Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μοιάζει με ένα φυσιολογικό κομμάτι κρέας - Μόλις μάθετε τι είναι θα μείνετε άφωνοι

Απίστευτο!

11 Οκτωβρίου 2020 15:51
Μοιάζει με ένα φυσιολογικό κομμάτι κρέας - Μόλις μάθετε τι είναι θα μείνετε άφωνοι

Η ευρύτερη διάδοση του «ψεύτικου κρέατος» που παράγεται εργαστηριακά είναι ζήτημα χρόνου. Εντοπίσαμε λοιπόν το ίσως πιο ρεαλιστικό κομμάτι που μοιάζει απίστευτα με κρέας ωστόσο δεν είναι. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα διαφορετικό κομμάτι κρέας, δείτε εδώ ακόμη μια "τρομακτική" ανακάλυψη.

Η «ψεύτικη μοσχαρίσια μπριζόλα» φτιάχνεται με βάση την πρωτεΐνη αρακά και το χυμό παντζαριού και αποτελεί το τέλειο ίσως μέχρι στιγμής αντίγραφο κρέατος από πλευράς τουλάχιστον όψης και υφής. Παράγεται από την ισπανική εταιρία Novameat η οποία δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο προϊόν εδώ και αρκετά χρόνια προκειμένου να ερευνήσει και να εξελίξει την απαιτούμενη τεχνολογία παραγωγής τεχνητού κρέατος.

Η αγορά τα τελευταία χρόνια βομβαρδίζεται από ποικιλία φυτικών προϊόντων που «μιμούνται» γευστικά το κρέας τα οποία μάλιστα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Έχουμε δει από μπέργκερ και λουκάνικα μέχρι και τεχνητό ψάρι στα οποία βασικό συστατικό είναι επί το πλείστον η πρωτεΐνη αρακά.

Η διαφορά συγκριτικά με τα προϊόντα άλλων γνωστών εταιριών είναι το «κρέας» της Novameat μιμείται το πραγματικό όχι μόνο γευστικά αλλά και στην υφή αφού μοιάζει σαν να περιέχει λίπος και μυς. Σύμφωνα με συνέντευξη του ιδιοκτήτη της εταιρίας, Γκιουζέπε Σκιόντι, στον Guardian, ακόμα πειραματίζονται με το κομμάτι της γεύσης και ότι εντός των επόμενων μηνών θα καταλήξουν στην τελική σύσταση του προϊόντος. Επίσης, αναφέρει ότι ενδεχομένως να δημιουργήσουν με την ίδια «συνταγή» και μπέργκερ. Η φυτική μπριζόλα αναμένεται να βγει στην αγορά το 2021.

Προσοχή: Έτσι σας κλέβουν όταν ζυγίζουν το κρέας που αγοράζετε

Το κρέας είναι ένα τρόφιμο που δεν λείπει από το εβδομαδιαίο μας μενού, όμως μην ξεχνάμε πως ανήκει στην κατηγορία των ακριβών τροφίμων και όπως φαίνεται μερικοί κρεοπώλες το κάνουν να φαίνεται ακόμη ακριβότερο εξαπατώντας μας. Εκτός όμως από το ζύγισμα στην αγορά κρέατος είναι και άλλα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να αγοράσετε ποτέ ξανά άπαχο κρέας.

Ο κρεοπώλης Ντιμίτρι Κολέσνικοβ από τη Ρωσία μας δείχνει μια τεχνική που χρησιμοποιούν κάποιοι κρεοπώλες για να εξαπατούν τους πελάτες τους στο ζύγισμα των κρεάτων.

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

Πήρε 2 διαφορετικά κομμάτια κρέας - Αυτό που έκανε στο πιο σκληρό θα το κάνετε συνέχεια

Ένα καλό κομμάτι κρέας είναι και πιο ακριβό, αλλά δεν παίζει πάντα ρόλο μόνο η ποιότητα. Παρακάτω θα δείτε τι έκανε στο κρέας αυτός ο άνδρας και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Με αυτό το tip, που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, θα μπορέσετε να μετατρέψετε οποιοδήποτε κομμάτι σε μια λαχταριστή μαλακιά μπριζόλα που θα σας τρέχουν τα σάλια. Συγκεκριμένα, για το πιο σκληρό κρέας, το μυστικό είναι να το κόβετε κάθετα προς τις μυϊκές ίνες.

Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, θα μάθετε το σωστό κόψιμο για ένα μαλακό κρέας. Εκτός όμως, από αυτό το μυστικό, δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε πριν το βάλετε στη σχάρα.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share