Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

22χρονη νόμιζε ότι ήταν 8 μηνών έγκυος... Όταν οι γιατροί ανακάλυψαν τι πραγματικά μεγάλωνε στην κοιλιά της έπαθαν σοκ

Φρίκη!

27 Σεπτεμβρίου 2020 15:12
22χρονη νόμιζε ότι ήταν 8 μηνών έγκυος... Όταν οι γιατροί ανακάλυψαν τι πραγματικά μεγάλωνε στην κοιλιά της έπαθαν σοκ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια 22χρονη νόμιζε ότι ήταν 8 μηνών έγκυος. Όταν όμως οι γιατροί ανακάλυψαν τι πραγματικά μεγάλωνε στην κοιλιά της έπαθαν σοκ. Επίσης, μία γυναίκα ήθελε να μείνει έγκυος αλλά λόγω της ασθένειάς της δε μπορούσε να κάνει παιδιά. Τότε η αδερφή της αποφάσισε κάτι μοναδικό

Η 22χρονη Kirsty Butler ήταν κατενθουσιασμένη που ήταν έγκυος. Η κοιλιά της μεγάλωνε γρήγορα κι έτσι έκανε τεστ εγκυμοσύνης. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό, έτσι πήγε σε ένα γιατρό και της είπε ότι ήταν 30 εβδομάδων έγκυος, με βάση το μέγεθος της κοιλιάς. Πιστεύοντας ότι ήταν 8 μηνών έγκυος, το είπε σε όλους.

Αλλά η αλήθεια ήταν πικρή. Το πραγματικό της μωρό ήταν μόλις 6 εβδομάδων. Τι ήταν αυτό που έκανε την κοιλιά της να μεγαλώνει τόσο γρήγορα; Ήταν μια μάζα 30 εκατοστών. Μόλις το συνειδητοποίησαν οι γιατροί, κανόνισαν να κάνει επείγουσα επέμβαση για να αφαιρέσει την τεράστια κύστη που πίεζε τα εσωτερικά της όργανα.

Η Butler εργάζεται σαν επιστάτρια. Η εγκυμοσύνη της ήταν ένα όνειρο που γινόταν πραγματικότητα για την ίδια και τον Celern, το 21χρονο αγόρι της. Όταν οι γιατροί υπολόγισαν την εγκυμοσύνη της με βάση το μέγεθος της κοιλιάς της, της έκαναν υπέρηχο και ανακάλυψαν ότι η νεαρή γυναίκα ήταν έγκυος, αλλά είχε και μια κύστη στις ωοθήκες, η οποία ξεκλήριζε την μήτρα και το έμβρυο. Η ζωή του μωρού κρεμόταν από μια κλωστή

Έγκυος είχε μία κύστη στις ωοθήκες

Παρ’ όλο που οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αφαιρέσουν την κύστη, η Butler έχασε το μωρό στις 11 εβδομάδες. «Το μωρό μου το ξεπέρασε η τεράστια κύστη, ήμουν συντετριμμένη», είπε. «Το αγέννητο μωρό μου ήταν μικροσκοπικό.» Οι συνάδελφοι της την ρωτούσαν αν ήταν έγκυος, κι έτσι αποφάσισε να κάνει τεστ εγκυμοσύνης.

«Δεν το είχα παρατηρήσει η ίδια, αλλά όταν συνέχισαν να με ρωτάνε, αποφάσισα να κάνω τεστ εγκυμοσύνης. Βγήκε θετικό και ο Celern κι εγώ ενθουσιαστήκαμε. Οι γιατροί προέβλεπαν ότι ήμουν 30 εβδομάδων σε αυτή τη φάση, η κοιλιά μου μεγάλωνε γρήγορα. Όταν με έστειλαν για υπέρηχο, ξεκίνησε ο εφιάλτης μας. Δεν είχα μωρό στην μήτρα μου. Ήταν μια κύστη με διαστάσεις 20 επί 30 εκατοστά που μεγάλωνε κάθε μέρα.

Η κοιλιά μου ήταν στην πραγματικότητα μια τεράστια μάζα. Το αγέννητο μωρό μου ήταν μικροσκοπικό, πολύ μικρό ακόμη για να φουσκώσει την κοιλιά μου.» Παρ’όλο που αρχικά ήταν ενθουσιασμένη με την εγκυμοσύνη, σύντομα συνειδητοποίησε ότι η κύστη μέσα της ήταν ένας δολοφόνος που έκλεβε την ζωή του αγέννητου μωρού της.

22χρονη νόμιζε ότι ήταν 8 μηνών έγκυος

Όταν πήγε για υπέρηχο μια εβδομάδα μετά το χειρουργείο, έμαθε τα άσχημα νέα. «Όταν έκανα υπέρηχο την προηγούμενη εβδομάδα, μου είπαν ότι δεν υπήρχε καρδιακός παλμός.» Αποφάσισε να κάνει την επέμβαση και να αφαιρέσει την κύστη. Και τώρα θέλει να μοιραστεί την ιστορία της με τον κόσμο, για να μην περάσει άλλη γυναίκα τον ίδιο εφιάλτη.

«Ήμουν τυχερή που η κύστη μου ήταν καλοήθης, αλλά έπρεπε να μου αφαιρέσουν την ωοθήκη, γιατί είχε καταστραφεί. Αν είχε μείνει κι άλλο, θα κατέστρεφε τα όργανα μου.» Παρά την τραγική απώλεια, η Butler και ο Celern ελπίζουν να καταφέρουν να κάνουν οικογένεια σύντομα.

«Θα είμαι πολύ προσεκτική την επόμενη φορά που η κοιλιά μου θα αρχίσει να φουσκώνει», είπε. Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έκανε, θα μπορέσει να μείνει έγκυος ξανά. «Ήταν τραυματική εμπειρία η απώλεια του μωρού μου, μετά της ωοθήκης και η ανάρρωση από την επέμβαση.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share