Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παραιτήθηκε από τη δουλεία του όταν τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες - Μια ματιά και θα καταλάβεις το γιατί…

Ένα αριστούργημα!

24 Σεπτεμβρίου 2020 17:29
Παραιτήθηκε από τη δουλεία του όταν τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες - Μια ματιά και θα καταλάβεις το γιατί…

Υπάρχει άνθρωπος που να μη θέλει κατά βάθος να παρατήσει την κανονική, βαρετή δουλειά του και να ακολουθήσει το πάθος του; Πώς γίνεται μία και μόνο φωτογραφία να σε κάνει να αλλάξεις ολόκληρη τη ζωή σου;

Όλοι το έχουμε σκεφτεί, έστω κι αν δεν το παραδεχόμαστε πάντα και φυσικά είναι κάτι που οι περισσότεροι δεν καταφέρνουμε ποτέ να το κάνουμε. Λίγοι είναι εκείνοι οι τυχεροί που καταφέρνουν να ασχοληθούν με το πάθος τους full-time. Ο Μάικ Τέιλορ είναι μια τέτοια εξαίρεση. Ήταν ένας ερασιτέχνης φωτογράφος.

Μέχρι που τράβηξε μια φωτογραφία τόσο καλή, που τον έκανε να παραιτηθεί από την κανονική του δουλειά. Και ήταν η σωστή απόφαση. Την Ημέρα του St. Patrick το 2013, τράβηξε μια φωτογραφία το Βόρειο Σέλας από έναν φάρο στο Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτές είναι οι φωτογραφίες που του άλλαξαν τη ζωή.

Όπως λέει ο ίδιος ο Μάικ ήταν "η καθοριστική στιγμή που συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να διδάσκω σε άλλους άνθρωπους πώς να αιχμαλωτίζουν την ομορφιά του ουρανού τη νύχτα".

Με όπλο τη Nikon του κατάφερε να αιχμαλωτίσει στο φακό κάτι μαγικό.


Έτσι, ο 40χρονος Μάικ παράτησε τη δουλειά του για να κυνηγήσει το όνειρο της φωτογραφίας.

Από τότε που αφοσιώθηκε αποκλειστικά στο πάθος του, έχει εμφανιστεί στο «The Weather Channel», στο Space.com, στο NBC News και σε άλλα μίντια.

Μέσα από τη φωτογραφία του, δείχνει στον κόσμο πώς πραγματικά είναι ο νυχτερινός ουρανός.

Λόγω της φωτορύπανσης είναι δύσκολο για εμάς να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας τη νύχτα. Χάρη στις αριστοτεχνικές ικανότητές του και μια μικρή επεξεργασία των φωτογραφιών του με το Lightroom 5 και το Photoshop CS5, ο Μάικ ανοίγει τα μάτια μας στο μαγικό αυτό κόσμο. Αν είστε κι εσείς ένας εν δυνάμει φωτογράφος και πειραματίζεστε, δείτε εδώ το κόλπο ενός επαγγελματία για να διπλασιάσετε την ανάλυση στην κάμερα του κινητού σας.

Ο Μάικ είναι η ζωντανή απόδειξη ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Μόλις ένα χρόνο απ’ όταν άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία, η δουλειά του Μάικ έχει τραβήξει ήδη την προσοχή. Παραδίδει μάλιστα μαθήματα φωτογραφίας για να εμπνεύσει και άλλους.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share