Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μωρό 3 εβδομάδων κλαίει μόλις ακούει ήχο για πρώτη φορά, αλλά «παγώνει» όταν η μαμά... (Video)

Σοκαριστικό

10 Αυγούστου 2020 12:08
Μωρό 3 εβδομάδων κλαίει μόλις ακούει ήχο για πρώτη φορά, αλλά «παγώνει» όταν η μαμά... (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα μωρό 3 εβδομάδων κλαίει μόλις ακούει ήχο για πρώτη φορά, αλλά «παγώνει» όταν η μαμά... Ο μικρός Archer γεννήθηκε με πρόβλημα στην ακοή. Η μαμά και ο μπαμπάς του δεν το έμαθαν παρά 3 εβδομάδες μετά τη γέννηση, ότι το μωρό τους είχε γεννηθεί με μόνιμη βλάβη στην ακοή του.

Αντί όμως να αποδεχθούν αυτή τη σκληρή μοίρα, οι γονείς άρχισαν να ψάχνουν από νωρίς τρόπους να βελτιώσουν την κατάσταση του μωρού και την ποιότητα της ζωής του. Επίσης, δείτε ένα κωφό μωράκι να ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της αδερφής του. Η αντίδραση του θα σας κάνει να δακρύσετε.

Μετά από 2 μήνες, ο μικρός Archer κατάφερε να φορέσει ακουστικά και να ακούσει τη φωνή της μαμάς του καθαρά, για πρώτη φορά. Από την έκφρασή του, όταν ακούει τη φωνή της μαμάς του, καταλαβαίνει κανείς ότι ο δεσμός μεταξύ τους είχε χτιστεί πριν καν υπάρξει για το μωράκι η αίσθηση του ήχου.

Είναι από τα πιο συγκινητικά βίντεο που έχουμε δει ως τώρα:

Μωρό επέζησε μετά από 15 ώρες χωρίς καρδιακό παλμό - 9 μήνες μετά... (Video)

Η απίστευτη ιστορία αυτού του μικρού παιδιού δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα. To μωρό επέζησε αφού η καρδιά του είχε σταματήσει εντελώς για 15 ώρες. Ωστόσο, το να βλέπουμε το καταπληκτικό χαμόγελό του μετά από 9 μήνες κάνει την ιστορία του ακόμα πιο πολύτιμη!

Ο Nathan Byrne γεννήθηκε με μια σπάνια κατάσταση γνωστή ως Tetralogy of Fallot, η οποία προκαλεί τη στένωση της πνευμονικής του αρτηρίας. Οι χειρούργοι έπρεπε να κάνουν επέμβαση στο μικρό αγόρι, αφού γεννήθηκε και με μια τρύπα στην καρδιά του. Χωρίς αυτή τη σωτήρια επέμβαση από τους έμπειρους γιατρούς του, ο μικρός Nathan δεν θα ζούσε.

Το χειρουργείο που έκανε θα κρατούσε κανονικά 7 ώρες, όμως λόγω αρκετών επιπλοκών καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης, η διαδικασία διήρκεσε για τουλάχιστον 14 ώρες. Επίσης, ακόμη μια συγκλονιστική ιστορία ενός μωρού έρχεται από την Βρετανία το οποίο ήταν εγκεφαλικά νεκρό και δεν υπήρχε καμία ελπίδα. Τότε έγινε κάτι το απίστευτο που σόκαρε ακόμη και τους γιατρούς.

Η μητέρα του Nathan, η 28χρονη Lesley Condie από το Lanarkshire της Σκωτίας, ποτέ δεν έχασε την ελπίδα, λέγοντας: “Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι ίσως να μην έβγαινε ζωντανός από το χειρουργείο. Μάλλον θα έπρεπε, αλλά θεώρησα πως, ‘Μπορούν να φτιάξουν την καρδιά του.’”

Μετά από τη διαδικασία των 14 ωρών, οι γονείς του Nathan, η Lesley και ο David Byrne, παρακολουθούσαν τη μάχη που έδινε ο γιος τους για τη ζωή του. Χρειάστηκε ακόμη και μηχανική υποστήριξη για να τα καταφέρει.

Τόσο η καρδιά του όσο και οι πνεύμονες θα έπαυαν να λειτουργούν αν αποσυνδεόταν από τα μηχανήματα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Nathan ανέπτυξε μια λοίμωξη στο έντερό του. Το μικροσκοπικό του σωματάκι ήταν γεμάτο με σωληνάκια. Ο Nathan υπέφερε επίσης από επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες προκαλούνταν από θρόμβους αίματος στον εγκέφαλο.

Ωστόσο, μετά από όλα όσα πέρασε, ο Nathan τα κατάφερε από θαύμα! Η Lesley έλαβε το καλύτερο δώρο για την Ημέρας της Μητέρας: πήρε το αγοράκι της στην αγκαλιά της! Μετά από 3 μήνες, επιτράπηκε στον Nathan να επιστρέψει στην πατρίδα του.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share