Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Αγόρασε σ' έναν άστεγο ένα γεύμα. Εκείνος της δίνει ένα σημείωμα μ ένα μυστικό που θα της αλλάξει όλη τη ζωή της

Απίθανη ιστορία!

29 Σεπτεμβρίου 2020 13:53
Αγόρασε σ' έναν άστεγο ένα γεύμα. Εκείνος της δίνει ένα σημείωμα μ ένα μυστικό που θα της αλλάξει όλη τη ζωή της
Από Πάνος Παπανικολάου

Η φοιτήτρια Κέισι Φίσερ είχε ένα τυπικό πρωινό. Σταμάτησε σε μια καφετέρια για να πάρει ένα καφέ, όταν είδε ένα άστεγο να κάθεται κοντά στο δρόμο. Η Φίσερ παρατήρησε ότι μάζευε νομίσματα από κάτω. Νιώθοντας άσχημα γι’ αυτόν, αποφάσισε να του αγοράσει ένα πρωινό και να τον γνωρίσει καλύτερα.

Ο άντρας που το όνομα του είναι Κρις, ανοίχτηκε στη Φίσερ:

“Μου είπε ότι συνήθως οι άνθρωποι είναι πολύ κακοί προς αυτόν επειδή είναι άστεγος, πως τα ναρκωτικά τον έκαναν να μισήσει τον εαυτό του, έχασε τη μητέρα του από καρκίνο, ποτέ δε γνώρισε τον πατέρα του και απλά θέλει να γίνει κάποιος που θα περηφανευόταν η μητέρα του. ”

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Αυτός ο άστεγος ζητούσε απεγνωσμένα νερό - Όταν οι υπάλληλοι εστιατορίου του αρνήθηκαν, δείτε τι γίνεται

Αγόρασε σ' έναν άστεγο ένα γεύμα

Η Φίσερ πέρασε το πρωινό της μιλώντας με τον Κρις, και πριν φύγει της έδωσε ένα τσαλακωμένο χαρτάκι που έγραφε:

Ήθελα να αυτοκτονήσω σήμερα, αλλά χάρη σε σένα δε το έκανα. Σε ευχαριστώ, όμορφο άτομο.

 Αγόρασε σ' έναν άστεγο ένα γεύμα

Η Κέισι δημοσίευσε το σημείωμα στη σελίδα της στο Facebook, που γρήγορα απέκτησε χιλιάδες like και μοιράστηκε πάνω από 70.000 φορές.

Όσο μικρή και αν ήταν η πράξη της είχε μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή του άστεγου άντρα. Μακάρι όλοι να ακολουθούσαμε το παράδειγμά της για να προσφέρουμε λίγη παρηγοριά και βοήθεια σε ανθρώπους που τα χρειάζονται. Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας στο Facebook!

Άστεγο αγόρι πλησιάζει ένα αυτοκίνητο για να ζητιανέψει μόλις όμως κοίταξε πιο προσεκτικά την θέση του οδηγού, πάγωσε!

Ένα εγκαταλελειμμένο άστεγο παιδί, το οποίο ζει στους δρόμους του Ναϊρόμπι της Κένυας, πρέπει να ζητιανεύει για να επιβιώσει. Ο John ήταν ένα τέτοιο παιδί. Μερικές φορές περίμενε στα φανάρια και όταν το φανάρι γινόταν κόκκινο, πλησίαζε οδηγούς και ζητούσε για λίγα χρήματα. Οι ιστορίες με άστεγους δίνουν πάντα ένα πολύ ηχηρό μύνημα, όπως και αυτός της άστεγης γυναίκας.

Μια μέρα, ο John συνάντησε μια πολύ ξεχωριστή γυναίκα και οι δυο τους άλλαξαν ο ένας την ζωή του άλλου.

Το όνομα της ήταν Gladys. Όταν ο John κοίταξε μέσα στο αυτοκίνητο, έπαθε πλάκα. Είδε διάφορα, μεγάλα μηχανήματα ενωμένα με την Gladys.

 Άστεγο αγόρι πλησιάζει ένα αυτοκίνητο

Την ρώτησε γιατί ήταν συνδεδεμένη με αυτά. Εκείνη εξήγησε ότι είχε πρόβλημα στους πνεύμονες και έπρεπε να κουβαλάει μαζί της την δεξαμενή με το οξυγόνο και την γεννήτρια. Ο John, ο οποίος είχε ζήσει όλη του την ζωή στους δρόμους, δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο και σοκαρίστηκε.

Όπως κάθε παιδί της ηλικίας του, δεν μπορούσε να χαλιναγωγήσει την περιέργεια του. Συνέχισε να κάνει ερωτήσεις. Η Gladys, στα 32 της είχε ήδη κάνει 12 εγχειρήσεις, μία από τις οποίες έσπασε το οπτικό της νεύρο και την άφησε τυφλή. Ο John συγκινήθηκε τόσο από την ιστορία της που άρχισε να κλαίει.

 Άστεγο αγόρι πλησιάζει ένα αυτοκίνητο

Η ζωή του ήταν σκληρή, αλλά ένιωσε ότι η δική της ήταν ακόμα πιο σκληρή. Ρώτησε τι μπορούσε να κάνει για να την βοηθήσει. Πήρε το χέρι του και πρότεινε να προσευχηθούν μαζί. Μετά την προσευχή, ο John ακόμα δεν ένιωθε ικανοποιημένος. Έβγαλε όλα τα χρήματα που είχε πάρει εκείνη τη μέρα και τα έδωσε στην Gladys. Ήταν σίγουρος ότι εκείνη τα χρειαζόταν περισσότερο από τον ίδιο.

Είναι απίστευτο που ένα αγόρι που έχει περάσει τόσα πολλά είναι γεμάτο συμπόνια και καλοσύνη. Αλλά αυτό που συνέβη μετά είναι ακόμα πιο συναρπαστικό.

 Άστεγο αγόρι πλησιάζει ένα αυτοκίνητο

Ένας περαστικός άκουσε τους δυο τους να μιλάνε, τους τράβηξε φωτογραφία και την κοινοποίησε στο διαδίκτυο. Έγινε viral. Χιλιάδες άνθρωποι, συγκινημένοι από την ιστορία της Gladys και την καλοσύνη του John, συνέβαλαν σε μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για να πληρώσουν για την ιατρική της περίθαλψη.

 Άστεγο αγόρι πλησιάζει ένα αυτοκίνητο

Μέσα σε 4 μέρες είχαν μαζέψει 80.000 δολάρια. Η Gladys θα μπορούσε να πάει σε μια ειδική κλινική στην Ινδία. Από την άλλη, η Gladys – ευγνώμων που το αγόρι και η καλοσύνη του της είχαν αλλάξει την ζωή – αποφάσισε να πάρει τον John από τους δρόμους. Θα πάει σχολείο και δεν θα χρειαστεί να ζητιανέψει ξανά. Πλέον θεωρεί την Gladys μητέρα του!

Πώς σας φάνηκε η ιστορία τους;

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share