Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Ανέβασε αυτή τη φωτογραφία και προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο - Ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

10 Οκτωβρίου 2020 16:22
Ανέβασε αυτή τη φωτογραφία και προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο - Ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Όταν αυτή η γυναίκα ανέβασε μια φωτογραφία της στο διαδίκτυο σε καμία περίπτωση δεν περίμενε αυτό που ακολούθησε. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείτε εδώ τι συνέβη όταν μια έγκυος ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook.

Η Μόλι είναι ιδιοκτήτρια της εταιρίας Girls Gone Strong. Σκοπός της εταιρίας της είναι να καταπολεμήσει την πολλών δισεκατομμυρίων βιομηχανία του αδυνατίσματος με πιο συμβατικές μεθόδους.

Με μια συμβουλευτική επιτροπή 9 γυναικών, που η κάθε μια είναι ειδική στον τομέα της, επιδιώκουν να παρέχουν ρεαλιστικές λύσεις μέσω ενός διαδικτυακού οδηγού εκγύμνασης και ευεξίας.

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς δημοσίευσε μια φωτογραφία του εαυτού της με μπικίνι στο Facebook μαζί με μια πολύ προσωπική λεζάντα:

“Αυτή δεν είναι μια φωτογραφία του πριν. Δεν είναι ούτε μια φωτογραφία του μετά. Αυτή είναι απλά η εικόνα του σώματός μου σε μια τυχαία Πέμπτη τον Δεκέμβριο του 2015. Είναι μια ζωντανή εικόνα.”

Και συνεχίζει:

“Αυτό το σώμα έχει χαρακτηριστεί: πολύ χοντρό, πολύ αδύνατο, πολύ αρρενωπό, πολύ μυώδες, πολύ μεγάλο, πολύ κοκκαλιάρικο… όλα μέσα σε μια βδομάδα.”

Η φωτογραφία και πάλι έχει αποσπάσει πάνω από 100 χιλιάδες likes και δεκάδες κοινοποιήσεις, με τις γυναίκες να την συγχαίρουν για την τολμηρή της κίνηση. Ένας χρήστης του Facebook έγραψε: “Όμορφο σώμα και λόγια. Γι’ αυτό πρέπει να αγωνιστούν όλες οι γυναίκες. Να νιώθουν άνετα με το σώμα τους. Άσχετα από το μέγεθος ή το νούμερο που φοράνε… Ή την γνώμη των άλλων.”

φωτογραφία αδυνάτισμα

Το πάθος της Μόλι είναι να βοηθήσει τις γυναίκες να φαίνονται και να αισθάνονται άνετα με το σώμα τους, χωρίς να κακομεταχειρίζονται το σώμα τους και να το ωθούν στα άκρα.

Την 1η Ιανουαρίου ανέβασε στο Facebook την παρακάτω ανάρτηση:

“Αυτή δεν είναι μια φωτογραφία του πριν. Αυτή δεν είναι μια φωτογραφία του μετά. Αυτή είναι απλά η εικόνα του σώματός μου σε μια τυχαία Πέμπτη τον Δεκέμβριο του 2015. Είναι μια ζωντανή εικόνα.”

Αυτό είναι ένα σώμα που λατρεύει τις πρωτεΐνες, τα λαχανικά και το παγωτό. Αυτό είναι ένα σώμα που αγαπάει την γυμναστική και τον ύπνο. Αυτό είναι ένα σώμα που έχει κακοποιηθεί από fast food, ξενύχτια και άγχος.

Αυτό είναι ένα σώμα που έχει φτάσει στα άκρα για να ανταποκριθεί στα πρότυπα των διάφορων διαγωνισμών. Αυτό το σώμα έχει χαρακτηριστεί: πολύ χοντρό, πολύ αδύνατο, πολύ αρρενωπό, πολύ μυώδες, πολύ μεγάλο, πολύ κοκκαλιάρικο…και όλα αυτά μέσα σε μια βδομάδα.

Αυτό το σώμα έχει αξιολογηθεί, κριθεί και επικριθεί δημοσίως και αυτές οι επικρίσεις έχουν χρησιμοποιηθεί για να προσδιοριστεί το επίπεδο των ικανοτήτων μου ως προπονήτρια και εκπαιδεύτρια, καθώς και την αξία μου ως άνθρωπος, με θετικό και αρνητικό τρόπο.

Κάποιοι άνθρωποι λένε “θα πέθαινα να είχα αυτό το σώμα.” Άλλοι λένε, ότι θα αυτοκτονούσαν αν είχαν αυτό το σώμα.

(Ναι, δυστυχώς αυτά είναι πράγματα που λένε οι άνθρωποι ανάμεσά τους.)

Αυτό είναι ένα σώμα που έχω σπαταλήσει πολύ χρόνο, ενέργεια και ψυχική δύναμη, ελπίζοντας να το δω διαφορετικό.

Και σήμερα;

Σήμερα, αυτό είναι ένα σώμα που αγαπιέται και λατρεύεται από τον μόνο άνθρωπο που έχει αξία η γνώμη του- ΕΜΕΝΑ.

Αυτή είναι η πρώτη χρονιά από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου, που εύχομαι να δω σώμα μου διαφορετικό. Είναι ένα είδος ελευθερίας που δεν πίστευα ποτέ, ότι θα βιώσω και πραγματικά είναι πολύ ωραίο.”
Κορίτσια πως σας φαίνεται αυτή η προοπτική;

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share