Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Όταν άνοιξε τον υπολογιστή του πατέρα της "πάγωσε" - Ντράπηκε τόσο που...

Απίστευτο!

14 Αυγούστου 2020 18:27
Όταν άνοιξε τον υπολογιστή του πατέρα της

Μια νεαρή γυναίκα, όταν ήταν ακόμη παιδί, ανακάλυψε στον υπολογιστή του πατέρα της ακατάλληλο περιεχόμενο.

Πριν λίγες μέρες έγραψε αυτή την ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στον πατέρα της με την ελπίδα ότι θα την διαβάσουν και άλλοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα για συζήτηση και συγχαίρουμε την συγγραφέα για τη γενναιότητά της να το δημοσιοποιήσει. Ωστόσο, λίγο καιρό πριν μια άλλη επιστολή προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, δείτε εδώ το γράμμα που άλλαξε για πάντα τη στάση ενός άντρα απέναντι στη μητέρα του.

Αγαπητέ μπαμπά,

Θέλω να σε ενημερώσω πρώτα απ” όλα, ότι σε αγαπώ και σε έχω συγχωρέσει γι” αυτό που έκανες στη ζωή μου. θα ήθελα επίσης να σου επιτρέψω να μάθεις πόσο ακριβώς με έχει επηρεάσει η επιλογή σου να βλέπεις ποpνογραφικό περιεχόμενο.

Μπορεί να νομίζεις ότι αυτή η επιλογή σου επηρέασε μόνο εσένα και τη σχέση σου με τη μαμά. Αλλά θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι επηρέασε πολύ, όχι μόνο εμένα αλλά και όλα τα αδέλφια μου.

Βρήκα το ποpνογραφικό περιεχόμενο στον υπολογιστή σου όταν ήμουν περίπου 12 ετών, ακριβώς δηλαδή τη στιγμή που άρχισα να μεταμορφώνομαι σε μια νεαρή γυναίκα.

Πρώτα απ όλα, μου έμοιαζε πολύ υποκριτικό ότι προσπαθούσες να μου διδάξεις τι πρέπει να κρατάω στο μυαλό μου κάθε φορά που βλέπω μια ταινία ενώ εσύ διασκέδαζες σε καθημερινή βάση το δικό σου μυαλό με αυτά τα σκουπίδια.

Η συμβουλή σου να προσέχω πολύ καλά τι επιλέγω να βλέπω στην τηλεόραση, όπως καταλαβαίνεις, για μένα δεν σήμαινε πραγματικά τίποτα.

Λόγω της ποpνογραφίας ήξερα ότι δεν ήταν η μαμά η μοναδική γυναίκα που ήθελες. Κάθε φορά που περπατούσα μαζί σου έξω, παρατηρούσα τα μάτια σου. Ήθελα να δω που κοιτάς. Ποια κοιτάς.

Όλο αυτό μου δίδαξε ότι όλοι οι άντρες κοιτάζουν και άλλες γυναίκες και για αυτό δεν πρέπει να τους εμπιστεύομαι. Έμαθα να είμαι δύσπιστη και να νιώθω απέχθεια για τους άνδρες που αντιμετώπιζαν τις γυναίκες τους με αυτόν τον τρόπο.

Όσον αφορά τη σεμνότητα τώρα. Προσπάθησες να μου μιλήσεις για το πως το φόρεμά μου επηρεάζει τους γύρω μου και για το πως θα πρέπει, πρώτα από όλα, να εκτιμώ αυτό που είμαι εσωτερικά. Οι ενέργειές σου όμως με δίδαξαν το αντίθετο.

Ότι πρώτα από όλα θα πρέπει να είμαι όμορφη και αποδεκτή εξωτερικά όπως οι γυναίκες στα εξώφυλλα περιοδικών ή όπως αυτές που πρωταγωνιστούσαν στις «ταινίες» που έβλεπες. Οι συμβουλές σου δεν σήμαιναν πραγματικά τίποτα. Για την ακρίβεια με έκαναν να θυμώσω μαζί σου. Πολύ.

Καθώς μεγάλωνα, γαλουχήθηκα μόνο με αυτό το μήνυμα. Ότι θα είμαι όμορφη μόνο αν μοιάζω με αυτές τις γυναίκες. Έμαθα επίσης να σε εμπιστεύομαι όλο και λιγότερο. Να ακούω όσα μου λες όλο και πιο αδιάφορα. Αναρωτιόμουν όλο και περισσότερο αν θα έβρισκα ποτέ έναν άνθρωπο που θα με αποδεχθεί και θα με αγαπάει γι” αυτό που είμαι και όχι επειδή έχω όμορφο πρόσωπο.

Όταν έφερνα φίλες μου στο σπίτι, αναρωτιόμουν πως τις κοίταζες. Έβλεπες τα νεαρά κοpίτσια που κάναμε παρέα ή μερικά όμορφα πρόσωπα που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν στις επόμενες φαvτασιώσεις σου; Κανένα κοpίτσι δεν πρέπει να αναρωτηθεί ποτέ κάτι τέτοιο για τον άνθρωπο που υποτίθεται ότι την προστατεύει.

Κάποτε λοιπόν γνώρισα κάποιον άντρα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που τον ρώτησα ήταν να μου πει τη γνώμη του για την ποpνογραφία. Ευγνωμονώ το Θεό γιατί δεν ήταν ποτέ μια από τις προτεραιότητές του. Ναι, είχαμε αρκετές προστριβές λόγω της βαθιά ριζωμένης δυσπιστίας στην καρδιά μου για τους άνδρες. Ναι, η επιλογή σου να βλέπεις ποpνό, επηρέασε τη σχέση μου με τον άντρα μου, χρόνια αργότερα.

Αν θα μπορούσα να σου πω ένα πράγμα, θα ήταν αυτό: Το ποpνό δεν επηρέασε μόνο την δική σου ζωή. Επηρέασε τους πάντες γύρω σου με τρόπους που δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να καταλάβεις ποτέ. Με επηρεάζει ακόμη και σήμερα, καθώς συνειδητοποιώ το αντίκτυπο που έχει στη κοινωνία μας. Τρέμω τη μέρα, που θα πρέπει να μιλήσω στο παιδί μου, στο μικρό γλυκό μου αγόpι, για την ποpνογραφία. Όταν θα πρέπει να του πω πώς η ποpνογραφία μπορεί να επηρεάσει πολύ περισσότερους ανθρώπους γύρω μας.

Αλλά όπως σου είπα, σε έχω συγχωρέσει. Νιώθω πραγματικά πολύ όμορφα με τον εαυτό μου που το κατάφερα αν και αγωνίστηκα για αρκετό καιρό μόνη μου, αλλά και με τη βοήθεια του συζύγου μου. Προσεύχομαι πραγματικά να το διαβάσεις και εσύ αλλά και πολλοί ακόμη άντρες που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Προσεύχομαι πραγματικά να μπορέσω με αυτή μου την επιστολή να ανοίξω τα μάτια κάποιων.

Με αγάπη, η κόρη σου.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share