Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Έχει Βαθούλωμα Το Αμάξι Σας; – Δείτε Πως Να Το Φτιάξετε Χωρίς Να Το Πάτε Σε Συνεργείο!

Δείτε αναλυτικά...

28 Σεπτεμβρίου 2020 12:25
Βαθούλωμα στο αμάξι

Γιατί να πληρώνετε τόσα λεφτά σε συνεργεία όταν υπάρχουν εύκολοι τρόποι χωρίς να πρέπει να διαθέσετε χρήματα που να σας βοηθούν να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

Απίστευτο: Αυτό είναι το κόλπο για να μην θαμπώσουν ξανά τα τζάμια του αυτοκινήτου σας! (Video)

Τώρα που έχει αλλάξει ο καιρός και η υγρασία κάνει την εμφάνιση της δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγμα από τα θαμπωμένα τζάμια του αυτοκινήτου! Ποιο είναι όμως το κόλπο για να μην ξαναθαμπώσουν ποτέ;

Το παθαίνουμε αρκετά συχνά τον χειμώνα, που το αυτοκίνητο μέσα έχει αναμμένη θέρμανση, ενώ έξω επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Τι πρέπει να κάνετε αν χάσετε ή σας κλέψουν το δίπλωμα οδήγησης;

Το κόλπο είναι ένα: λίγη σιλικόνη, που θα βρείτε στα μαγαζιά για κατοικίδια (χρησιμεύει για την άμμο της γάτας), μέσα σε μια κάλτσα.

Η σιλικόνη θα μαζεύει την υγρασία και τα τζάμια σας δεν θα θολώνουν!

Τι πρέπει να κάνετε αν σας σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου;

Σας έχει συμβεί ποτέ να σας σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου και να χρειαστεί να το αλλάξετε; Αν όχι πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι θα κάνετε για να γλιτώσετε χρόνο και κούραση!

Αν και η τεχνολογία στα ελαστικά έχει προχωρήσει, και είναι πολύ ανθεκτικά, εν τούτοις ατυχήματα μπορούν αν συμβούν ανά πάσα στιγμή. Εκεί τα αντανακλαστικά και η ψυχραιμία του οδηγού, ενδέχεται να σώσουν την κατάσταση και να μην καταλήξει η περιπέτεια σε τραγωδία.

Πριν εξετάσουμε τι πρέπει να κάνουμε εάν κλατάρει το ελαστικό του αυτοκινήτου εν κινήσει, να επισημάνουμε πως σκάνε ευκολότερα εάν δεν έχουν τη σωστή πίεση αέρα. Οσο και εάν φαίνεται περίεργο, εάν έχουν λιγότερο αέρα, από αυτόν ου συστήνει ο κατασκευαστής, τότε είναι ευκολότερο να διαλυθούν, αναπτύσσοντας μεγάλες θερμοκρασίες.

Αυτοκίνητο λάστιχο

Πολύ σημαντικό επίσης να μάθουμε να διαβάζουμε τις ενδείξεις των προδιαγραφών των ελαστικών μας

Δείκτης ταχύτητας

Ο δείκτης ταχύτητας είναι ένα γράμμα στο πλάι του ελαστικού σας που αντιστοιχεί στη μέγιστη ταχύτητα στην οποία μπορεί να κυλάει το ελαστικό.

Βρείτε το γράμμα που αντιστοιχεί στο δείκτη ταχύτητας στο πλάι του ελαστικού σας και ανατρέξτε στον παρακάτω πίνακα για να πληροφορηθείτε ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα την οποία μπορεί να αντέξει το ελαστικό σας.

Πώς πρέπει να αντιδράσουμε εάν κλατάρει το ελαστικό του αυτοκινήτου εν κινήσει

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε, είναι πως απαγορεύεται να πατήσουμε απότομα φρένο με το καλύτερο αντανακλαστικό, να είναι να επιταχύνουμε την ελαφρώς για να ανακτήσουμε αρκετό κράτημα στο δρόμο.

Αφού σταθεροποιήσουμε το αυτοκίνητο, κάνουμε το συντομότερο δυνατόν δεξιά και ακινητοποιούμε το όχημα.

Μην «περπατήσετε» το σκασμένο ελαστικό, γιατι έτσι θα προξενήσετε μεγάλη ζημιά, τόσο στα λάστιχα, όσο και στη ζάντα και τις αναρτήσεις.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share