Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τι γίνεται στον εγκέφαλο όταν μείνει ανενεργός για λίγα λεπτά;

Εσείς το γνωρίζατε;

25 Σεπτεμβρίου 2020 12:48
Τι γίνεται στον εγκέφαλο όταν μείνει ανενεργός για λίγα λεπτά;

Όπως αποκάλυψε μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι άνθρωποι που κάνουν διαλογισμό έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να βιώσουν λιγότερη εγκεφαλική φθορά όσο γερνούν. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο που αγνοούσαμε σχετικά με τη λειτουργία του εγκεφάλου μας, δείτε εδώ τι είναι το dejavu και για ποιο λόγο μας συμβαίνει.

Οι επιστήμονες ερεύνησαν τι ακριβώς γίνεται στον εγκέφαλο όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο πιο νέοι είναι, πρέπει σε καθημερινή βάση να μην κάνουν τίποτα για περίπου 3 ολόκληρα λεπτά.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη απέδειξε πως οι πιο μεγάλοι σε ηλικία συμμετέχοντες είχαν μικρότερο ποσοστό εγκεφαλικού ιστού από τους νεότερους, κάτι που προφανώς και δεν είναι ανακάλυψη, μιας και όπως έχει αποκαλύψει παλαιότερη έρευνα, ο εγκέφαλος μικραίνει όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν, με τη συρρίκνωση να ξεκινά ήδη από τα 20 χρόνια και τελικά μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην απώλεια της μνήμης.

Όμως ο εγκέφαλος εκείνων που έκαναν διαλογισμό για αρκετό καιρό αποδείχτηκε πως συρρικνωνόταν με αργότερους ρυθμούς και αυτό γιατί ο διαλογισμός προπονεί τον εγκέφαλο και τον βοηθά να μεγαλώσει, αντισταθμίζοντας έτσι την ατροφία που έχει όσο τα χρόνια περνούν.

Η έντονη πνευματική δραστηριότητα φανερώνει για ακόμα μια φορά τα οφέλη της, ενώ επιπλέον μπορεί να μειώσει και το άγχος, όπως και τις αρνητικές συνέπειές του. Οπότε λοιπόν, εντάξτε ένα καθημερινό τρίλεπτο διαλογισμού στη ζωή σας και αυξήστε την πιθανότητα για μια καλή εγκεφαλική λειτουργία στο μέλλον.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share