Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μάνα πλένει το ενός έτους κοριτσάκι της με χλωρίνη γιατί βγάζει δέρμα «φιδιού» και κινδυνεύει να μολυνθεί

Απίστευτο!

25 Σεπτεμβρίου 2020 16:13
Μάνα πλένει το ενός έτους κοριτσάκι της με χλωρίνη γιατί βγάζει δέρμα «φιδιού» και κινδυνεύει να μολυνθεί

Ένα μωρό έχει δέρμα σαν “φιδιού” και η μητέρα του το κάνει μπάνιο με χλωρίνη κάθε δεύτερη μέρα. Η ενός έτους Αμέλια πάσχει από ιχθύαση και δεν μπορεί να κάνει μπάνιο με σαπούνι, γι’ αυτό η 23χρονη μητέρα της Ράβεν Φόρντ την πλένει με χλωρίνη, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών της, για να αποφευχθεί η μόλυνση του δέρματός της. Αυτό το κοριτσάκι όμως δεν είναι το μοναδικό που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, δείτε εδώ την ιστορία ενός 11χρονου.

Το σκληρό δέρμα του κοριτσιού απαιτεί συχνή ενυδάτωση και δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τα ρούχα, τα μαλλιά και τα νύχια της Αμέλια για να μην επηρεάζεται.

Η κατάσταση της Αμέλια αναγκάζει επίσης την κ. Φόρντ να υπομένει τα σκληρά σχόλια των ξένων, αφού πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η Αμέλια έχει υποστεί εγκαύματα από τον ήλιο ενώ άλλοι θεωρούν τη μητέρα της εγωίστρια που θέλει κι άλλα παιδιά, αφού πιστεύουν πως θα μπορούσαν κι εκείνα να γεννηθούν με ιχθύαση.

“Δεν γνωρίζετε κάποιον που παλεύει με αυτή την κατάσταση ούτε για ποιο λόγο κάνει τις επιλογές που κάνει,” είπε η κα Φόρντ .

Η κ. Φόρντ συγκεντρώνει χρήματα για τη φροντίδα της κόρης της και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κρίνουν λιγότερο τους άλλους με βάση την εμφάνισή τους.

“Βάζω χλωρίνη στο νερό της μπανιέρας”

Μιλώντας για το πώς κάνει μπάνιο την Αμέλια, η κ. Φόρντ είπε: “Βάζω δύο κουταλιές της σούπας χλωρίνη στο νερό της μπανιέρας κάθε δεύτερη μέρα.”

Συνιστάται από τους δερματολόγους και είναι ο μόνος τρόπος να σκοτωθούν τα βακτήρια.”

Αν δεν το κάνουμε αυτό, το δέρμα της μπορεί να μολυνθεί.”

Εκτός από το μπάνιο, η Αμέλια χρειάζεται επίσης ένα εντατικό πρόγραμμα ημερήσιας περίθαλψης.

Η Φόρντ , η οποία είναι επίσης μητέρα του 6χρονου Μπέντζαμιν και του 2 ετών Κόουλ, δήλωσε: “Παίρνει συμπληρώματα διατροφής για τα δόντια της, καθώς οι γιατροί μας προειδοποίησαν ότι η κατάστασή της μπορεί να της προκαλέσει κάποιες οδοντικές ανωμαλίες.
Πρέπει επίσης να βάζουμε λάδι γύρω από το στόμα της όταν τρώει αλλιώς το φαγητό θα λερώσει το δέρμα της.Τα μαλλιά της είναι αρκετά εύθραυστα και μπορούν να πέσουν εύκολα ενώ τα νύχια της άρχισαν να σκληραίνουν.

Η κ. Φόρντ διαχειρίζεται την κατάσταση της κόρης της κάνοντάς της μπάνιο δύο φορές την ημέρα, ενώ συχνά εφαρμόζει κρέμες ενυδάτωσης και λοσιόν στο δέρμα της.

Η κ. Φόρντ είπε: “Το δέρμα της σκληραίνει και χρειάζεται συχνή ενυδάτωση. Στη συνέχεια, αρχίζει να ξεφλουδίσει. Ευτυχώς δεν αιμορραγεί πια όπως έκανε όταν γεννήθηκε.

Η κατάσταση της Αμέλια την κάνει να μην ιδρώνει, γεγονός που καθιστά το καλοκαίρι ιδιαίτερα δύσκολο, αναγκάζοντας τους γονείς της να την κρατούν σε εσωτερικούς χώρους και να χρησιμοποιούν παγοκύστες για να την διατηρήσουν δροσερή.

“Έμοιαζε σαν μικρή πλαστική κούκλα. Είχε ζαρωμένο και παχύ δέρμα.”

“Δεν μπορούσε να κλείσει το στόμα και τα μάτια της, έτσι οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι στην αρχή αν είχε βλέφαρα.”

Λόγω της ιχθύασης, οι γιατροί ήταν στην αρχή αμήχανοι, έως ότου επιβεβαίωσε τη διάγνωση την επόμενη μέρα ένας ειδικός από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, αλλά δεν μπόρεσε να πει πόσο σοβαρή ήταν.

Η κ. Φόρντ είπε: “Το να μην ξέρουμε τι έχει ήταν το χειρότερο συναίσθημα στον κόσμο.

Ορισμένες μορφές είναι πολύ σοβαρές και έχουν αρκετά μικρό προσδόκιμο ζωής, γι’ αυτό είχα φοβηθεί. Είχα τόσες πολλές ερωτήσεις, ήθελα να μάθω τι είδους πάθηση είχε.

Η οικογένεια περιμένει τα αποτελέσματα των γενετικών εξετάσεων για να καθορίσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ιχθύαση της Αμέλια.

Η μικρή έμεινε στο νοσοκομείο τις δέκα πρώτες ημέρες της ζωής της επειδή αιμορραγούσε από το δέρμα της, αναγκάζοντας τους γονείς και τις νοσοκόμες να εφαρμόζουν αλοιφές στο δέρμα της κάθε δύο ώρες και βαζελίνη γύρω από τα μάτια της.

Η κ. Φόρντ θέλει να ενημερώσει τους ανθρώπους για την κατάσταση της κόρης της και να πει στον κόσμο να σταματήσει να την κρίνει απ’ τη στιγμή που δεν ξέρει τι περνάει.

Θα ήθελα πραγματικά οι άνθρωποι να σταματήσουν να κρίνουν πράγματα που νομίζουν ότι ξέρουν, γιατί υπάρχουν καταστάσεις που δεν γνωρίζουν,” είπε η κ. Ford.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share