Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πήραν μια ντομάτα από τον κήπο τους - Όταν την έκοψαν, έπαθαν σοκ με αυτό που αντίκρισαν μέσα

Δεν το είχαν ξαναδεί

27 Αυγούστου 2020 12:50
Πήραν μια ντομάτα από τον κήπο τους - Όταν την έκοψαν, έπαθαν σοκ με αυτό που αντίκρισαν μέσα

Η οικογένεια έχει ένα θερμοκήπιο στο σπίτι τους στο Great Island, όπου καλλιεργούν τη δική τους τροφή και τις δικές τους ντομάτες. Δείτε τι βρήκαν σε μια από αυτές στο Athensmagazine.gr

Όταν άνοιξαν την ντομάτα αντίκρισαν μια μορφή φράουλας να μεγαλώνει μέσα της. Ο έφηβος Ντμίτρι Μέρφι Ζαγκαινόβα, ένας εκκολαπτόμενος κηπουρός, μίλησε στο Independent.ie για την ασυνήθιστη ανακάλυψη: «Τρεφόμαστε από αυτό [το θερμοκήπιο]. Καλλιεργούμε αγγούρια, μαρούλι, σπανάκι, φράουλες, ντομάτες και τώρα« ντοματοφράουλες».

Ο Ντμίτρι είπε στο χαρτί ότι ο μπαμπάς του έκανε την ανακάλυψη όταν έφτιαχνε ένα σάντουιτς. Η οικογένεια δεν έχει δοκιμάσει να το φάει και προσπαθεί ακόμα να καταλάβει πως συνέβη. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, αφού συνέβη και σε αυτόν εδώ τον 24χρονο.

"Η μαμά μου είχε την ιδέα να το πουλήσει σε εργαστήριο, ώστε να μάθουν τι είναι το περίεργο πράγμα", είπε ο Ντμίτρι.

Η πιθανότητα να είναι μια φράουλα που μεγαλώνει μέσα στην ντομάτα είναι πολύ χαμηλή. Οι φράουλες και οι ντομάτες δεν είναι μέλη της ίδιας οικογένειας φυτών και ως εκ τούτου, η διασταύρωση τους είναι δύσκολη.

Εάν η οικογένεια Ζαγκαινόβα δεν έχει κάνει τυχαία την ανακάλυψη της κηπουρικής του αιώνα, είναι πολύ πιο πιθανό ότι η ντομάτα τους είναι απλά λίγο μεταλλαγμένη.

Έτρωγε καθημερινά μια ντομάτα - Ένα μήνα μετά είδε...

Η ντομάτα ήταν πάντα αγαπημένο καλοκαιρινό λαχανικό για σαλάτα και όχι μόνο!

Από βοτανικής άποψης η ντομάτα είναι φρούτο! Έπειτα όμως από μια δικαστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών το 1893, η ντομάτα καταχωρήθηκε παγκοσμίως ως λαχανικό.

Καλλιεργήθηκε αρχικά στη Νότια και Κεντρική Αμερική και συστηματικά στο Περού. Έφτασε στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα και στην Ελλάδα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.

Οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα “χρυσό μήλο” (Pomo d’oro), για το κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα που έχει όταν ωριμάζει.

Έχει απίστευτα οφέλη και θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό και την επιδερμίδα μας και δεν θεωρείται άδικα υπερτροφή.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στην δυσκοιλιότητα και στη ρύθμιση της χοληστερόλης. (2)

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν, θα ανακαλύψετε τι θα συμβεί στο σώμα σας:

  • αν τρώτε 1 ντομάτα τη μέρα
  • πόσες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά περιέχει
  • πως βοηθά στο αδυνάτισμα, την καρδιά, το μυαλό, την όραση και τα οστά
  • πως βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου και,
  • τι θα πρέπει να προσέξετε

Ας δούμε λοιπόν τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε μια ντομάτα την ημέρα και ποια είναι τα οφέλη της.

Περιέχει πλήθος βιταμινών και θρεπτικών ουσιών

Μία μέτρια ντομάτα περιέχει μόνο 22 θερμίδες, 5 γραμμάρια περίπου υδατανθράκων, 1,5 γραμμάρια φυτικές ίνες, 1 γραμμάριο πρωτεϊνών και μηδέν λιπαρά.

Οι περισσότερες φυτικές ίνες της ντομάτας είναι αδιάλυτες, που σημαίνει πως είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για το πεπτικό μας σύστημα.

Μια μέτρια ντομάτα καλύπτει το 28% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C, η οποία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση..

Η ντομάτα περιέχει επίσης φολικό οξύ, ή αλλιώς βιταμίνη Β9 που είναι μια υπερπολύτιμη βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Η Β9 είναι απόλυτα απαραίτητη για την κυτταρική λειτουργία και την ανάπτυξη των ιστών μας. (3)

Η ντομάτα μας εφοδιάζει επιπλέον με κάλιο, ένα σημαντικό μέταλλο για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος.

Περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών

Έχουμε ακούσει όλοι μας πολλές φορές για την σημασία των αντιοξειδωτικών στον οργανισμό μας.

Όμως για ποιο λόγο πραγματικά, είναι τόσο απαραίτητα και σημαντικά στη διατροφή μας;

Πρώτα από όλα, τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τη χοληστερόλη και δυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει πιο έγκαιρα και αποτελεσματικά στους ιούς και τα μικρόβια.

Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τις αρτηρίες μας από τη σκλήρυνση και βοηθούν στη γενικότερη υγεία της καρδιάς μας.

Το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό της ντομάτας είναι το λυκοπένιο, που βρίσκεται επίσης στις φράουλες και τα καρπούζια, αλλά και όσα φρούτα και λαχανικά έχουν κόκκινο χρώμα. (5)

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share