Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μια πρωτότυπη μάσκα με noodles! (video)

Κλάμα!

21 Σεπτεμβρίου 2020 10:14
Μια πρωτότυπη μάσκα με noodles! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας Ιάπωνας κάνει την διαφορά και γίνεται viral καθώς φοράει μια μάσκα με noodles!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Σχολεία: Για αυτό οι μάσκες ήταν τεράστιες για τους μαθητές - Τι πραγματικά συνέβη

Ανακοίνωση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις μάσκες που διανεμήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες της επικράτειας, εξέδωσε απόψε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Ενώ, σοκάρει το περιστατικό με μία μητέρα κατσάδιασε τον γιο της για την απόφαση του να φορέσει μάσκα προκειμένου να πάει στο σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας τονίζει πως:

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».

Χαμός στα social media

Την ίδια ώρα, «φωτιά» έχουν πάρει τα κοινωνικά δίκτυα στη χώρα μας, με γονείς να αναρτούν φωτογραφίες από μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ μεγάλες για τα περισσότερα παιδιά.

Παράλληλα, οι χρήστες των μέσων τονίζουν πως τα παγούρια που διανεμήθηκαν στα παιδιά, σε αντίθεση με τις μάσκες, είναι πολύ μικρά, με τη χωρητικότητά τους να φτάσουν στο μισό από ένα κλασικό μπουκαλάκι νερό.

Δείτε ορισμένες από τις αναρτήσεις:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share