Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φαίνεται σαν μια συνηθισμένη φωτογραφία ενός άνδρα - Μόλις τη δείτε ολόκληρη θα "παγώσετε"

Μεγαλείο και δύναμη ψυχής!

20 Σεπτεμβρίου 2020 16:46
Φαίνεται σαν μια συνηθισμένη φωτογραφία ενός άνδρα - Μόλις τη δείτε ολόκληρη θα

Αυτή η φωτογραφία έγινε viral από την πρώτη στιγμή που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Ο λόγος είναι αυτό που κουβαλάει ο άνδρας στην πλάτη του, και θα σας κάνει να τον θαυμάσετε. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένας μπαμπάς έβγαλε φωτογραφία την κόρη του μπροστά σε ένα άλογο.

Για δυόμισι χρόνια, κάθε γεύμα που έτρωγε ο Στίβεν Χόλμαν του προκαλούσε απίστευτο πόνο. Αρχικά, οι γιατροί του είχαν διαγνώσει ελκώδη κολίτιδα, αλλά αργότερα κατάλαβαν ότι είχε την νόσο του Crohn.

Πριν η ασθένεια του καταστρέψει το πεπτικό του σύστημα ή του κοστίσει ακόμα και τη ζωή του, οι γιατροί επέλεξαν να αφαιρέσουν μέρος του ερεθισμένου λεπτού εντέρου του. Αυτό ανάγκασε τον Χόλμαν να φοράει έναν σάκο κολοστομίας και μερικά ακόμη απαραίτητα αξεσουάρ.

Χρειάστηκε χρόνο να για προσαρμοστεί στον νέο τρόπο ζωής του, αλλά τώρα, 2 χρόνια αργότερα, ζει και φοράει τον εξοπλισμό του χωρίς να ντρέπεται. Πρόσφατα γιόρτασε την δεύτερη επέτειο από την εγχείρηση του, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του έξω και επαινώντας τα μηχανήματα που τον κρατάνε στην ζωή.

Ο Χόλμαν δήλωσε στο LittleThings, “Όταν μίλησα ανοιχτά για την ασθένεια μου, έφυγε ένα βάρος από πάνω μου και πλέον νιώθω άνετα να το συζητάω με τους άλλους.

“Όταν αρχικά διαγνώστηκα με ελκώδη κολίτιδα σκέφτηκα ότι έβγαζε νόημα και απλά συνέχισα την ζωή μου. Τα χάπια που έπαιρνα φαίνονταν να κάνουν δουλειά. Ωστόσο, μου έβγαλαν ολόκληρο το κόλον ενάμιση χρόνο αργότερα, γιατί τα πράγματα χειροτέρεψαν πολύ. Περίμεναν ότι η κολίτιδα θα ηρεμούσε μετά την αφαίρεση, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.”

Ένα χρόνο αργότερα, οι γιατροί τον διέγνωσαν με την νόσο του Crohn. H φλεγμονή είχε εξαπλωθεί στο λεπτό του έντερο και του είπαν ότι η μόνη λύση θα ήταν να του αφαιρέσουν ένα μέρος του και να κυκλοφορεί με σάκο κολοστομίας για πάντα.

“Η φλεγμονή στο λεπτό έντερο ήταν τόσο σοβαρή, που είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σώμα. Ήμουν έτοιμος για μόνιμο σάκο κολοστομίας, γιατί πονούσα πάρα πολύ. Ήθελα να αφαιρεθεί αυτό το μέρος του λεπτού εντέρου μου (το οποίο σήμαινε ότι θα είχα τον σάκο για πάντα).”

Έτσι, έκανε την εγχείρηση και παρ’όλο που δεν γλίτωσε εντελώς από τους πόνους, παρέμεινε ζωντανός και εκτός νοσοκομείου. Αρχικά ντρεπόταν γι’αυτό, όμως στην πορεία ξεπέρασε την ντροπή του και ήταν ευγνώμων για τις ευκαιρίες που είχε με αυτή την συσκευή που του έσωζε την ζωή. Πρόσφατα ανέβασε μια φωτογραφία από την δεύτερη επέτειο της εγχείρησης του στην οποία δείχνει τον σάκο κολοστομίας στο Facebook. Τέτοιες φωτογραφίες, μπορούν να δώσουν δύναμη σε ανθρώπους που ταυτίζονται. Έτσι έγραψε:

“Σήμερα γιορτάζω την επέτειο δύο χρόνων από την εγχείρηση που με άφησε με έναν σάκο κολοστομίας για πάντα Αν και το αποτέλεσμα δεν είναι ιδανικό, είναι σίγουρα καλύτερο από το να είχα πεθάνει κάποια στιγμή σε αυτά τα δύο χρόνια.”

“Παλιά δεν μιλούσα γι’αυτό που είχα κάτω από την μπλούζα μου, γιατί οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι και τέτοιου είδους προβλήματα συχνά είναι ταμπού.”

“Αν δεν έχετε παρατηρήσει τον σάκο, σίγουρα έχετε παρατηρήσει την γραμμή PICC στο μπράτσο μου (ή την τσάντα που έχω στην πλάτη μου) που μου παρέχει τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη το σώμα μου καθημερινά.”

“Τα βλέμματα, τα σχόλια και οι ερωτήσεις που δέχομαι από κάποιους περίεργους δεν με ενοχλούν πια, αλλά σίγουρα μου πήρε αρκετό καιρό να νιώσω άνετα και να μιλήσω γι’αυτό που έχω στο σώμα μου.”

Μετά τις εγχειρήσεις, το λεπτό έντερο του Χόλμαν έχει πλέον μήκος μόλις 2,10 μέτρα ενώ το κόλον του έχει αφαιρεθεί εντελώς. Το λεπτό έντερο των περισσότερων ενηλίκων έχει μήκος 6,7 μέτρα και το κόλον 1,5 μέτρα. Έτσι, ο Χόλμαν φοράει μια γραμμή PICC και μια παρεντερική τσάντα διατροφής στην πλάτη, η οποία διοχετεύει τις θερμίδες και τα θρεπτικά στοιχεία στο αίμα του.

Ο Χόλμαν εξήγησε στην Huffington Post τον λόγο που δημοσίευσε αυτό το μήνυμα:

“Ξέρω πώς είναι να νιώθεις λιγότερο άνθρωπος λόγω του ιατρικού εξοπλισμού που χρειάζομαι για να παραμένω ζωντανός και να ζω την ζωή μου. Ήλπιζα ότι όσοι πάσχουν από οποιαδήποτε ασθένεια ή έχουν ανάγκη εξοπλισμό θα μπορούσαν να ταυτιστούν με αυτό και να μην νιώθουν λιγότερο άνθρωποι απλά και μόνο επειδή χρειάζονται μερικά επιπλέον “gadget” στην ζωή τους.”

Ο Χόλμαν έχει μάθει πολλά μέσα από την ασθένεια του. “Το να ζεις με την νόσο του Crohn μου έμαθε κάποια πράγματα. Ένα μάθημα που πήρα είναι ότι κάποια πράγματα στην ζωή βρίσκονται εκτός του δικού σου ελέγχου. Κατάλαβα ότι είναι καλύτερο απλά να δέχεσαι τα πράγματα όπως έρχονται στην ζωή.

Δεν μπορείς πάντα να ελέγξεις αυτές τις καταστάσεις, γι’αυτό δεν είναι καλό για μένα να ζω με αρνητικότητα. Έμαθα ακόμη πόσο σημαντικό είναι το να έχεις χιούμορ. Είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις μια άσχημη κατάσταση όταν την αντιμετωπίζεις με χιούμορ.”

Όπως γράφει στο Facebook: “Η ζωή αξίζει περισσότερο να την ζεις χωρίς να ντρέπεσαι συνεχώς ή να προσπαθείς να κρύψεις τον εξοπλισμό που σε κρατάει ζωντανό.”

Ο Χόλμαν ενθαρρύνει και άλλους να μην το κρύβουν και να είναι όσο ανοιχτοί θέλουν για την ασθένεια τους.

“Έχουν επικοινωνήσει μαζί μου τόσοι πολλοί άνθρωποι. Μου λένε πόσο ντρέπονται για τον ιατρικό τους εξοπλισμό. Τώρα όμως έχουν καταλάβει ότι ο εξοπλισμός τους επιτρέπει να ζουν την ζωή τους… και ότι δεν χρειάζεται να ντρέπονται γι’αυτόν.

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζουν την ασθένεια τους με την μέρα – κάποιες μέρες είναι καλές, κάποιες άσχημες. Αν δέχεσαι τα πράγματα όπως έρχονται αντί να μένεις σε αυτό που μπορεί να συμβεί στο μέλλον, μπορείς να ζεις καλύτερα το παρόν.”

“Μου έχουν αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος του εντέρου μου και έχω μπει στο νοσοκομείο πάνω από 20 φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο, νομίζω ότι αυτό με κάνει να εκτιμώ περισσότερο τις μέρες που δεν είμαι στο νοσοκομείο ή που δεν αναρρώνω από χειρουργεία – ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει και ο εξοπλισμός στην μέση.”

Αυτός ο νεαρός άντρας αρνείται να αφήσει την ντροπή να μπει εμπόδιο στην ζωή του και ενθαρρύνει και άλλους να κάνουν το ίδιο. Πως σας φαίνεται η ιστορία του;

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share