Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Δεν πάει το μυαλό σας: Γιατί τα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης έχουν γραμμές;

Αποκλείεται να το γνώριζες!

24 Σεπτεμβρίου 2020 13:09
Δεν πάει το μυαλό σας: Γιατί τα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης έχουν γραμμές;
Από Πάνος Παπανικολάου

Τα ποτήρια μίας χρήσης που… πολλοί χρησιμοποιούν καθημερινά έχουν κάποιες γραμμές στην επιφάνεια τους.

Κοντά στο πάτο, στο μέσο, αλλά και λίγο πριν το ψηλότερο σημείο, χωρίς ωστόσο οι περισσότεροι να έχουν αναρωτηθεί που χρησιμεύουν.

Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται για ποιο λόγο οι κατασκευαστές έχουν βάλει αυτές τις γραμμές. Χρησιμεύουν στη δοσολογία του υγρού που θα βάλουν οι χρήστες στο ποτήρι.

Γιατί τα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης έχουν γραμμές;

Πρέπει ή όχι να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα;

Όσον αφορά το πόσα ποτήρια νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα προκειμένου να είμαστε υγιείς και καλά ενυδατωμένοι, τα 8 είναι η πιο συνηθισμένη συμβουλή. Πρόσφατη έρευνα ωστόσο δείχνει ότι ίσως τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα…

Σύμφωνα με την American Physiological Society, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που να στηρίζουν τον κανόνα των 8 ποτηριών. Άσε που η εν λόγω συμβουλή δεν λαμβάνει υπόψη ότι ο κάθε άνθρωπος ακολουθεί διαφορετική διατροφή. Για παράδειγμα, η διατροφή κάποιου που λατρεύει να τρώει σαλάτες για μεσημεριανό και καρπούζι για σνακ περιέχει περισσότερο νερό από τη διατροφή κάποιου που επιλέγει συνήθως κρέας και δημητριακά. Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα των National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine της Αμερικής, ο μέσος άνθρωπος λαμβάνει το 20% της ημερήσιάς ποσότητας πρόληψης νερού μέσω του φαγητού. Κάτι ακόμα που λησμονεί ο εν λόγω κανόνας, είναι η κατανάλωση ροφημάτων, όπως ο καφές, η μάτσα, οι χυμοί και η κομπούχα. Αντίθετα με όσα πιθανόν πιστεύεις ή έχεις διαβάσει στο ίντερνετ, όλα τα παραπάνω (ναι ακόμα και ο καφές) θεωρούνται πηγές ενυδάτωσης.

Πώς μπορείς να καταλάβεις λοιπόν εάν πίνεις αρκετό νερό; Ο καλύτερος τρόπος, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Marie Spano, είναι να παρατηρήσεις πόσο συχνά επισκέπτεσαι την τουαλέτα και όχι τι χρώμα έχουν τα ούρα σου, όπως πιθανόν πιστεύεις. «Θα πρέπει να πηγαίνεις κάθε δύο με τρεις ώρες. Και θα πρέπει να παράγεις μια ικανοποιητική ποσότητα ούρων, όχι μερικές σταγόνες», υποστηρίζει.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share