίδυμα ήταν ενωμένα. Είναι ενωμένα στην κοιλιά, έχουν τέσσερα χέρια και δύο πόδια. Στην αρχή η υγεία των κοριτσιών ήταν πολύ κακή. Τα ξαναφέραμε στη ζωή και τώρα βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση» ανέφερε ο μαιευτήρας Γκαβράφ Μίσρα.

Το νοσοκομείο κάλυψε τα έξοδα του τοκετού και της νοσηλείας των διδύμων, ενώ πολλοί άνθρωποι από την περιοχή έσπευσαν να δουν με τα μάτια τους τα μωρά Από την πλευρά τους, οι γονείς των διδύμων θεωρούν μεγάλη τύχη τη γέννησή τους.

«Η διοίκηση του νοσοκομείου διέγραψε όλα τα έξοδα αμέσως μετά τη γέννα. Έχω μια 5χρονη κόρη που γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό» ανέφερε η μητέρα πανευτυχής για τη δημοσιότητα που έφερε ο ερχομός των διδύμων στην οικογένεια.

Αυτή η μητέρα γέννησε το μωρό της νεκρό - Αυτό που έκανε για τις επόμενες 2 εβδομάδες θα σας κάνει να ανατριχιάσετε

Μια καταρρακωμένη μητέρα πέρασε δύο εβδομάδες με το θνησιγενές μωρό της, την γνώρισε στ’ αδέλφια της και την πήγε ακόμη και βόλτες με το καρότσι. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ιστορίας μιας μητέρας γίνεται viral, δείτε εδώ ακόμη μία ιστορίας μιας μητέρας που κρατάει το άψυχο σώμα του μωρού της.

Τον περασμένο Ιούνιο, η 27χρονη Έμμα από το Λάνκαστερ γέννησε πρόωρα τα δίδυμα κορίτσια της, τη Τζέσικα και τη Μπέλα, στις μόλις 29 εβδομάδες της εγκυμοσύνης της επειδή ο ομφάλιος λώρος της Τζέσικα έσπασε στην κοιλιά.

Ενώ η Μπέλα επέζησε από θαύμα, η Τζέσικα δεν τα κατάφερε παρόλο που οι ιατροί πάλευαν για 22 λεπτά να την επαναφέρουν στη ζωή.

Αλλά χάρη σε μια «ψυχόμενη κούνια», η Emma, η οποία έχει τρία μεγαλύτερα παιδιά, μπόρεσε να φέρει την Τζέσικα στο σπίτι και να περάσει μαζί της ένα δεκαπενθήμερο φροντίζοντάς την, κάνοντάς την μπάνιο και πηγαίνοντάς τη βόλτες με τον σύζυγό της Πολ.

Οι ψυχόμενες βρεφικές κούνιες γίνονται όλο και πιο δημοφιλής στα νοσοκομεία με τις μητέρες των θνησιγενών βρεφών να τις χρησιμοποιούν συνήθως μετά τη γέννησή τους και μέχρι την κηδεία τους.

Η Έμμα δήλωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει Χριστουγεννιάτικα δώρα και για τη Τζέσικα για φέτος.

“Από τη στιγμή που γεννήθηκε η Τζέσικα , την ερωτεύτηκα, ήταν τόσο τέλεια,” είπε η Έμμα.

“Θέλουμε να δείξουμε στους ανθρώπους ότι μπορούν να περάσουν χρόνο με το θνησιγενές μωρό τους και να δημιουργήσουν αναμνήσεις μαζί τους.”

“Δεν πρέπει να είναι ταμπού. Το πρόσωπό της ήταν τόσο τέλειο, δεν ήθελα να την αφήσω μόνη της.”

“Αν και είχε πεθάνει, είναι η κόρη μου – και ήθελα να αφιερώσω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί της.”

Η Έμμα είχε εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου επειδή έχει σπάνια μήτρα σε σχήμα καρδιάς, που σημαίνει ότι τα δίδυμα της ήταν πάντοτε σε κίνδυνο να γεννηθούν πρόωρα.

Μετά τον τοκετό στο σπίτι στις μόλις 29 εβδομάδες, η Έμμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για καισαρική.

Οι γιατροί μπόρεσαν να βγάλουν με ασφάλεια την Μπέλα, αλλά δεν κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή την Τζέσικα .

Η Έμμα έμαθε τα τραγικά νέα από τον σύζυγό της Πολ, ότι ένα από τα κορίτσια της δεν τα είχε καταφέρει.

“Ήμουν ενθουσιασμένη όταν έμαθα ότι θα κάνω δίδυμα, αφού πάντα το ήθελα.”

“Αλλά η εγκυμοσύνη αυτή ήταν διαφορετική από την αρχή και κατάλαβα ότι κάτι πήγαινε στραβά.”

“Η καισαρική ήταν επικίνδυνη, ενώ στο σύζυγό μου δεν επετράπη να μπει μέσα στην αίθουσα. Αμέσως μετά τον ρώτησα αν ήταν εντάξει τα μωρά.”

“Ο Πολ με κοίταξε και μου είπε ότι έσωσαν τη Bella αλλά δεν μπορούσαν να σώσουν τη Τζέσικα.”

“Νόμιζα ότι ζούσα έναν εφιάλτη.”

“Είναι το πιο περίεργο συναίσθημα που έχω νιώσει ποτέ. Είχα όλη τη χαρά ενός νεογέννητου αλλά και τη λύπη της απώλειας ενός νεογέννητου. Ήμουν σε κατάσταση σοκ για μεγάλο χρονικό διάστημα.”

Η Έμμα και ο Πολ ήταν σε θέση να επισκέπτονται την κόρη τους κάθε μέρα, να περνάνε χρόνο μαζί της και να την πηγαίνουν βόλτες στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας, οι νοσοκόμες επέτρεψαν στην Έμμα και τον Πολ να τοποθετήσουν τη Τζέσικα σε ένα ψυχόμενο καλάθι προκειμένου να αποφευχθεί η αλλοίωση του δέρματός της.

“Την έχουμε σε ένα ειδικό καλάθι στο νεκροτομείο για να μη μελανιάσει.”

“Το προσωπικό ήταν εκπληκτικό, όλοι ήταν ειδικά εκπαιδευμένοι και προσπάθησαν να μας δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε αναμνήσεις μαζί της.”

“Μας έδωσαν πολύ χρόνο όσο θέλαμε. Την συστήσαμε και στα άλλα της αδέλφια.”

“Τα μεγαλύτερα παιδιά μας χάρηκαν που τη γνώρισαν και είχαν την ευκαιρία να την κάνουν μια αγκαλιά.”

Δύο εβδομάδες μετά τη γέννησή της, οι γονείς έβαλαν στη Jessica ένα όμορφο φορεματάκι και την έβαλαν σε ένα κουτί πριν από την αποτέφρωσή της.

“Την έπλενα και χάιδευα τα μαλλιά της όπως θα έκανα και σε οποιοδήποτε άλλο παιδί μου,” είπε η Έμμα.

“Τραβήξαμε τις τελευταίες φωτογραφίες μαζί της και στη συνέχεια η γυναίκα από το γραφείο κηδειών ήρθε να την πάρει.”

“Δεν περνά μέρα που να μην τη σκεφτόμαστε.”

“Θα την συμπεριλάβουμε σε όλα όσα κάνουμε γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε τη μνήμη της ζωντανή.”

“Στο πρόσωπο της Μπέλα θα βλέπω πάντα και το πρόσωπο της Τζέσικα.”

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share