Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Έβαλε μια κάμερα να τραβάει το νεογέννητο μωρό της - Λίγο μετά παρατήρησαν στη συμπεριφορά του κάτι ανατριχιαστικό

Τι συνέβη;

1 Οκτωβρίου 2020 08:29
Έβαλε μια κάμερα να τραβάει το νεογέννητο μωρό της - Λίγο μετά παρατήρησαν στη συμπεριφορά του κάτι ανατριχιαστικό
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Όταν αυτή η μητέρα ξεκίνησε να τραβάει με μια κάμερα το νεογέννητο μωρό της παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο στη συμπεριφορά του που την κίνησε την περιέργεια. Τι συνέβαινε;

Το πρόβλημα στη συμπεριφορά της μικρής παρατηρήθηκε στην αρχή κατά το φαγητό καθώς όπως φαίνεται δεν μπορούσε να χωνέψει. Με τη σωστή θεραπεία οι γονείς της κατάφεραν να δουν το παιδάκι τους και πάλι να χαμογελάει. Όμως και πάλι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν ήταν μόνο ένστικτο. Αυτή δεν είναι η πρώτη ιστορία με πρωταγωνιστή ένα μωρό που γίνεται viral, δείτε εδώ τι συνέβη όταν ο ακίνδυνος βήχας ενός μωρού συνεχώς χειροτέρευε.

Όταν η χαριτωμένη μικρούλα έγινε δύο χρονών οι γονείς της έμαθαν πως έπασχε από μια σπάνια ασθένεια που δημιουργούσε προβλήματα στη συμπεριφορά της με αποκορύφωμα τις διαταραχές στον ύπνο. Η μικρή πλέον είναι τριών χρονών και μπορεί να επιβιώσει με μόλις 1 ώρα ύπνο την ημέρα. Οι γονείς της λένε πως είναι ευτυχισμένοι αν καταφέρουν να την κάνουν να κοιμηθεί συνολικά 4 ώρες.

Δείτε την ιστορία της στο παρακάτω βίντεο:

Όταν γεννήθηκε το κεφάλι του ήταν γεμάτο με τεράστια εξογκώματα - 20 μήνες μετά κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη

Όταν γεννήθηκε αυτό το μωρό, το κεφάλι του ήταν γεμάτο με τεράστια εξογκώματα. 20 μήνες μετά κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Ετοιμαστείτε να κλάψετε με την ιστορία του μικρού Parker Grelecki.

Ο Parker γεννήθηκε με μια πάθηση γνωστή ως υδροκεφαλία. Είναι μια πάθηση κατά την οποία συσσωρεύεται ένα μεγάλο ποσοστό εγκεφαλονωτιαίου υγρού στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τους γιατρούς του UCLA Health, η υδροκεφαλία δεν είναι εντελώς άγνωστη – συμβαίνει σε 2 ανά 1.000 γέννες στις ΗΠΑ. Ωστόσο, τα συμπτώματα του Parker ήταν πολύ σοβαρά.

Ο μικροσκοπικός εγκέφαλος του μωρού έπιανε περίπου το 5% της κρανιακής κοιλότητας του. Σε φυσιολογικές γέννες, ο εγκέφαλος καταλαμβάνει περίπου το 90-95%. Ενώ, ένα μωρό γεννήθηκε πρόωρα στους 8 μήνες με τα χειρότερα σενάρια των γιατρών δυστυχώς να επαληθεύονται.

Μιλώντας για τις στιγμές μετά την γέννα του γιου του, ο Ryan Grelecki είπε: “Ήμουν στο πλευρό του όλη την ώρα – του μιλούσα, προσευχόμουν, του κρατούσα το χέρι, του έτριβα το κεφάλι. Αυτή η αγάπη άνευ όρων σε κατακλύζει. Υπάρχει ένα αβοήθητο αγοράκι που μου το εμπιστεύτηκαν και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’αυτό.”

Μωρό γεννήθηκε με εξογκώματα στο κεφάλι

Μέσα σε λίγες μέρες οι απίθανοι γιατροί και χειρούργοι στο νοσοκομείο Children’s Healthcare of Atlanta άρχισαν να ανακουφίζουν λίγη από την πίεση που ένιωθε ο Parker στο κρανίο του. Το αρχικό χειρουργείο θα ήταν το πρώτο από πολλά μέσα στους επόμενους μήνες.

“Στόχος μας ήταν να μπούμε μέσα και να επεκτείνουμε το κρανίο, να το ανοίξουμε και να διαχωρίσουμε τα οστά που είχαν αναπτυχθεί ενωμένα. Και αυτό κάναμε – κάναμε χώρο για τον εγκέφαλο του να αναπτυχθεί φυσιολογικά”, θυμάται ο Joseph Williams, επικεφαλής Πλαστικής και Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής του νοσοκομείου.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη επέμβαση, οι γονείς κατάφεραν να τον πάρουν σπίτι. Σύμφωνα με την μητέρα του, Chrysie Grelecki, ο Parker άρχισε φυσιοθεραπεία στις 4 εβδομάδες. Το μωρό αντιμετώπισε δυσκολίες, αλλά τελικά τα κατάφερε. Όντως, πέρασε το στάδιο του μπουσουλήματος και περπάτησε κατευθείαν!

Το προσωπικό του νοσοκομείου λατρεύει τον Parker! Λένε ότι είναι ένα τρυφερό παιδί που χαμογελάει συνέχεια. Η Avril Beckford, η παιδίατρος του, συνεχίζει να εντυπωσιάζεται από τους γονείς του και λέει: “Αποδέχτηκαν, χωρίς αμφιβολία, αυτό το πολύ ξεχωριστό παιδί.”

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share