Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Της είπαν πως ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί - Όταν όμως την άνοιξαν οι γιατροί...

Απίστευτο!

19 Αυγούστου 2020 12:36
Της είπαν πως ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί - Όταν όμως την άνοιξαν οι γιατροί...

Όταν μια γυναίκα στην Καλιφόρνια με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας υποβλήθηκε σε σάρωση της εικόνας του σώματος μέσω μαγνητικού τομογράφου, οι γιατροί παρατήρησαν φωτεινές περιοχές στους λεμφαδένες της, γεγονός που υποδήλωνε ότι ο καρκίνο της είχε εξαπλωθεί. Το παράδοξο είναι ότι μόνο μετά από την χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία του καρκίνου της οι γιατροί συνειδητοποίησαν τον πραγματικό λόγο για αυτές τις φωτεινές κηλίδες: τα τατουάζ της. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ιστορία μιας καρκινοπαθούς κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείτε εδώ τι συνέβη όταν μια 26χρονη μητέρα επισκέφθηκε μια κλινική για να αφαιρέσει μια ελιά.

Η 32χρονη γυναίκα – μητέρα τεσσάρων παιδιών – είχε διαγνωστεί με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας . Τον Νοέμβριο του 2012, οι γιατροί της ζήτησαν τη σάρωση απεικόνισης για να ελέγξουν αν ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί ( μετάσταση ) σε άλλα μέρη του σώματός της . Ο τύπος σάρωσης που οι γιατροί ήθελαν συνδυάζει εξειδικευμένες τομογραφίες και απαιτεί ότι οι ασθενείς λαμβάνουν μία ένεση ενός ραδιενεργού ιχνηθέτη που κάνει τους όγκους να εμφανίζονται ως φωτεινά σημεία για τη σάρωση.

Η τομογραφία έδειξε όχι μόνο τον όγκο του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας, αλλά και φωτεινά σημεία σε λεμφαδένες στην πύελο της, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα ως οι μεταστάσεις του καρκίνου, όπως έγραψαν οι ερευνητές στην έκθεσή τους η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Για τη θεραπεία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας της, η γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της μήτρας, του τραχήλου της μήτρας, των σαλπίγγων της και των λεμφαδένων της πυέλου.

Αλλά όταν οι γιατροί εξέτασαν αργότερα τα κύτταρα από τους λεμφαδένες της γυναίκας κάτω από ένα μικροσκόπιο, είδαν ότι αυτά περιείχαν ποσότητες χρωστικής για τατουάζ. Η γυναίκα είχε πάνω από 14 τατουάζ στα πόδια της.

Έχουν υπάρξει και προηγούμενες αναφορές όπου η μελάνη του τατουάζ μπορεί να εξαπλωθεί στους λεμφαδένες των ανθρώπων και να εμφανιστεί στις τομογραφίες σε ασθενείς με άλλους καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού και του μελανώματος.

Φαίνεται αυτή να είναι η πρώτη περίπτωση που οι γιατροί αναφέρθηκαν σε έναν ασθενή με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Η γυναίκα δεν είχε επιπλοκές μετά την επέμβαση της και είχε την άδεια για να φύγει από το νοσοκομείο μετά από τρεις ημέρες. Η υγεία της είναι πολύ καλή και δεν έχει παρουσιάσει μεταστάσεις έως σήμερα (3 χρόνια μετά).

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share