Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

30χρονη έγκυος τερμάτισε την εγκυμοσύνη στις 23 εβδομάδες - Ο λόγος θα σας κάνει να "παγώσετε"

Θα σας συγκινήσει

30 Αυγούστου 2020 13:50
30χρονη έγκυος τερμάτισε την εγκυμοσύνη στις 23 εβδομάδες - Ο λόγος θα σας κάνει να
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η έγκυος αποφάσισε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της στις 23 εβδομάδες. Ο λόγος που το έκανε αυτό όμως είναι πολύ σημαντικός.

Γνωρίστε την Λίνσντει Παραντίσο, μία φωτογράφο που ζει με τον άντρα της, Ματ, στο Fredericksburg της Βιρτζίνια. Στις 19 Οκτωβρίου 2016, η Παραντίσο έκανε μία ανάρτηση για την άμβλωση που έκανε στις 23 εβδομάδες. Από τότε, η ανάρτησή της έγινε viral και έχει κοινοποιηθεί πάνω από 100,000 φορές.

‘Όταν άκουσα τον Trump να λέει πως στις αμβλώσεις σε προχωρημένη εγκυμοσύνη κομματιάζουν παιδιά στους 9 μήνες, πάγωσα και δεν μπορούσα να το πιστέψω πως υπήρχαν άνθρωποι που το πίστευαν αυτό. Έτσι, ένιωσα πως έπρεπε να μοιραστώ την ιστορία μου με τον κόσμο.’

Η ιστορία έγινε viral, όπως και αυτή εδώ μιας άλλης γυναίκας όταν ο άνδρας της διαγνώστηκε με καρκίνο. Η ιστορία έκανε πάλι την εμφάνισή της πρόσφατα, επειδή η Βιρτζίνια πρότεινε απαγόρευση στις αμβλώσεις μετά τις 20 εβδομάδες.

Τον Φεβρουάριο του 2016, η Παραντίσο ήταν 18 εβδομάδων στην κόρη της, Ομάρα, όταν οι γιατροί είδαν μία μάζα στον λαιμό του μωρού κατά τη διάρκεια ενός υπερήχου.

Οι γιατροί πίστεψαν πως ήταν ένας σπάνιο όγκος που λέγεται ‘τεράτωμα’, αλλά δεν μπορούσαν να είναι σίγουροι μέχρι να γίνει μαγνητική.

‘Ο γιατρός μας πρότεινε να τερματίσουμε την εγκυμοσύνη επειδή ο θάνατός της ήταν αναπόφευκτος… αλλά δεν θέλαμε το μωρό μας να πεθάνει… θέλαμε να δώσουμε στην Ομάρα μία ευκαιρία να πολεμήσει.

Την θέλαμε πάρα πολύ και αποφασίσαμε να περιμένουμε μέχρι τις 27 εβδομάδες για να την εγχειρήσουν οι γιατροί, κάτι που θα αύξανε τις πιθανότητες να επιβιώσει. Τελικά, αναγκαστήκαμε να πάμε σε τοκετό πριν τις 27 εβδομάδες, κάτι που ήταν ακόμα πιο επικίνδυνο και από καισαρική, γιατί ο όγκος της αλλιώς θα ήταν πολύ μεγάλος και θα δυσκόλευε την γέννα.

Εκτός από αυτή την επέμβαση, η Παραντίσο λέει πως αντιμετώπισε και το ρίσκο να μείνει στείρα με αυτή την διαδικασία αλλά δεν δίστασε αν αυτό σήμαινε πως θα σωθεί η κόρη της.’

Λίγο αργότερα, η Παραντίσο πήρε μία μαγνητική που επιβεβαίωνε τους χειρότερούς τους φόβους: ο όγκος είχε τριπλασιαστεί σε μέγεθος και είχε πάει στο κεφάλι, τα πνευμόνια, το στήθoς και τα μάτια. Δεν υπήρχε πια ελπίδα.

‘Είχαμε ακόμα ελπίδα όταν είδαμε περιστατικά άλλων παιδιών που είχαν όγκο σαν την Ομάρα και τα κατάφεραν. Ωστόσο, η μαγνητική μας έδειξε πως τα πράγματα ήταν πράγματι πολύ χειρότερα και ο καρκίνος είχε φτάσει και στον εγκέφαλό της.’

‘Ήμουν διατεθειμένη να κάνω τα πάντα για να την σώσω. Όταν όμως έμαθα πως δεν υπήρχε σωτηρία, η σκέψη του να μείνω άγονη ήταν πολύ τρομακτική.’ Αποφάσισαν τελικά να της χορηγήσουν μία θανάσιμη ένεση και μετά να προκαλέσουν τον τοκετό.

‘Γεννούσα 40 ώρες και ήταν πολύ επίπονο. Ήθελα όμως να γεννήσω την κόρη μου έτσι ώστε να μπορέσω να την κρατήσω και να την αποχαιρετήσω.’

Η καρδιά της Ομάρα σταμάτησε να χτυπάει στις 26 Φεβρουαρίου και γεννήθηκε στις 28. Η οικογένεια επέλεξε να θάψει την Ομάρα σε έναν μικρό τάφο και έκανε μία μικρή κηδεία προς τιμήν της.

‘Όταν τελικά γεννήθηκε και είδαμε το μέγεθος του όγκους, σοκαριστήκαμε πάρα πολύ,’ είπε η Παραντίσο. Ο όγκος που βλέπετε στην εικόνα είναι μετά την επέμβαση μείωσής του που έγινε ενώ ήμουν ακόμα έγκυος.’

Στην Βιρτζίνια, μία έκτρωση είναι νόμιμη μέχρι το πρώτο τρίμηνο και στο δεύτερο τρίμηνο αλλά μόνο σε συγκεκριμένα νοσοκομεία. Στο τρίτο τρίμηνο είναι παράνομη εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share