Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Η οικογένεια αυτής της εγκύου, πέρασε 4 μήνες δίπλα στο άψυχο σώμα της μέχρι που συνέβη το θαύμα!

Ασύλληπτο!

23 Σεπτεμβρίου 2020 15:41
Η οικογένεια αυτής της εγκύου, πέρασε 4 μήνες δίπλα στο άψυχο σώμα της μέχρι που συνέβη το θαύμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H Sandra Pedro, μια γυναίκα πορτογαλικής καταγωγής, ζούσε με τον γιο της σε μια γειτονιά της πόλης Bragadas στη Πορτογαλία για 8 χρόνια. Όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν έγκυος για δεύτερη φορά, επισκέφτηκε το γιατρό της.

Εξαιτίας του ιατρικού ιστορικού της, οι γιατροί προειδοποίησαν για τους τεράστιους κινδύνους που θα αντιμετώπιζε στην εγκυμοσύνη. Η Sandra παλιότερα είχε παλέψει με την πνευμονία, υπέφερε από καρδιακά προβλήματα, και είχε μπει σε κώμα. Επίσης, είχε κάνει εγχείρηση στα νεφρά, εξαιτίας ύπαρξης όγκου. Ωστόσο, η 37χρονη ήθελε να ξαναγίνει μητέρα και αποφάσισε να πάρει το ρίσκο.

Το Φεβρουάριο, μια εγκεφαλική αιμορραγία την έφερε στα όρια του θανάτου και νοσηλευόταν στην εντατική. Εκείνο τον καιρό, η Sandra ήξερε το φύλο του μωρού (αγόρι), και η εγκυμοσύνη της δε θα μπορούσε να συνεχιστεί.

Μάλιστα η ίδια χώρα συγκλονίζεται από τον θάνατο βρέφους από κορωνοϊό.

Η οικογένεια αυτής της εγκύου

Στις 20 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκε ο θάνατος της Sandra, αλλά αυτό που ακολούθησε δεν έχει ξανασυμβεί στη Πορτογαλία, και είναι πολύ σπάνιο σε όλο το κόσμο. Τη στιγμή του θανάτου της, οι γιατροί έκαναν ένα τελευταίο καρδιογράφημα και βρήκαν ότι οι ζωτικές λειτουργίες του εμβρύου ήταν καλές. Η καρδιά του ήταν ζωντανή και χτυπούσε κανονικά. Οι γιατροί έμειναν άφωνοι.

Η ιατρική ομάδα αποφάσισε να στείλει τα αποτελέσματα στην επιτροπή δεοντολογίας στο νοσοκομείο Αγίου Ιωσήφ, στη Λισαβόνα. Η επιτροπή μαζί με την οικογένεια της Sandra και τον πατέρα του μωρού συμφώνησαν να συνεχιστεί η εγκυμοσύνη για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του εμβρύου.

Η οικογένεια αυτής της εγκύου

Όλη η οικογένεια έγινε μάρτυρας της διαδικασίας, που το άψυχο σώμα μιας γυναίκας υποστηριζόταν από μηχανήματα. Ήταν ένα δύσκολο διάστημα για όλους, αλλά έπρεπε να μείνουν ενωμένοι και δυνατοί. Αν και η Sandra δεν είχε πλέον εγκεφαλική λειτουργία και ήταν κλινικά νεκρή, μέσα της μεγάλωνε μια ζωή.

Η Sandra έγινε μια ζωντανή θερμοκοιτίδα, καθώς το σώμα της διατηρούσε ζωντανό το γιο της. Το να κρατήσουν το σώμα της για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να διατηρήσουν τη κυκλοφορία του αίματος προς το έμβρυο και τον πλακούντα ήταν μια μεγάλη πρόκληση για την ιατρική ομάδα, όπου πάνω από 80 άτομα εργάζονταν όλο το 24ωρο.

107 μέρες αργότερα, έγινε το θαύμα: γεννήθηκε το μωρό στις 32 εβδομάδες κύησης, ζυγίζοντας 2,2 κιλά! Ένα πραγματικό φαινόμενο!

Γεννήθηκε μωρό νεκρή

Το μωρό, αν και πρόωρο, ήταν καλά στην υγεία του. Μετά την καισαρική τομή, τα μηχανήματα υποστήριξης έκλεισαν και το σώμα της μητέρας παραδόθηκε στην οικογένεια.

Η οικογένεια αυτής της εγκύου

Η Sandra ήταν μια γενναία μητέρα, και από το θάνατό της γεννήθηκε μια νέα ζωή. Μοιραστείτε αυτό το συγκινητικό άρθρο με τους φίλους σας!

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share